Zobacz wÄ…tek - zakup cbr 600
NAS Analytics TAG

zakup cbr 600

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

zakup cbr 600

Postprzez mlody1981 » 14/1/2007, 15:05

TA CBRKA JEST Z 1997ROKU WIEC JEST TO F3 I CZY W TYM MODELU TEZ JEST SPAWANE SIEDZISKO???? A JESZCZE TEN SZUM W SILNIKU CZY TO JEST SPRZEGLO CZY SKRZYNIA??? NA WLACZONYM SPRZEGLE SILNIK DOSLOWNIE CYKA ALE PO WYLACZENIU SLYCHAC JEST DZIWNY SZUM. A JAK ZPRAWDZIC CZY JEST RAMA PROSTA??? MOZNA JAKOS TO WIZUALNIE OCENIC??? JESLI TAK TO JAK??? A MOTOR NIE JEZDZI BO JEST NA KAPCIU.
mlody1981
Świeżak

Postprzez Å‚ysy_gÅ‚upek » 14/1/2007, 17:27

OUTLAW napisał(a):nie jest odkrecane jak w cbr 900 a na oko nie ocenisz czy rama prosta po jeździe ale tez nie zawsze najlepiej udac sie do specjalistycznego warsztatu gdzie ci go sprawdza to bedziesz mial 100% pewnosci co kupujesz

... co nie zmienia faktu, że warto się przejechać zanim się pojedzie do warsztatu. Dlaczego tak mówię? Dlatego, że jeśli z moto jest coś poważnego nie tak, to to może wyjść już podczas krótkiej jazdy i wtedy już wiesz, że nawet do warsztatu machiny nie warto brać :-)

A piszę to odrobinę zawiedziony moim wczorajszym test drive'm. Wypatrzyłem ładne moto, no to, korzystając z niezłej pogody, hop na grzbiet rumaka (myśląc sobie "Jak będzie git to jeszcze do warsztatu. Sprawdzę i kupuję"). No i po przejechaniu paruset metrów odstawiłem grzecznie moto sprzedawcy bo była taka kiszka, że tylko szkoda czasu i $$, żeby go w warsztacie sprawdzać. Tym bardziej, że u mnie nie ma w bliskiej okolicy kompetentnych speców od odpowiednich pomiarów i czekałaby mnie konkretniejsza wycieczka.

Cóż, w przypadku "mlodego" sprawę utrudnia kapeć, ale już samo hasło "nie można się przejechać bo ma kapcia" zapala mi w głowie ostrzegawczą lampke :roll:

Pozdrawiam
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
łysy_głupek
Świeżak

Postprzez Å‚ysy_gÅ‚upek » 14/1/2007, 20:54

OUTLAW napisał(a):łysy tego nie napisałem poniewaz myslałem że to za oczywiste

czasem takie oczywistości do głowy nie przychodzą, szczególnie jak się podchodzi z gorącą głową do zakupu moto i ma się słabe doświadczenie w temacie ;-)

OUTLAW napisał(a):to ze nie ma laczka to żadna wymówka lezy to w intencji sprzedajacego by jakies oponki uzywki naruchać i przetestować motocykl chyba ze ma cos do ukrycia

Ano słusznie prawisz :-)
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
łysy_głupek
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości

na górê