Koszty eksploatacji motocykli z lat 90-tych i nowszych
• Strona 1 z 1
Koszty eksploatacji motocykli z lat 90-tych i nowszych
Pytanie do osób, które przesiadły się ze starszych maszyn na takie po 2003 roku, czy mocno zmieniły się koszty eksploatacji? Przyjmijmy tą samą pojemność i klasę(sportowe 600), czy serwis nowszych maszyn jest droższy niż tych starszych? Powiedzmy różnice wieku między motocyklem z 95 do 05?
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
z tego co sie orientuje to plastiki do nowszych maszyn sa tansze.
Rzeczy typu uszczelki, lozyska sa mniej wiecej w tej samej cenie. to samo sie tyczy akcesorii; klamki sruby nakredki nasadki itd
Czesci silnikowe i hydraulika sa drozsze w nowszych modelach
Plyny, lancuchy, zebatki swiece filtry ta sama cena
mowie o uzywkach
Rzeczy typu uszczelki, lozyska sa mniej wiecej w tej samej cenie. to samo sie tyczy akcesorii; klamki sruby nakredki nasadki itd
Czesci silnikowe i hydraulika sa drozsze w nowszych modelach
Plyny, lancuchy, zebatki swiece filtry ta sama cena
mowie o uzywkach
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
mysle ze to zalezy od konkretnego modelu , bo jesli takich maszyn na rynku jest malo to czesci sa drozsze a takick co ich jest w brud np cbr ek to koszty mniejsze jesli chodzi o czesci , ot prawo rynku
gsxr 1100
10 sezon 32l
2 gleby
10 sezon 32l
2 gleby
- Voxx
- Świeżak
Do starego moto trudno dostać plastiki - wiem z autopsji. Do mojej F2 części kupiłem na ebay-u w Angli, bo w Polsce nie szło dostać. W komisie mi powiedzieli, że takie rzeczy rozchodzą się jak świeże bułeczki.
Jeśli Cię stać to kupuj jak najnowszy sprzęt. Osobiście nie chcę aby mój kolejny miał więcej niż 5 lat, ale zobaczymy czy mi na to fundusze pozwolą.
Jeśli Cię stać to kupuj jak najnowszy sprzęt. Osobiście nie chcę aby mój kolejny miał więcej niż 5 lat, ale zobaczymy czy mi na to fundusze pozwolą.
-
bryk77 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości