Africa twin czy Varadero?? pomocy!!
• Strona 1 z 1
Africa twin czy Varadero?? pomocy!!
Witam:)
Koledzy mam pytanie co byście wybrali na moim miejscu??
Zastanawiam się nad dwoma motocyklami Africą twin i Varadero
-faza na terenową jazdę już mi raczej przeszła
- mam prawie 2 m wzrostu
- jeżdżę głownie sam, czasami razem z dziewczyną
- chcę motocykl którym bez problemu mogę pokonywać długie trasy
- na ten motocykl chce przeznaczyć około 16000
Co radzicie jako bardziej doświadczeni?? Z góry dzięki za pomoc
Koledzy mam pytanie co byście wybrali na moim miejscu??
Zastanawiam się nad dwoma motocyklami Africą twin i Varadero
-faza na terenową jazdę już mi raczej przeszła
- mam prawie 2 m wzrostu
- jeżdżę głownie sam, czasami razem z dziewczyną
- chcę motocykl którym bez problemu mogę pokonywać długie trasy
- na ten motocykl chce przeznaczyć około 16000
Co radzicie jako bardziej doświadczeni?? Z góry dzięki za pomoc

- krzysiek.g24
- Świeżak
africa wjedziesz w gorszy teran niz na wiadrze.... tyle ze starsza jest i podobno z czesciami nie jest latwo (znajomy ma i mowi ze mimo iz jest to popularne moto to czesci jest malo)... na Varadero nie jechalem, Africa mialem okazje raz zrobic sobie mala rundke po zwirowych drogach i powiem ze bardzo przyjemnie sie jechalo....
-
kravec - Administrator
varadero jest bardzo wygodne, duzo mocniejsze, idealne na dluzsze trasy. nie jest drogie, za ta kase mozesz znalezc mlody rocznik. jest to naprawde duzy motocykl i przy twoim wzroscie powinienes czuc sie na nim komfortowo. silnik jest naprawde mocny i trzeba uwazac z manetka. moze przerazic rozmiar tego motocykla, ale jak tylko ruszysz, zobaczysz, ze bardzo latwo i przyjemnie sie prowadzi. nie polecam tego sprzeta poczatkujacym.
- chris_nie
- Świeżak
początkujący nie jestem to będzie mój czwarty motocykl, przejechałem się dziś Afriką kolegi i było całkiem przyjemnie, ale przydałoby sie trochę więcej mocy, jutro wybieram się obejrzeć varadero, większość opinii o tym motocyklu to pozytywy wiec jak mi podpasuje to może nawet nim wrócę do domu 

- krzysiek.g24
- Świeżak
ja mam afrike jako drugi motocykl na gorsza trase(balkany,Skandynawia)jest najlepsza w swojej klasie .jednak jak zamierzasz jezdzic po asfalcie to bierz varadero.wygodniejsza i ma wiecej mocy .wiecej na moim mailu:MQ21@onet.eu
- rafal myczek
- Świeżak
Africa to pewna i sprawdzona konstrukcja ( silnik), pewnie rakieta to nie jest ale mozna smialo pchac sie w teren. Viadro nie znam osobiscie, nie wiem jakie ma opinie, wiec jako posiadacz Afriki powiem ze Africa rulez
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Ścigacz.pl
Jeżdżę Afrą ponad rok i motor jest świetny - ale:
1. W trasie prędkość robocza jak dla mnie to 115km/h powyżej musze myśleć o oleju, no ale to kwestia sztuki
2. W teren spokojnie można zjechać byle nie było piachu bo na szosowych oponach raczej zajedziesz głębiej niż dalej
3. Moc Afryki nie powala, ale motor naprawdę dobrze jedzie jak na swoje gabaryty i charakter.
Co do Wiadra, jeździłem tylko kilka razy ale to wystarczy żeby stwierdzić ze moto nie nadaje sie absolutnie w żaden teren, mały prześwit robi swoje no i zawieszenie nie takie jak w Aafrze, ma natomiast pewną zaletę którą bardzo szybko docenisz 102km i 98NM albo na odwrót
, prędkość na trasie 150 nie jest niczym nadzwyczajnym i spokojnie da sie ją utrzymać, jak dla Ciebie pewnie lepsze rozwiązanie
jeśli chodzi o ekonomikę to Wiadro spali więcej troszkę, nie wiem jak jest z modelami na wtrysku (czy są i od którego roku) ale jeżeli tak to warto zainwestować we wtrysk
No i na marginesie jeżeli juz Wiadro to rozważ i V-Stroma od 2003 są już na wtrysku i kosztują odrobinę mniej niż Honda.
Pozdrawiam
1. W trasie prędkość robocza jak dla mnie to 115km/h powyżej musze myśleć o oleju, no ale to kwestia sztuki
2. W teren spokojnie można zjechać byle nie było piachu bo na szosowych oponach raczej zajedziesz głębiej niż dalej

3. Moc Afryki nie powala, ale motor naprawdę dobrze jedzie jak na swoje gabaryty i charakter.
Co do Wiadra, jeździłem tylko kilka razy ale to wystarczy żeby stwierdzić ze moto nie nadaje sie absolutnie w żaden teren, mały prześwit robi swoje no i zawieszenie nie takie jak w Aafrze, ma natomiast pewną zaletę którą bardzo szybko docenisz 102km i 98NM albo na odwrót

No i na marginesie jeżeli juz Wiadro to rozważ i V-Stroma od 2003 są już na wtrysku i kosztują odrobinę mniej niż Honda.
Pozdrawiam
Hornet900
Hornet900
Hornet900
Hornet900
Hornet900
- biniek
- Świeżak
Ja latam wiadrem dość długo i w sumie potwierdzam to co o tym motocyklu się pisze:
- bardzo duży
- bardzo wygodny
- szybki chodź nie przepada za prędkościami ponad 160 km/h ale jak trzeba to leci 200 z hakiem
- absolutnie nie w teren (drogi szutrowe to maks)
- raczej nie na pierwsze moto, ciężki, wysoki, łatwo się wysypać parkingowo, lubi stawać na koło przy niewprawionym kręceniu manetką
- trochę pali ok. 7-9 l zależy ja jeździsz
- dokonale wybiera nierówności
Wiadomo jak każdy ma swoje plusy i minusy, narazie tyle mi przychodzi do głowy jak coś to pytaj, i poelcam też varaderoclub.pl
Co do AT to koledzy wiedzą więcej niż ja
Aha, no i oczywiście jego żywioł to trasa, turystyka itd, miasto to zgroza (korek między samochodami, nie, nie
Pozdrawiam wszystkich,
TS
- bardzo duży
- bardzo wygodny
- szybki chodź nie przepada za prędkościami ponad 160 km/h ale jak trzeba to leci 200 z hakiem
- absolutnie nie w teren (drogi szutrowe to maks)
- raczej nie na pierwsze moto, ciężki, wysoki, łatwo się wysypać parkingowo, lubi stawać na koło przy niewprawionym kręceniu manetką
- trochę pali ok. 7-9 l zależy ja jeździsz
- dokonale wybiera nierówności
Wiadomo jak każdy ma swoje plusy i minusy, narazie tyle mi przychodzi do głowy jak coś to pytaj, i poelcam też varaderoclub.pl
Co do AT to koledzy wiedzą więcej niż ja

Aha, no i oczywiście jego żywioł to trasa, turystyka itd, miasto to zgroza (korek między samochodami, nie, nie

Pozdrawiam wszystkich,
TS
- Varano
- Świeżak
• Strona 1 z 1