Chcesz kupić TDMa 900? to tego nie kupuj
• Strona 1 z 1
Chcesz kupić TDMa 900? to tego nie kupuj
TDM 900 '04 z kobyłki, teraz z wołomina Warszawa WWL K424
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M405031
Koleś sprzedaje TDMke, zapewnia że nie malowana i lekkie otarcie po szlifie ale delikatne i nic poważnego. Niestety nacialem się i pojechałem oglądnąć. Prosiłem o wyraźne zdjęcia na maila dwa razy ale nie przysłał. Motorek sprawdziłem w serwisie Yamahy w Warszawie, niestety koleś oddał ją wcześniej do serwisu i musiałem zapłacić. Gdybym to "cudo" zobaczył wcześniej nigdy nie dawałbym do sprawdzenia w serwisie. Ale skoro już zapłaciłem to chciałem się ze wszystkimi podzielić wynikami oceny tego motoru:
1. Felga + opona front (tęgo pogięta)
2. wywrotka lewa, wywrotka prawa, wywrotka przód - kolektor pogięty, półka nie siedzi prosto podczas jazdy, owiewki nie pasują do motocykla tz. odstają
3. bak pogięty, brak owiewki wewnętrznej lewej
4. każdy kluczyk inny
5. Felga tył pogięta
6. Klocki tył do wymiany, rysują tarczę tylną
7. Kierunkowskazy porysowane
8. Klamki, sprzęgło i linka hamulcowa pogięte i porysowane
9. Brak regulacji sprzęgła
10. Pod siedzeniem nie oryginalne śruby
11. Inny akumulator
Ocena serwisu:
Motor po poważnych przejściach, na końcowy efekt składa się kilka motocykli, szacowana rzeczywista cena ok 8 500 zł.
Mam na to paragon i protokół.
Jeżeli ktoś zastanawiał się nad tym motocyklem i zdążył przeczytać mojego posta to mam nadzieje że oszczędziłem mu niepotrzebnego zawracania d....y takim złomem który nadaje się tylko na części zamienne.
Pozdrawiam
Łukasz
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M405031
Koleś sprzedaje TDMke, zapewnia że nie malowana i lekkie otarcie po szlifie ale delikatne i nic poważnego. Niestety nacialem się i pojechałem oglądnąć. Prosiłem o wyraźne zdjęcia na maila dwa razy ale nie przysłał. Motorek sprawdziłem w serwisie Yamahy w Warszawie, niestety koleś oddał ją wcześniej do serwisu i musiałem zapłacić. Gdybym to "cudo" zobaczył wcześniej nigdy nie dawałbym do sprawdzenia w serwisie. Ale skoro już zapłaciłem to chciałem się ze wszystkimi podzielić wynikami oceny tego motoru:
1. Felga + opona front (tęgo pogięta)
2. wywrotka lewa, wywrotka prawa, wywrotka przód - kolektor pogięty, półka nie siedzi prosto podczas jazdy, owiewki nie pasują do motocykla tz. odstają
3. bak pogięty, brak owiewki wewnętrznej lewej
4. każdy kluczyk inny
5. Felga tył pogięta
6. Klocki tył do wymiany, rysują tarczę tylną
7. Kierunkowskazy porysowane
8. Klamki, sprzęgło i linka hamulcowa pogięte i porysowane
9. Brak regulacji sprzęgła
10. Pod siedzeniem nie oryginalne śruby
11. Inny akumulator
Ocena serwisu:
Motor po poważnych przejściach, na końcowy efekt składa się kilka motocykli, szacowana rzeczywista cena ok 8 500 zł.
Mam na to paragon i protokół.
Jeżeli ktoś zastanawiał się nad tym motocyklem i zdążył przeczytać mojego posta to mam nadzieje że oszczędziłem mu niepotrzebnego zawracania d....y takim złomem który nadaje się tylko na części zamienne.
Pozdrawiam
Łukasz
Ostatnio edytowano 21/4/2007, 20:23 przez qutrys, łącznie edytowano 1 raz
- qutrys
- Świeżak
no to sie troche zmartwilem...sam od dluzszego czasu zbieram na szpeja i teraz sie boje...jak tu zaufac czlowiekowi...jedziesz tyle km i okazuje sie ze tak naprawde to kupa gruzu ktora tylko ladnie wyglada...jest mozliwosc aby jakis uzytkownik forum jechal i obejzal szpeja gdy bedzie w jego okolicy aby samemu sie tam nie tluc kupe km czasami nadaremno? obejzal by...przejechal sie...wydal opinie...
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
gumisss taka możliwość jest zawsze. Ale teraz, jak np. Ja pojadę, obejrzę, ocenię, itp. itd. i wydam pozytywny werdykt, a Ty przyjedziesz obejrzysz itp. itd. i powiesz że to złom..... To co wtedy? Powiesz że Cię w konia zrobiłem...
Oczywiście troszeczkę przesadziłem, ale taka sytuacja może się zdarzyć...
Kwestia dogadania się....
Pozdrawiam.
Oczywiście troszeczkę przesadziłem, ale taka sytuacja może się zdarzyć...
Kwestia dogadania się....
Pozdrawiam.
- Magik
- VIP Ścigacz.pl
wiesz napewno ty lepiej ocenisz taka maszyne niz ja ktory ma pewnie znacznie mniej doswiadczena...wiadomo, ze nie bede prosil o pomos uzytkownikow, ktorzy dopiero co sie pojawili na forum i nie wiadomo kim oni sa...zawsze taka prosbe mozna by kierowac do ludzi z odpowiednim stazem i opinia...napewno tobie o wiele latwiej byloby wybadac tego szpeja niz mnie...wiadomo kazdy moze sie pomylic ale napewno nie mialbym pretensji do ciebie osoby ktora dluzszy czas jezdzi na motorze niz do siebie ktory jezdzil na nim bardzo malo i malo wie...nie wie gdzie zagladnac ani na co zwrocic uwage...dlatego jak prosic o pomoc to osoby znane i powszechnie szanowane a nie takie szaraki ktore dopiero sie pojawily i oferuja swoja pomoc.
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
No oczywiście że masz racje... Lecz Ja osobiście nie polecam się... Nie jestem ani mechanikiem ( mimo że lubię grzebać w silnikach ), ani na tyle doświadczony by znać wszystkie triki oszustów giełdowych...
Ale to tylko o sobie... Na pewno znajdziesz tutaj ludzi którzy się znają na rzeczy i którzy Ci pomogą.
Z drugiej strony Ja się nie wykręcam, bo jeśli by ktoś chciał zawsze mogę podejść, podjechać i obejrzeć sprzęta który by gdzieś niedaleko mnie był sprzedawany.
Pozdrawiam
Ale to tylko o sobie... Na pewno znajdziesz tutaj ludzi którzy się znają na rzeczy i którzy Ci pomogą.
Z drugiej strony Ja się nie wykręcam, bo jeśli by ktoś chciał zawsze mogę podejść, podjechać i obejrzeć sprzęta który by gdzieś niedaleko mnie był sprzedawany.

Pozdrawiam

- Magik
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1