Yamaha honda czy suzuki.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha honda czy suzuki.
Witam stojÄ™ przed powaznym dylematem, mianowicie zastanawiam sie nad zakupem motocykla do okolo 25 000zl. Intersuje mnie :
Honda PC41 Hornet Yamaha FZ 6 S2 Gsr 600RA.
Motocykle max. 2 lata, zastrzegam ze nie jezdzilem wczesniej na zadnym z nich, prosze wiec o opinie uzytkownikow ww.
Którego polecacie najbardziej.
Z góry dzieki.
Pzdr.
Honda PC41 Hornet Yamaha FZ 6 S2 Gsr 600RA.
Motocykle max. 2 lata, zastrzegam ze nie jezdzilem wczesniej na zadnym z nich, prosze wiec o opinie uzytkownikow ww.
Którego polecacie najbardziej.
Z góry dzieki.
Pzdr.
- lukas0909
- Świeżak
Moim zdaniem Hornet.
Tylko uwaga na sprowadzone wersje (Niemcy, Francja, Włochy) o mniejszej mocy.
Koszt od dławienia to około 2500PLN.
Bardzo fajnie się nim jeździło, pozycja też wygodna, skrzynia biegów bardzo fajnie pracuje.
Tyle że egzemplarz którym jeździłem miał 700km przejechane
Tylko uwaga na sprowadzone wersje (Niemcy, Francja, Włochy) o mniejszej mocy.
Koszt od dławienia to około 2500PLN.
Bardzo fajnie się nim jeździło, pozycja też wygodna, skrzynia biegów bardzo fajnie pracuje.
Tyle że egzemplarz którym jeździłem miał 700km przejechane

Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Tak apropo , bo ponoc jesli sprowadzony a na przyklad roczny, to czy serwis gwarancyjny w Polsce uznawany, rozne wersje na ten temat slyszałem.
Z tego co sie dowiedzialem na ten moment eliminuje kawasaki er 6 oraz suzuki, pozostała yamaha i honda, prosze o opinie uzytkownikow.
Z tego co sie dowiedzialem na ten moment eliminuje kawasaki er 6 oraz suzuki, pozostała yamaha i honda, prosze o opinie uzytkownikow.
- lukas0909
- Świeżak
Suzuki duze koszta uzytkowania, krótka rama, kawasaki niechwalony ze wzgledu na zawieszenia.
Po to tego posta pisze by dowiedziec sie jak najwiecej,ale z tego co widze to ludzie mało wylewni.
nie jezdzilem zadnym z nich; dotad mialem stycznosc jedynie z kawasaki zx9r .
Po to tego posta pisze by dowiedziec sie jak najwiecej,ale z tego co widze to ludzie mało wylewni.
nie jezdzilem zadnym z nich; dotad mialem stycznosc jedynie z kawasaki zx9r .
- lukas0909
- Świeżak
Wiesz mało jest osób które jeździły wszystkimi i odpowiedzą na wszystkie pytania.
Ja szukam nakeda i chce albo er6n albo gsr600. Każde moto ma jakieś wady ale trzeba wybrać takie którego wady człowiekowi nie przeszkadzają
Yamaha wg mnie brzydka strasznie i podobno wybitnie nie elastyczny silnik. Trzeba kręcić i kręcić. Hornet fajne moto ale jego ceny żądzą się innymi prawami. To tak jak z samochodami Audi które w ogóle nie tracą na wartości a jeżdzą i psują się jak wszystko inne...
Może sprecyzuj trochę do czego to moto ma być? Do zapierdalania czy oszczędnego spokojnego śmigania? Wolisz moto większe mniejsze?
Ja szukam nakeda i chce albo er6n albo gsr600. Każde moto ma jakieś wady ale trzeba wybrać takie którego wady człowiekowi nie przeszkadzają

Yamaha wg mnie brzydka strasznie i podobno wybitnie nie elastyczny silnik. Trzeba kręcić i kręcić. Hornet fajne moto ale jego ceny żądzą się innymi prawami. To tak jak z samochodami Audi które w ogóle nie tracą na wartości a jeżdzą i psują się jak wszystko inne...
Może sprecyzuj trochę do czego to moto ma być? Do zapierdalania czy oszczędnego spokojnego śmigania? Wolisz moto większe mniejsze?
- schwarz
- Świeżak
schwarz napisał(a):To tak jak z samochodami Audi które w ogóle nie tracą na wartości a jeżdzą i psują się jak wszystko inne...
Tak się tylko nieśmiało wtrącę, iż prawdą jest, że Audi mocno trzymają cenę, a całkowitą nieprawdą, że psują się jak każde inne auto. Nie będę co do tego offtopował, jakby co to PW

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
C-bool napisał(a):schwarz napisał(a):To tak jak z samochodami Audi które w ogóle nie tracą na wartości a jeżdzą i psują się jak wszystko inne...
Tak się tylko nieśmiało wtrącę, iż prawdą jest, że Audi mocno trzymają cenę, a całkowitą nieprawdą, że psują się jak każde inne auto. Nie będę co do tego offtopował, jakby co to PW
Uderz w stół a nożyce się odezwą... Kolega zapewne jeździ audi albo ma coś do czynienia z ta marka...

A wracając do tematu. Rok max 2 lata na moto to niewiele. Ja bym sie kierował... estetyką...
Weź to co Ci się podoba

zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
Moim zdaniem powinieneś wybrać Kawasaki Z750, mogę przesłać Tobie test tego sprzęta. Jest zajebiaszczy osiągi, moc , design - miodzio. Moje pierwsze moto mam go wystawionego na sprzedaż http://moto.allegro.pl/item899660420_kawasaki_z750.html
- szakal84
- Świeżak
Masz racjÄ™ Audi nie psuje siÄ™ tak jak inne marki
Dajmy na to A4 albo A6 i ich cudowne wielowahaczowe aluminiowe zawieszenie w naszych warunkach siada tak, że najlepiej je wymieniać z częstotliwością wymiany oleju. Wybaczcie z ot 

- schwarz
- Świeżak
taki miodzio a sprzedajesz? z Horneta będziesz zadowolony, w sumie z każdego z tych sprzętów, bierz co bardziej Ci się podoba. A Z750 może być trochę za ostra na początek.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Wiesz jedni wybierają na 1 moto 80 konny sprzęt a inni 130 konny, więc to zależy od Ciebie.Ja sam na 1 moto chciałem mieć coś pomiędzy i wybrałem Z750 i się nie zawiodłem. Najmocniejszy sprzęt ze ''średnich'' nakedów, zapas mocy dawał mi wiele frajdy, a zarazem charakterystyka silnika pozwala na panowanie nad moto. I jeszcze jeden argument, uważam że nie znudzi się Tobie tak szybko jak te które Ty wymieniłeś:D Chcesz looknąć na moją Z750 pisz do mnie na maila.
- szakal84
- Świeżak
dziwne... ale mniejsza o to... kolego Hornet ma prawie 100 kucy reszta z tych motocykli w sumie też, także mało prawdopodobne żeby po 1 sezonie się znudził...
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości