CBR 600 F3/F4 vs YZF 600R Thundercat
• Strona 1 z 1
CBR 600 F3/F4 vs YZF 600R Thundercat
Hejka
W przyszłym roku planuję zakup pierwszego motocykla.
Na chwilę obecną zgłębiam swoją wiedzę, czytając i zbierając cenne informacje na temat poszczególnych motocykli.
Końcem roku chcę wziąć się za robienie prawka, by przyszły sezon móc już rozpocząć na swojej maszynie.
Motor chciałbym wykorzystywać do celów rekreacyjno - turystycznych, ale fajnie, by motocykl miał sportowe zacięcie.
Co ważne, fajnie by również był to motocykl dwuosobowy.
Na chwilę obecną mam dwóch faworytów:
Honda CBR 600F3 lub F4 oraz Yamaha YZF 600R Thundercat.
Tutaj pojawia siÄ™ pytanie, co lepsze?
jaki motocykl lepszy na pierwsze moto (nie posiadam funduszy by zmieniać motocykl co sezon i to byłby zakup na dłuższy czas)
poza tym, który się lepiej prowadzi, który jest łatwiejszy (bardziej przewidywalny) dla początkujących?
który lepiej posłuży w celach turystycznych (dwuosobowe wypady za miasto)
który wreszcie jest wygodniejszy, bardziej niezawodny, daje więcej frajdy z jazdy?
dodam tylko, że mój wzrost to około 185 - 190cm i ok 90 kg wagi
i na koniec, na którym lepiej w późniejszym czasie poradzi sobie kobieta, gdyż motocykl byłby kupowany z zamierzeniem pozostania w rodzinie na dłużej
z góry dziękuję za odpowiedzi i cenne uwagi.
pozdrawiam
Maciek
W przyszłym roku planuję zakup pierwszego motocykla.
Na chwilę obecną zgłębiam swoją wiedzę, czytając i zbierając cenne informacje na temat poszczególnych motocykli.
Końcem roku chcę wziąć się za robienie prawka, by przyszły sezon móc już rozpocząć na swojej maszynie.
Motor chciałbym wykorzystywać do celów rekreacyjno - turystycznych, ale fajnie, by motocykl miał sportowe zacięcie.
Co ważne, fajnie by również był to motocykl dwuosobowy.
Na chwilę obecną mam dwóch faworytów:
Honda CBR 600F3 lub F4 oraz Yamaha YZF 600R Thundercat.
Tutaj pojawia siÄ™ pytanie, co lepsze?
jaki motocykl lepszy na pierwsze moto (nie posiadam funduszy by zmieniać motocykl co sezon i to byłby zakup na dłuższy czas)
poza tym, który się lepiej prowadzi, który jest łatwiejszy (bardziej przewidywalny) dla początkujących?
który lepiej posłuży w celach turystycznych (dwuosobowe wypady za miasto)
który wreszcie jest wygodniejszy, bardziej niezawodny, daje więcej frajdy z jazdy?
dodam tylko, że mój wzrost to około 185 - 190cm i ok 90 kg wagi
i na koniec, na którym lepiej w późniejszym czasie poradzi sobie kobieta, gdyż motocykl byłby kupowany z zamierzeniem pozostania w rodzinie na dłużej

z góry dziękuję za odpowiedzi i cenne uwagi.
pozdrawiam
Maciek
- mapett
- Świeżak
kiedy ja nie do końca pytam co jest lepsze na pierwsze moto, tylko, który z tych dwóch motocykli będzie lepszy jako turystyk o zacięciu sportowym, który będzie lepszy pod względem bezawaryjności, pod względem jazdy oraz właściwości jezdnych, który da większą frajdę i ogólnie, który motocykl jest bardziej godny polecenia i dlaczego.
chodzi mi raczej o porównanie tych dwóch (trzech) modeli ze sobą i wybranie najlepszego.
jeśli pytaniem tym naruszam zasady forum, przepraszam
Pozdrawiam
Maciek
chodzi mi raczej o porównanie tych dwóch (trzech) modeli ze sobą i wybranie najlepszego.
jeśli pytaniem tym naruszam zasady forum, przepraszam
Pozdrawiam
Maciek
- mapett
- Świeżak
w pierwszym zdaniu wyraźnie jest napisane że poszukujesz pierwszego motocykla ale ok. sportowo turystyczny motocykl z tych 3 zdecydowanie F4 ale bardziej turystyczny niż sportowy... poczytaj na forum o tym motocyklu sporo na ten temat dowiesz sie wiecej niż ja Ci napiszę
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości