Limit 2900zł. Czego poszukiwać?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Limit 2900zł. Czego poszukiwać?
Witam Panów. Mam zapytanie, mam nadzieję, że mnie nikt nie zbanuje
Otóż, po zakończeniu planu zarobkowego mam 3500zł. Odliczając 300 za kask i 300 za pierwsze koszty rejestracji, zostaje 2900. Co prawda, chodzę jeszcze po kolędzie, ale to już lepiej niech na paliwo zostanie.
I tu pytanie. Co normalnego/porządnego można za tą sumę wyrwać? Co będzie najlepsze na początek, do tego wszystkiego w miarę oszczędne?
Znalazłem jak na chwilę obecną tylko to:
http://www.allegro.pl/item877525972_spr ... ilnie.html
Ale musiałbym pilnować prawej ręki i zapewne liczyć się z paliwem.
Tak więc ogólnie - czego szukać w tej cenie? Dzięki za pomoc.
Otóż, po zakończeniu planu zarobkowego mam 3500zł. Odliczając 300 za kask i 300 za pierwsze koszty rejestracji, zostaje 2900. Co prawda, chodzę jeszcze po kolędzie, ale to już lepiej niech na paliwo zostanie.
I tu pytanie. Co normalnego/porządnego można za tą sumę wyrwać? Co będzie najlepsze na początek, do tego wszystkiego w miarę oszczędne?
Znalazłem jak na chwilę obecną tylko to:
http://www.allegro.pl/item877525972_spr ... ilnie.html
Ale musiałbym pilnować prawej ręki i zapewne liczyć się z paliwem.
Tak więc ogólnie - czego szukać w tej cenie? Dzięki za pomoc.
- Juno
- Świeżak
Nie lepiej dozbierac kase i kupic cos lepszego ? po za tym do takiego "sprzetu" kas za 300zl ? Moim zdaniem nie rozsadne rozwiazanie. Szukaj czegos slabszego jak to ma byc na poczatek a najlepiej dozbieraj troche kasy i wtedy cos poszukaj.
- Braseq
- Świeżak
Może nie taki znowu początek, wybacz wyrażenie. Wcześniej ETZ 150 Szczerze mówiąc określenie "dozbieraj" nie widzi mi się zanadto, bo rok przerwy jest zły ; >. Poza tym - Kasku Shoei'a raczej nie kupię. Zarobek mam tylko w czasie wakacji i w okresie gwiazdkowo-urodzinowo-kolędowym, więc też kolorowo z kasą nie jest. No i taki kask na pewno jest lepszy niż Tiger za 70
- Juno
- Świeżak
To cieko bedzie ci wyrwac cos "porzadnego" i normalnego za taka kwote. poszukaj nsr 125 ze starszych rocznikow moze cos ci sie uda znalezc. chyba ze bardzo chcesz cos mocniejszego to sam musisz wybrac. wystarczy wpisac na allego motocykle sportwe do 2900 i tyle. 2900 to niezbyt za wiele jak na "porzadnego" sporta...
- Braseq
- Świeżak
Boze,dajcie mu zyc.Kask za 3 paczki to nic specjalnego,ale juz cos co baniak w miare ochroni da sie wyrwac,tymbardziej na przecenach.A co do moto,poszukaj moze własnie gpz,cb,gs?
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
niesluchaj tych mlotkow...
do seoznu jeszcze jeszcze 4 miechy dozbieraj ile wlezie... kask mozesz na poczatek pozyczac albo nawet kupic uzywany i jezdzic w kominiarce jak sie brzydzisz... reakiwczki zwykle skorzane tez zzawsze cos i wtedy wez juz sobie tego GS'a/ GPZ za 4 tysie
do seoznu jeszcze jeszcze 4 miechy dozbieraj ile wlezie... kask mozesz na poczatek pozyczac albo nawet kupic uzywany i jezdzic w kominiarce jak sie brzydzisz... reakiwczki zwykle skorzane tez zzawsze cos i wtedy wez juz sobie tego GS'a/ GPZ za 4 tysie
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
Koles z SP sprzedaje, troche roboty by bylo, rdza kolektory zjechala i pokrywa silnika tez nieciekawa. Tylko czy bedziesz chcial moto ktore zostalo kupione z ubezpieczalni ;p
http://moto.allegro.pl/item874911174_honda_vfr750_vfr_rc36_cbr_bandit_hornet_fzr_r1_r6.html (otwórz link)
http://moto.allegro.pl/item874911174_honda_vfr750_vfr_rc36_cbr_bandit_hornet_fzr_r1_r6.html (otwórz link)
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Ta na kompie haha. Nie pamietasz przeciez na kolegi moto chyba 2tys je**al
A co do tematu to w tej kasie ciezko bedzie 125 kupic dobre nie mowiac o czyms wiekszym... ja bym wolal dozbierac i kupic cos lepszego nic sie martwic
A co do tematu to w tej kasie ciezko bedzie 125 kupic dobre nie mowiac o czyms wiekszym... ja bym wolal dozbierac i kupic cos lepszego nic sie martwic
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
JA się dziwie. Przestańcie się śmiać.
Kolega chce motor nie ma większych pieniędzy zarobków stałych ale liczy się serce do jazdy! Nawet starym motocyklem. Mam kolegów z pracy mających maszyny za 25-30 tys. tylko po to bo to modne, powiedzieć w towarzystwie ze się ma motocykl. Ale wsiada na niego 2x do roku i to tak na siłę bo po prostu coś w garażu obok auta stoi. Uważam że to jest bardziej śmieszne od "piłowania" z zacięciem maszyny za 3 tysie
GPZ powinien być osiągalny.
Kolega chce motor nie ma większych pieniędzy zarobków stałych ale liczy się serce do jazdy! Nawet starym motocyklem. Mam kolegów z pracy mających maszyny za 25-30 tys. tylko po to bo to modne, powiedzieć w towarzystwie ze się ma motocykl. Ale wsiada na niego 2x do roku i to tak na siłę bo po prostu coś w garażu obok auta stoi. Uważam że to jest bardziej śmieszne od "piłowania" z zacięciem maszyny za 3 tysie
GPZ powinien być osiągalny.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Jak koledzy wyżej radzą, kup coś mniejszego. Gs, GPZ będzie raczej rozsądniejszą opcją. Zawsze to 2 gary mniej przy serwisie. Samo kupno moto to jedno, a trzeba je jeszcze utrzymać. Skoro nie masz stałego dochodu lepiej brać coś tańszego w eksploatacji - zawsze łatwiej będzie w razie czego kasę dozbierać na serwis.
-
puff - Świeżak
Tez wlasnie odrazu pomyslalem o GPZ, oczywiscie jesli nie boisz sie wchodzic w szrot. Bo w blisko 20 letnim sprzecie, malowanie, sklejanie i cudowanie jest na porzadku dziennym, bo raczej pełnoletniej perły za 3000zł to nie znajdziesz... Chyba ze masz znajomego ogarniacza ktory pomoglby Ci spogladac co jakis czas na swoj motocykl, bo kupic jest latwo ale potem cudowac juz nie bardzo, a przy motocyklu za 3000zł, gdy nie znajdziesz czesci i pozostanie jakas nowa lub niewiadomo skad za kilkaset zlotych to tez sie nie usmiechniesz.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości