Zobacz wątek - Yamaha Fz6 i jej ABS
NAS Analytics TAG

Yamaha Fz6 i jej ABS

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Yamaha Fz6 i jej ABS

Postprzez Gicolrs125 » 13/8/2012, 23:31

Witam! Nakręciłem trochę kilometrów na różnych motocyklach. Przyszedł czas na zmiany i sezon rozpocząłem na fazerze 2006 wyposażonym w ABS. Troche pojeździłem, ale niestety nie czuje żadnej znaczącej różnicy w hamowaniu tym motocyklem niż we wszystkich byłych bez ABSu (a trochę ich było). Zaczyna mnie zastanawiać czy w moim egzemplarzu jest coś nie tak, czy wszystkie opinie o zabójczym wpływie ABSu na radość z jazdy są grubo przesadzone. Szukałem po internecie, lecz niestety nigdzie nie znalazłem jednoznacznej wskazówki jak sprawdzić czy ABS działa (oprócz świecącej się na kokpicie diody, z którą nie ma u mnie problemu :) )
Pozdrawiam (jeżeli temat już był proszę o podanie linku i błagam o przebaczenie :) )
RS 125 > DragStar 125 > V-Strom 650 > XT 660X > Fz6 ABS
Gicolrs125
Świeżak

Postprzez Vergon » 14/8/2012, 11:32

Na wszelki wypadek zrób to na trawie, albo piachu przy małej prędkości.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez rosiboj » 14/8/2012, 11:34

Zahamuj mocno i albo zrudi tudududududu albo ty zrobisz lubudubu, pierwsze to ABS drugie to jego brak.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Re: Yamaha Fz6 i jej ABS

Postprzez motoluka » 14/8/2012, 11:52

cJarek napisał(a):
Gicolrs125 napisał(a):czy wszystkie opinie o zabójczym wpływie ABSu na radość z jazdy są grubo przesadzone

To sa w 99% opowiesci ludzi ktorych nie stac na ABS i puszczaja plotki nie znajac tematu. W jakis sposob trzeba przeciez wytlumaczyc sobie ze jak jest drogie to jest be....

Ciężko mi się z tym zgodzić, rozważam kupno Multistrady 1200, ale kupiłem FZ6 bez ABS-u bo mnie na niego nie stać? :lol:
motoluka
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Motocykle