Nowe oponki
• Strona 1 z 1
Nowe oponki
Witajcie, niedługo będę potrzebował zakupić nowe opony do CBR 600 F2. Jeśli dobrze mi wiadomo to jest 120/60 na przód i 160/60 na tył.
Polecacie jakieś konkretne modele?
Jaki jest koszt takiej oponki?
Za wszelkie info z góry dziękuję
Polecacie jakieś konkretne modele?
Jaki jest koszt takiej oponki?
Za wszelkie info z góry dziękuję

CBR 600 F2
zlecenia (otwórz link) - zobacz co robię jak nie jeżdżę na motorze
zlecenia (otwórz link) - zobacz co robię jak nie jeżdżę na motorze
-
slavko - Świeżak
o jezu-lubie takie posty-a interneta ma??To szuka-nie takie trudne i straszne jak się wydaje;)
Czasem mam wrażenie, że ludzie tylko po to piszą takie posty, żeby pochwalic się że mają taki a taki motong...no ale to CBR600F2 więc...chwalenie się raczej odpada-stary, troche inwencji i własnej inicjatywy:)
Czasem mam wrażenie, że ludzie tylko po to piszą takie posty, żeby pochwalic się że mają taki a taki motong...no ale to CBR600F2 więc...chwalenie się raczej odpada-stary, troche inwencji i własnej inicjatywy:)
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Thrillco napisał(a):o jezu-lubie takie posty-a interneta ma??To szuka-nie takie trudne i straszne jak się wydaje;)
i poco takie komentarze chce sie gość dowiedzieć co jets dobre to odrazu trzeba go zjebać ?? co z tego że ma np do wybory Michelin Pilot Sport
Pirelli Diablo Strada jak niewie co jest lepsze ;/
Kawasaki GPX 750R 

-
Logum - Świeżak
No wlasnie ja mam taki sam problem i wlasnie dzisiaj mialem wrzucic ten sam temat a ze motorki podobne to sie dolaczam do F3 ten sam rozmiar wiec jakie oponki polecacie ??
Kupilem moto na Michelinach ale moze sa lepsze oponki??

It's up to you
-
kacper_84 - Świeżak
Poco..poco..po to by się ludzie uczyli myslenia-chyba, że kolega potrafi o każdej oponie opowiedziec wiecej niż ludzie, ktorzy zajmują się od lat nie tylko sprzedażą ale wszystkim co z tym "gumowym interesem" jest związane. Ja tam pisze do kilku przedstawicieli na raz-(jest już DUNLOP,PIRELLI i MICHELIN..i jeszcze METZELER) i zwykle otrzymuje wyczerpujacą odpowiedź oraz wszelkie materiały pomocne w wyborze. Potem jeszcze krotka pogawedka w salonie ze sprzedawcą, gdzie czasem zmienia się typ o 180 stopni...wszystko trwa góra 2 dni a człek jest trochę mądrzejszy o wiedzę na temat gumy w motongu. Postepowanie jak wyżej prowadzi najczęściej do ucierania nieprawdziwych opini pt: Mietek powiedział (choć g... wiedział), i kształtuje społeczeństwo bezmyślne, ktore następnym razem wali posta pt: gdzie jest bezpiecznik, albo gorzej...np. gdzie jest w Hondzie CBR linka hamulca...trochę własnego wysiłku jeszcze nikomu nie zaszkodziło-z autopsji wiem, że najczęściej pomaga na przyszłość:)
A gum jest na rynku tyle, że można koledze sypnąć z garści tyle, że i tak zbaranieje i nie będzie wiedział co wybrać.
A gum jest na rynku tyle, że można koledze sypnąć z garści tyle, że i tak zbaranieje i nie będzie wiedział co wybrać.
brak opisu...
-
Hmm..co do jazdy to czaem nie ma reguły, jednemu lepiej na tych innemu na drugich. Sporo zależy od stylu jazdy. Ja np. lubię czuc jak mi pzy odjeżdżaniu z winkla tył lekko "płynie" bokiem a do tego najlepsze były badziewne Micheliny Macadam. Ale na przody zawsze brałem konkret Pirrelke-przód musi być pewny. A kumpel -też na GS500 nie trawił macadama nawet tydzień. Miotał się i denerwował...wrzucił jakiegos Metzelera i mu przeszło bo nie "pływał" mu tył. inyy kumpel jeździł na jakimś badziewiarskim Bridgestonie bo fajnie się lacz jarał a guma nadal nadawała się do jazdy...i tak to się kręci. Za 5-6 lat sam bedziesz wiedział co najlepiej ci pasi.
brak opisu...
-
Thrillco, odważny jesteś. Na Macadamach psy wieszają, a ty tak dobrowolnie je używasz. Ja w B12 mam na tyle BT020 i trzyma sooper do mojej jazdy, raczej szybkiej turystycznej, choć w deszczu na asfalcie przy 120 kmph potrafił stracić przyczepność.
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
opona firmy MAXXIS model ProMaxx
Witam wszystkich
Debiutuje w tym roku w roli motocyklisty więc prosze o wyrozumiałość. Jako pierwszy moto kupiłem GPZ500S z 1999 roku. Niestety guma z tyłu jest do wymiany. Jej rozmiar to 130/70/17. Nowe opony to spory wydatek wiec szukam tańszej alternatywy. Znalazłem jednak wśród nowych opon coś takiego jak firma MAXXIS i opona ProMaxx o takim rozmiarze za przystępną cenę 270 zł (nowa, rok produkcji 2005). Czy ktoś zna w ogóle te opony i czy warto wydać ta kasę na taką oponę?
Debiutuje w tym roku w roli motocyklisty więc prosze o wyrozumiałość. Jako pierwszy moto kupiłem GPZ500S z 1999 roku. Niestety guma z tyłu jest do wymiany. Jej rozmiar to 130/70/17. Nowe opony to spory wydatek wiec szukam tańszej alternatywy. Znalazłem jednak wśród nowych opon coś takiego jak firma MAXXIS i opona ProMaxx o takim rozmiarze za przystępną cenę 270 zł (nowa, rok produkcji 2005). Czy ktoś zna w ogóle te opony i czy warto wydać ta kasę na taką oponę?
- bary77
- Świeżak
Re: opona firmy MAXXIS model ProMaxx
bary77 napisał(a):Witam wszystkich
Wiesz co? Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać i opony do nich należą. Jak naprawdę masz cienko z kasą to poszukaj na bajzlu czegoć. W ostatnią sobotę rano były niedrogie opony. Za 300 złotych kupiłbyś coś leżakowanego pewnie, ale niejeżdzonego. Na dwa sezony spokojnie dałbyś radę
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Re: opona firmy MAXXIS model ProMaxx
Terror napisał(a):Są rzeczy, na których nie warto oszczędzać i opony do nich należą. Jak naprawdę masz cienko z kasą to poszukaj na bajzlu czegoć.
Tak właśnie chyba zrobię. Zasięgnałem języka i chyba rzeczywiście lepiej kupić coś firmowego, używanego ale w dobrym stanie i niż jakiś tani badziew

- bary77
- Świeżak
• Strona 1 z 1