czy kawasakiZX7R to dobry wybor? czy moze suzukiTL1000r?
• Strona 1 z 1
czy kawasakiZX7R to dobry wybor? czy moze suzukiTL1000r?
siemanko..mam pytanko...do rymu..hehe..otoz: czy uzywane kawasaki ZX7R to dobry wybor? czy moze suzuki TL1000r?..a moze inny motocykl o takich osiagach w takich cenach..???planuje kupno motocykla i te mi sie podobaja najbardziej...niestety na ducati mnie nie stac..albo na Mvaguste :0 ..wiec potrzebuje fachowych opini..!!!! pozdrawiam <leito>
-
qglash - Świeżak
po stylu Twojej wypowiedzi oraz po pisowni wydaje mi sie ze masz w granicach 16 lat...proponuje rower 

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
proponuje http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf naprawde dużo tu o ów sprzetach ;]
-
sopel - Świeżak
Ja prponuje zx7r.Dobre hamulce i bardzo dobre prowadzenie,do tego osiagi jak za taka kase sa odpowiednie>A Suzuki podobno dnoo
Bierz kawke
Bierz kawke

<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Ścigacz.pl
Podobno to ktoś na ból zęba umarł...
Jak trafi w zadbane TL to będzie śmigał "n" lat, a jak trafi w doJEbaną kawe to pojeździ tydzień....
Nie piszcie że suzuki to lipa.... Mój dobry kumpel ma TLi zapierdaLa aż miło, ja mam gsx i też nic nie siada... a mogłem kupić kawe właśnie zx7r która teraz "ponoć" się psuje na maxa....
Papa
Jak trafi w zadbane TL to będzie śmigał "n" lat, a jak trafi w doJEbaną kawe to pojeździ tydzień....
Nie piszcie że suzuki to lipa.... Mój dobry kumpel ma TLi zapierdaLa aż miło, ja mam gsx i też nic nie siada... a mogłem kupić kawe właśnie zx7r która teraz "ponoć" się psuje na maxa....
Papa
- Magik
- VIP Ścigacz.pl
Wiesz jak trafi w zadbna kawe to tez bedzie smigal i na odwrot.Czytalem o TL i wynikło ze kiepsko sie prowadzi i zawieszenie to takie srednie,a kawa jezdzilem i wiem ze prowadzenie jest bardzo dobre
Ale wybor nalezy do kupujacego 

<zx12r> / <Suzuki dr 650>
-
Cezarjusz - VIP Ścigacz.pl
Oba motocykle są skrajnie różne. TLr to V-ka więc ma mniej mocy ale za to ogromny moment obrotowy i SUPER dżwięk, a KAWA to typowa rzędówka. Jak kupisz TLr'a to napewno będziesz sie bardziej wyróżniał, tylko uważaj z gazem to motocykl dla BARDZO ZAAWANSOWANYCH motocyklistów. pozdrawiam
- BlackDevil
- Świeżak
Moim zdaniem zarówno Tl jak i Zx wizualnie mają swój styl,ale osobiście wybrałbym inny motocykl...Jak chodzi o rzędówkę proponowałbym bladego a V myśle żę VTR(w cenie Tl znajdziesz zadbaną Firestorm,za SP troche wiecej trzeba wyłożyć).Pozdrawiam i udanego wyboru
- marcinRR
- Świeżak
to moze ja napisze co mnie spotkalo, gdy jezdzilem tl1000s:
1. przegrzewajacy sie tylny amortyzator lopatkowy (taki nietrafiony wynalazek) i to bardzo.
2. wyrwany ten wlasnie amortyzator razem z uchwytami ramy ( bo sa slabe) - taka tam mala wada konstrukcyjna
, malo sie nie wy****lem jak mi caly tyl opadl.
3. do oleju dostawalo sie paliwo przez wadliwy komputer ( w pierwszym roku produkcji wymieniali komputery na gwarancji, na niby na prawidlowo dzialajace
4. pekajaca rama w miejscu mocowania chlodnicy - lekkie spawy i ok
5. zatarty silnik na panewkach - patrz punkt 3
teraz smigam od 4 lat vtr firestorm (59500km). jedyna awaria to wymiana napinaczy rozrzadu.
nie wiem jak tl1000r, ale suzuki i silnik v to nie jest najlepszy zestaw.
1. przegrzewajacy sie tylny amortyzator lopatkowy (taki nietrafiony wynalazek) i to bardzo.
2. wyrwany ten wlasnie amortyzator razem z uchwytami ramy ( bo sa slabe) - taka tam mala wada konstrukcyjna

3. do oleju dostawalo sie paliwo przez wadliwy komputer ( w pierwszym roku produkcji wymieniali komputery na gwarancji, na niby na prawidlowo dzialajace

4. pekajaca rama w miejscu mocowania chlodnicy - lekkie spawy i ok

5. zatarty silnik na panewkach - patrz punkt 3
teraz smigam od 4 lat vtr firestorm (59500km). jedyna awaria to wymiana napinaczy rozrzadu.
nie wiem jak tl1000r, ale suzuki i silnik v to nie jest najlepszy zestaw.
- chris_nie
- Świeżak
..a moze poczekac z rok..odlozyc kaske i kupic ducati..???czy warto..??podobno strasznie wadliwe sprzeta i drogie.. co do tematu to slyszalem iz w tl1000r wada najwieksza jest przegrzewajacy sie amortyzator i pekajace ramy <nawet dosc czeste przypadki>...szkoda ze cagiva nie ma wiekszych moto niz ta MITO...moze ta 500 bedzie udana..
..i pewnego razu rzekl BOG -superbike lepszy niz "woz"..
-
qglash - Świeżak
sam do niedawna miałem taki dylemat dokłdnie te same motocykle mnie interesowały
podzwoniłem sobie troche popytałem sie no i w koncu okazało sie ze jest problem kupic tobrego tl-r czy tl-s u 2 posiadaczy tl-r siadł 2 bieg
wiadomo od czego
no i trafiła sie kawa zx-7r co prawda zrobiłem dopiero 2tys km powymieniałem co mogłem swiece filtry olej takie tam standardowe rzeczy ale warto było wydac na nia pieniadze motocykla jak dla mnie bajka!

zx-7r, zzr 1200, zx10r
-
sperti - Świeżak
Słuchaj qglash. Mądre słowa napisał chris_nie. Śmiga VTR 4 lata i bez problemów. Honda to jest dobry wybór a zwłaszczaq z silnikiem V. Są długowieczne. Potężny moment z samego dołu i jako taka pozycja za kierownicą. Jeśli chcesz takie coś zakupić to wiem kto ma takie cacko za nieduże pieniądze. Pozdrawiam.
Jedźcie powoli ale nie dajcie się wyprzedzić !!!
Jedźcie powoli ale nie dajcie się wyprzedzić !!!
- blady954
- Świeżak
• Strona 1 z 1