Yamaha XT 550
• Strona 1 z 1
Yamaha XT 550
Siema wszystkim mam możliwość kupna wyżej wymienionego motocykle, jest to 82r ma 40 tysięcy przebiegu, wizualnie wygląda bardzo fajnie, i z tego co mi wiadomo to silnik i skrzynia sa ok. jeździł nim 18-latek wiec może być katowany i jest bez papierów, cena to 2500zł. i teraz pytania do was:
1. Jak jest z awaryjnością?
2. Wart jest tej ceny?
3. Macie może jakieś info odnośnie tego moto bo mi sie udaje znaleźć tylko dane techniczne producenta
4. Jak jest z częściami, pasują tam od np 660 czy 600? i ogólnie jaka może być dostępność części?
5. Jak myślicie będe wstanie ogarnąć ten motocykl, bo moje doświadczenie to 2 sezony na dosć konkretnym skuterze 70, jeździłem wsk 125/175, mz 150/250 ale to były tylko przejażdzki, motorkiem tym bym jeździł w tylko w terenie. i mam 175, niejestem na niego za mały bo na zdj wygląda na spory?
1. Jak jest z awaryjnością?
2. Wart jest tej ceny?
3. Macie może jakieś info odnośnie tego moto bo mi sie udaje znaleźć tylko dane techniczne producenta
4. Jak jest z częściami, pasują tam od np 660 czy 600? i ogólnie jaka może być dostępność części?
5. Jak myślicie będe wstanie ogarnąć ten motocykl, bo moje doświadczenie to 2 sezony na dosć konkretnym skuterze 70, jeździłem wsk 125/175, mz 150/250 ale to były tylko przejażdzki, motorkiem tym bym jeździł w tylko w terenie. i mam 175, niejestem na niego za mały bo na zdj wygląda na spory?
- kamilk223
- Świeżak
1) zaleznie od katowania, silniki jak dbane to są dozywotnie praktycznie. zniosą wiele - o ile jest zadbany poziom i jakość oleju. nie katowany na zimno itp.
2) czy wart zalezy duzo włąsnie od stanu, moto dosyc leciwe, troche nietypowe, bez papierów. dokładasz 500 zł i wyrwiesz cos nowszego cena wiec taka średnia, ani okazja, ani tez nie jest zawyzona. najlepiej porównac z innymi sprzętami z allegro
3) mi też, ale nie wiem jakich danych szukasz
4) dlatego że sprzet troche nietypowy to i częsci nie są bardzo dostepne - patrz na allegro najlepszej skarbnicy częsci, jak tam nie ma to na innych portalach jeszcze trudniej bedzie co kolwiek znaleść
5) zalezy jak chcesz ogarniac, jak chcesz smigać ostro w terenie to sprzet beznadziejny, duza cieżka krowa. kup lepiej cos typu yamaha DT 125, dorzuc troche i kjup dr 350 lepie. i pytanie czy chociazby kondycyjnie dasz rade jechac takim sprzętem. ( jeżeli masz zamiar odpisać że chodziłes na siłownie i podnosisz 100 kg na klate - nie ma znaczenia
bo mozesz po 10 minutach w piasku nie mieć czucia w rękach )
2) czy wart zalezy duzo włąsnie od stanu, moto dosyc leciwe, troche nietypowe, bez papierów. dokładasz 500 zł i wyrwiesz cos nowszego cena wiec taka średnia, ani okazja, ani tez nie jest zawyzona. najlepiej porównac z innymi sprzętami z allegro
3) mi też, ale nie wiem jakich danych szukasz
4) dlatego że sprzet troche nietypowy to i częsci nie są bardzo dostepne - patrz na allegro najlepszej skarbnicy częsci, jak tam nie ma to na innych portalach jeszcze trudniej bedzie co kolwiek znaleść
5) zalezy jak chcesz ogarniac, jak chcesz smigać ostro w terenie to sprzet beznadziejny, duza cieżka krowa. kup lepiej cos typu yamaha DT 125, dorzuc troche i kjup dr 350 lepie. i pytanie czy chociazby kondycyjnie dasz rade jechac takim sprzętem. ( jeżeli masz zamiar odpisać że chodziłes na siłownie i podnosisz 100 kg na klate - nie ma znaczenia

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
odnośnie ogarnięcia to chodzi mi o naukę jazdy w terenie, powoli i na spokojnie, a z czasem wiadomo, coraz więcej bym z tego motocykla wyciągał. I odnośnie stanu technicznego, to jak myślisz, bo mam znajomego który miał kawe 600 a aktualnie ma enduro suzuki bodajże dr 600 i czy on mógłby po przejechaniu sie wiedzieć czy coś jest na silniku lub na skrzyni? bo ja niemam doświadczenia i niepotrafie wyczuć że moto źle chodzi. a oprócz tej dr 350 polecił byś coś jeszcze do 2500? bo niemam rozeznania w tego typu motocyklach
- kamilk223
- Świeżak
czy on pozna czy nie nie mam pojęcia, nie znam go, wiec o czym tu rozmawiać
nauka nauką, zależy czego chcesz sie uczyć. bo taka XT to nie sprzet do jeżdzenia w off roadzie, to turystyczne moto, mozna sobie na spokojnie popyrkać, w zakretach nie poszalejesz, nie ma mowy o hopkach. a na prostych to zadna frajda jeździc.
za duzego wyboru nie ma. ogólnie 4T mogą byc kłopotliwe za tą kase, bo są stare i nie wiadomo w jakim stanie. jak cos walnie w silniku to koszt reanimacji moze byc wiekszy niz koszt zakupu motocykla. ja bym szedł w małe 2T typu yamaha dt 125 i podobne do niej. chyba ze cos dołozyc
nauka nauką, zależy czego chcesz sie uczyć. bo taka XT to nie sprzet do jeżdzenia w off roadzie, to turystyczne moto, mozna sobie na spokojnie popyrkać, w zakretach nie poszalejesz, nie ma mowy o hopkach. a na prostych to zadna frajda jeździc.
za duzego wyboru nie ma. ogólnie 4T mogą byc kłopotliwe za tą kase, bo są stare i nie wiadomo w jakim stanie. jak cos walnie w silniku to koszt reanimacji moze byc wiekszy niz koszt zakupu motocykla. ja bym szedł w małe 2T typu yamaha dt 125 i podobne do niej. chyba ze cos dołozyc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mi chodziło raczej oto czy na podstawie takiego doświadczenia jakie on ma z motocyklami może byc w stanie wyczuć przy jeździe żę coś jest nie tak ze skrzynią lub górą silnika. A co myślisz o składaniu własnego moto, np rama od cross i do tego silnik od jawy 350 widziałem już takie cuda i jest to dość praktyczne bo zawieszenie i rama dadzą spokojnie rade a części do silnika jawy są za grosze. lub rama cross z oponami sm i do tego silnik np od hondy cbr 125. jak myślisz takie wynalazki opłaca sie robić czy to może głupota?
- kamilk223
- Świeżak
no tak ale znam ludzi którzy smigają kilka lat, a nie potrafią łancucha naciągnąc w motocyklu a co dopiero obczaic stan silnika po słuchu. i znam też takich którzy nic kupią motocykl wiedzą o nim wszystko i kazdą wade z daleka wyczają.
mysle ze to bezsens, szkoda zachodu, i tak nie uzyskasz fajnych parametrów do jazdy. mówie ci kup konkretne moto takie na jakie cie stać bez kombinacji ze starymi trupami
mysle ze to bezsens, szkoda zachodu, i tak nie uzyskasz fajnych parametrów do jazdy. mówie ci kup konkretne moto takie na jakie cie stać bez kombinacji ze starymi trupami
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości