KTM na Przecinaka>>>
• Strona 1 z 1
KTM na Przecinaka>>>
Czołem,
niebawem pragnę sobie kupić machinę ,będzie to mój pierwszy ścigacz. Mam bardzo dużo doświadczenia w crossie/enduro. Chciałem wybrać coś z pośród tych motorków:
Gsxr 1000/750
r1
cbr900/954/1000 - albo inna
Proszę was o pomoc w podjęciu decyzji ,powiedzcie krótko o zaletach i wadach tych motórków ,może doradzicie jeszcze coś innego. (zdaję sobie sprawę ,że przesiadam się na dużo mocniejszy i inny sprzęt ,ale mam cięższą głowę od ręki i szybko się uczę więc pomińmy kwestię odradzania ,a skupmy się na doradzaniu)
Pozdrawiam
niebawem pragnę sobie kupić machinę ,będzie to mój pierwszy ścigacz. Mam bardzo dużo doświadczenia w crossie/enduro. Chciałem wybrać coś z pośród tych motorków:
Gsxr 1000/750
r1
cbr900/954/1000 - albo inna
Proszę was o pomoc w podjęciu decyzji ,powiedzcie krótko o zaletach i wadach tych motórków ,może doradzicie jeszcze coś innego. (zdaję sobie sprawę ,że przesiadam się na dużo mocniejszy i inny sprzęt ,ale mam cięższą głowę od ręki i szybko się uczę więc pomińmy kwestię odradzania ,a skupmy się na doradzaniu)
Pozdrawiam
- 3vilrider
- Świeżak
Nie ma znaczenia co wezmiesz. I tak kazdy Cie przerosnie i nie zdolasz wykorzystac tego co oferuje tego typu motocykl. Poniewaz kupujesz praktycznie nowy sprzet o awaryjnosci nie ma co mowic. Krotko mowiac bierz to co Ci sie najbardziej podoba.
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
3vilrider napisał(a):Nic poniżej 05
... no to 954 odpada z definicji

będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
[Nie ma znaczenia co wezmiesz. I tak kazdy Cie przerosnie i nie zdolasz wykorzystac tego co oferuje tego typu motocykl. Poniewaz kupujesz praktycznie nowy sprzet o awaryjnosci nie ma co mowic. Krotko mowiac bierz to co Ci sie najbardziej podoba.]
Czymś się różnią te motory prawda?
Czymś się różnią te motory prawda?
- 3vilrider
- Świeżak
No różnią się... producentem
W przypadku nowych moto masz o tyle fajną sytuację, że bierzesz w garść parę ostatnich egzemplarzy gazetek motocyklowych i masz opisy przeróżnych modeli, często porównania. A w necie pewnie też jest tego zatrzęsienie (choćby tu na Ścigaczu).
Tak naprawdę ilu ludzi, tyle opinii. Jeśli ktoś Ci napisze, że Honda jest OK, to zaraz się tu znajdzie pięciu, którzy powiedzą, że Honda jest "fe" i nudna. Jak ktoś powie coś dobrego o R1 to zaraz ktoś inny powie o wyskakującej "dwójce"... i tak dobrze, że nie wspomniałeś Kawy, bo rozpętałbyś kolejną burzę na temat pękających ram
Naprawdę każdy z tych motorków, szczególnie nowych, jest na tyle kosmiczny, że nie ma wielkiego znaczenia, który wybierzesz. Ja na przykład lubię Hondę. I wcale nie dlatego, że "jest niezawodna" albo, że "się lepiej prowadzi" albo jeszcze, że "ma o 10KM więcej na kole". Po prostu jakoś tak mi się fajnie kojarzy Honda
Kupiłem i nie mogę złego słowa powiedzieć. A pewnie gdybym kupił Gixxera albo R1 to też bym złego słowa nie powiedział
... a w kwestii tego, czy dasz radę takiej maszynie nie będę się wypowiadał.
Wybieraj, przebieraj i have fun

W przypadku nowych moto masz o tyle fajną sytuację, że bierzesz w garść parę ostatnich egzemplarzy gazetek motocyklowych i masz opisy przeróżnych modeli, często porównania. A w necie pewnie też jest tego zatrzęsienie (choćby tu na Ścigaczu).
Tak naprawdę ilu ludzi, tyle opinii. Jeśli ktoś Ci napisze, że Honda jest OK, to zaraz się tu znajdzie pięciu, którzy powiedzą, że Honda jest "fe" i nudna. Jak ktoś powie coś dobrego o R1 to zaraz ktoś inny powie o wyskakującej "dwójce"... i tak dobrze, że nie wspomniałeś Kawy, bo rozpętałbyś kolejną burzę na temat pękających ram

Naprawdę każdy z tych motorków, szczególnie nowych, jest na tyle kosmiczny, że nie ma wielkiego znaczenia, który wybierzesz. Ja na przykład lubię Hondę. I wcale nie dlatego, że "jest niezawodna" albo, że "się lepiej prowadzi" albo jeszcze, że "ma o 10KM więcej na kole". Po prostu jakoś tak mi się fajnie kojarzy Honda

... a w kwestii tego, czy dasz radę takiej maszynie nie będę się wypowiadał.
Wybieraj, przebieraj i have fun

będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
W roku 2005 jeżeli chodzi o osiągi i czasy na torze bezkonkurencyjny był GSXR, zresztą wydaje mi się, że nadal jest, tylko różnice się nieco zmniejszyły.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
na torze różnicę masz w przedziale kilku sekund,nawet setnych sekundy, a w normalnej jeździe i tak nie wykorzystasz potencjału maszyny
-
sopel - Świeżak
buahahaha!! lowca rozwaliles mnie tym postem
.usmialem sie po pachy:)
kolego drogi, tworco tego jakze kolejnego tematu o niesamowicie podbnym charakterze do tysiaca innych na tym forum, powiedz jakimi to oraczami pola smigales wczesniej.pytam z czystej ciekawosci
pozdrawiam

kolego drogi, tworco tego jakze kolejnego tematu o niesamowicie podbnym charakterze do tysiaca innych na tym forum, powiedz jakimi to oraczami pola smigales wczesniej.pytam z czystej ciekawosci
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
Lovtza napisał(a):Ten motocykl nie ma wad.
Jak to nie ma?
Każdy ma.
A kto ostatnio narzekał że go dupa boli?

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości