Yamaha Fz6 i jej ABS
• Strona 1 z 1
Yamaha Fz6 i jej ABS
Witam! Nakręciłem trochę kilometrów na różnych motocyklach. Przyszedł czas na zmiany i sezon rozpocząłem na fazerze 2006 wyposażonym w ABS. Troche pojeździłem, ale niestety nie czuje żadnej znaczącej różnicy w hamowaniu tym motocyklem niż we wszystkich byłych bez ABSu (a trochę ich było). Zaczyna mnie zastanawiać czy w moim egzemplarzu jest coś nie tak, czy wszystkie opinie o zabójczym wpływie ABSu na radość z jazdy są grubo przesadzone. Szukałem po internecie, lecz niestety nigdzie nie znalazłem jednoznacznej wskazówki jak sprawdzić czy ABS działa (oprócz świecącej się na kokpicie diody, z którą nie ma u mnie problemu
)
Pozdrawiam (jeżeli temat już był proszę o podanie linku i błagam o przebaczenie
)

Pozdrawiam (jeżeli temat już był proszę o podanie linku i błagam o przebaczenie

RS 125 > DragStar 125 > V-Strom 650 > XT 660X > Fz6 ABS
- Gicolrs125
- Świeżak
Re: Yamaha Fz6 i jej ABS
cJarek napisał(a):Gicolrs125 napisał(a):czy wszystkie opinie o zabójczym wpływie ABSu na radość z jazdy są grubo przesadzone
To sa w 99% opowiesci ludzi ktorych nie stac na ABS i puszczaja plotki nie znajac tematu. W jakis sposob trzeba przeciez wytlumaczyc sobie ze jak jest drogie to jest be....
Ciężko mi się z tym zgodzić, rozważam kupno Multistrady 1200, ale kupiłem FZ6 bez ABS-u bo mnie na niego nie stać?

-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1