buzer czy zolwik??
• Strona 1 z 1
buzer czy zolwik??
Witam wszystkich!!
Jestem nowy na forum.W listopadzie kupilem sobie moj pierwszy motor SUZUKI GS 500.Moj problem polega na tym czy kupic buzer firmy utika: http://allegro.pl/item155396770_buzer_z ... pln_l.html
czy tez lepiej zainwestowac w ochraniacz kregoslupa i do tego cos na lokcie.
W niedalekiej przyszlosci chce kupic ochraniacze na kolana i mam na oku spodnie z CORDURY czy jakos tak.kurtke mam firmy beriko i ona ma wyciagane ochraniacze na lokcie i barki tylko nie wiem czy to wystarzy czy lepiej taka zbroja.dopiero zaczynam tak na serio przygode z 2ma kółkami.boje sie pierwsze powazniejszej wywrotki.wiadomo ze w krytycznej sytuacji zadne ochraniacze nie pomoga ale zawswze lepiej miec jaka ochrone.wczesniej jezdzilo sie jakimis WSKami i tego typu sprawami ale teraz chce sie zabrac na powaznie.od zawsze marzylem o motocyklu.tak apropo to mam 20 lat.Jak macie po mnie jechac to lepiej nic nie piszcie...Pozdro!!
Jestem nowy na forum.W listopadzie kupilem sobie moj pierwszy motor SUZUKI GS 500.Moj problem polega na tym czy kupic buzer firmy utika: http://allegro.pl/item155396770_buzer_z ... pln_l.html
czy tez lepiej zainwestowac w ochraniacz kregoslupa i do tego cos na lokcie.
W niedalekiej przyszlosci chce kupic ochraniacze na kolana i mam na oku spodnie z CORDURY czy jakos tak.kurtke mam firmy beriko i ona ma wyciagane ochraniacze na lokcie i barki tylko nie wiem czy to wystarzy czy lepiej taka zbroja.dopiero zaczynam tak na serio przygode z 2ma kółkami.boje sie pierwsze powazniejszej wywrotki.wiadomo ze w krytycznej sytuacji zadne ochraniacze nie pomoga ale zawswze lepiej miec jaka ochrone.wczesniej jezdzilo sie jakimis WSKami i tego typu sprawami ale teraz chce sie zabrac na powaznie.od zawsze marzylem o motocyklu.tak apropo to mam 20 lat.Jak macie po mnie jechac to lepiej nic nie piszcie...Pozdro!!
-
sooshe - Świeżak
Mierzylem kiedys dokladnie ten sam buzer. Fajna sprawa na lato... tak podejzewam
Tylko tak sie zastanawiam... bo przeciez ten buzer tez ma solidne ochraniacze na kregoslupie, moim zdaniem kupowac oddzielnie zolwia i ochranaicze to nie ma sensu, w buzerze masz wszystko na raz. Ja kupilbym buzera (w sezonie sa za ok 270pln-300pln).
P.S. witamy na forum, a ja tym bardziej ze wzgledu na posiadanie Suzy

P.S. witamy na forum, a ja tym bardziej ze wzgledu na posiadanie Suzy

GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
no tak tylko czy zaloze to pod kurtke.mam taka obcisla.pozostaje jeszcze taki problem ze np. jade do budy motorkiem i takie ochraniacze na łokcie wsadze w plecak na barki mam w kurtce (ciagle nie wiem czy to daje jakakolwiek ochrone) jakos sobie dam rade a ta zbroje gdzie ja wsadze.bede musial w niej siedziec na wykladach masakra.jestem raczej szczuply.jak pudzian bede wygladal hehehehehe.a tak wogole to latem co buzerek i bluza?? spisze sie to??Wogole ciesze sie ze nie jestem sam z moimi dwoma kolami.Mam obawy jak to bedzie na poczatku pierwszy sezon itp.
-
sooshe - Świeżak
Bezproblemu, pod bluzę założysz i będzie git. Pozatym jakbyś chciał wszystko pokolei osobno kupować to trochę drożej Cię wyniesie, bo będziesz musiał kupić żółwia, nałokietniki, pas nerkowy i nadodatek niebędziesz miał ochraniasza na klatę
Pozatym do plecaka Ci się bezproblemu powinno zmieścić (chociaż niewiem jaki masz plecak
) Ja jak kasy przybędzie to kupuję sobie tę zbroję
Pozdro

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
To super.Chyba raczej wezme te zbroje.wiosna powyjmuje ochraniacze z kurtki a latem pod bluze i bedzie git.Ja chce tego uzywac do turystycznej jazdy.mam jeszcze na oku spodnie http://www.retbike.pl/index2.php?kat=3& ... 6&id_zdj=3 tylko znowu prosze o rade.Do tego dodatkowe ochraniacze na kolana??Te w spodniach sa pewnie badziewne.Zbroja + ochraniacze na kolana powinny sie spisac.Jak myslicie??
-
sooshe - Świeżak
Piszesz że kurtkę z ochraniaczami masz, więc moim zdaniem powinno wystarczyć na górę (nawet w upalne lato lepiej, bezpieczniej i ze względu na zdrowe nerki
jeździć w porządnej kurtce z ochraniaczami, choć może nie najwygodniej). Tą kasę przeznacz na spodnie które i tak masz zamiar kupić, a resztę zamiast wtopić na dodatkowe ochraniacze itp. zainwestuj w porządne rękawice z karbonowymi ochraniaczami (polecam FLM CARBON GP3, sam posiadam i sobie chwalę) i buty (dobrze żeby również miały ochraniacze).
Pozdro.

Pozdro.
<b>Łysy `76
ZXR 750 `95</b>
ZXR 750 `95</b>
-
lysy1976 - Świeżak
Jeśli Twoja kurtka posiada ochraniacze które wymieniłeś, to jest w porządku (troszkę szkoda że na kręgosłup jeszcze nie ma, zawsze możesz dokupić dużo taniej niż taką zbroję i pod kurtkę spokojnie wejdzie)
<b>Łysy `76
ZXR 750 `95</b>
ZXR 750 `95</b>
-
lysy1976 - Świeżak
Twojej kurtki nie widziałem, ale jeśli to typowo motocyklowy ubiór i jest wyposażony w ochraniacze, to swoją rolę spełniają dobrze (oczywiście mówimy tu o uślizgach, nawet przy sporych prędkościach, ale bez jakichkolwiek drzew, barierek, samochodów itp. po drodze...)
<b>Łysy `76
ZXR 750 `95</b>
ZXR 750 `95</b>
-
lysy1976 - Świeżak
spodnie chyba zamowie w poniedzialek.Rekawice juz mam.Tylko zastanawiam sie nad tymi ochraniaczami kolan i buzerem.szkoda przeznaczyc siano na cos co ma byc bezuzyteczne chociaz ochraniaczy za takich nie uwazam.Musze to porzadnie przemyslec.Biezcie pod uwage to ze jestem poczatkujacy.
-
sooshe - Świeżak
Mówisz o dodatkowych ochraniaczach kolan, miałem nadzieję że spodnie które wybrałeś już je posiadają, jeśli nie, to rozważ kupno właśnie takich spodni z protektorami.
Twoja kurtka jak wspomniałeś, już ochraniacze posiada, myślę że będą lepsze (choć kurtki tej nie widziałem) od innych dodatkowych (takowe w razie wywrotki mogą się przemieścić i więcej z nich szkody może wyniknąć, jak pożytku...
Spokojnie przemyśl sprawę...

Spokojnie przemyśl sprawę...
<b>Łysy `76
ZXR 750 `95</b>
ZXR 750 `95</b>
-
lysy1976 - Świeżak
Myslalem o tych spodniach: http://www.retbike.pl/index2.php?kat=2& ... id_pod2=29 czyli co mowisz ze takie ochraniacze daly by rade??Jak tak to dobrze.Myslalem ze te w kurtkach i spodniach to raczej nic ciekawego.
-
sooshe - Świeżak
Powiem cos oczywistego, lepjej miec spodnie RetBike'a z atestowanymi ochraniaczami, niz jezdzic w zwyklych dzinsach z zalozonymi ochraniaczmi takimy dokupionymi (tez atestowanymi oczywiscie).
Ubierz sie najpierw caly a pozniej mysl o dodatkowej ochornie, nie wykluczone ze jak kupisz te spodnie to sie okaze ze te ochraniacze wcale nie sa takie liche jak podejzewasz ze sa i wtedy zmienisz zdanie co do kupna dodatkowych ochraniczy.
Nie mowie ze masz ich nie kupowac, poprostu sam zobaczysz.
Ubierz sie najpierw caly a pozniej mysl o dodatkowej ochornie, nie wykluczone ze jak kupisz te spodnie to sie okaze ze te ochraniacze wcale nie sa takie liche jak podejzewasz ze sa i wtedy zmienisz zdanie co do kupna dodatkowych ochraniczy.
Nie mowie ze masz ich nie kupowac, poprostu sam zobaczysz.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1