Producenci motocykli...
• Strona 1 z 1
Producenci motocykli...
Witam.
Ponieważ moja wiedza na temat jednośladów jest niepełna chciałbym zadać pytanie odnośnie marek motocykli. Czy poszczególni producenci (np. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, itp....) wyróżniają się między sobą czymś szczególnym? Czy można np. powiedzieć, że ta marka robi dobre superbike a ta enduro lub inna słynie np. z wysokiej jakości wykonania, bezawaryjności, dobrych silników, zawieszeń, czy dobrego stosunku jakości do ceny itp.? Pytam, bo widzę na rynku duże dysproporcje cenowe w moto używanych i nowych. Czytając artykuły niewiele jest negatywnej krytyki więc z czegoś te rozbieżności muszą wynikać
Wybaczcie tak kontrowersyjne pytanie, wynika ono jedynie z braku widzy na ten temat. Nie chciał bym nikogo poróżnić w dyskusji.
Ponieważ moja wiedza na temat jednośladów jest niepełna chciałbym zadać pytanie odnośnie marek motocykli. Czy poszczególni producenci (np. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, itp....) wyróżniają się między sobą czymś szczególnym? Czy można np. powiedzieć, że ta marka robi dobre superbike a ta enduro lub inna słynie np. z wysokiej jakości wykonania, bezawaryjności, dobrych silników, zawieszeń, czy dobrego stosunku jakości do ceny itp.? Pytam, bo widzę na rynku duże dysproporcje cenowe w moto używanych i nowych. Czytając artykuły niewiele jest negatywnej krytyki więc z czegoś te rozbieżności muszą wynikać

Wybaczcie tak kontrowersyjne pytanie, wynika ono jedynie z braku widzy na ten temat. Nie chciał bym nikogo poróżnić w dyskusji.
- Reiter
- Świeżak
poziom raczej sie wyrownal... kiedys honda miala swietna jakosc, technike i wykonanie a teraz jesli goroje to nieznacznie wg mnie natomiast jesli chodzi o technike to juz wogole nie zachwyca tez wg mnie - bo oczywiscie zaraz posypia sie kamienie
. mysle ze jeszcze ciagle ma wysoki poziom wykonania... ale ja tam fanem tej marki nie jestem...
raczej zwracalbym uwage na indywidualne modele bo kazdy producent ma lepsze i gorsze...
a jeszcze bardziej zwracalbym uwage na stosunek jakosci i tego co jest oferowane do ceny...
pozdr

raczej zwracalbym uwage na indywidualne modele bo kazdy producent ma lepsze i gorsze...
a jeszcze bardziej zwracalbym uwage na stosunek jakosci i tego co jest oferowane do ceny...

pozdr
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
Ja moge sie tylko wypowiedziec (oczywiscie moim zdaniem
) pomiedzy scigaczami suzuki, honda, yamaha; z tych trzech marek najlepszym wykonaniem wyroznia sie Honda. Przez jakis czas bylem w posiadaniu Hondy 600 cbr f4i (tzw. F-sport), jezdzilem troszke na GSXR600 K2, teraz ujezdzam Yamahe r6 2003 rok. Na temat Yamahy jeszcze za wczesnie zeby sie wypowiadac w sprawach technicznych, jest napewno bardziej zrywna niz CBR. W gsxr z tego co zauwazylem silniki pracuja dosc nierowno i charakterystycznie dzwonia. Silniki hondy naprawde wyroniaja sie wysoka kultura pracy i same moto wykonane jest bardzo starannie. Z tego co zauwazylm rowniez, zaznaczam ze moge sie mylic, w CBR owiewki razem z naklejkami sa jakby pomalowane lakierem bezbarwnym, dotykajac krawdzi naklejki poprostu nie czuc jej, w R6 czuc naklejke dosc doklanie (szczegolnie zadupek)..... Nie wiem czy to tylko moje spostrzezenie i czy moto ktore mialem nie bylo kombinowane tez nie jestem na 100 pewien ale wykonanie jednak z plusem dla Hondy

byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
A ja mam takie zdanie na ten temat. Jesli chodzi o nowe motocykle to poziom raczej sie wyrownal, choc do niedawna mialem najleprza opinie do hondy i mysle ze do tej pory jest swietnie robiona lecz pozostale niczemu nie odbiegaja. roznia sie tym ze kazda marka w jakis indywidualny sposob konstruuje silnik i zawieszenia tak jak np. honda dobre zawieszenie spokojny silnik natomiast kawa czy yamaha troche gorsze(moze zle zestrojone) zawieszenie i bardzo nieprzewidywalny i agresywny silnik. Jesli chodzi o uzywane moto to najwiekszy wplyw to ma to w jak i w jaki sposob poprzedni wlasciciel lub wlasciciele obchodzili sie z motocyklem, regularny serwis(rozrzad , zawory, gazniki itd)czy nie byl katowany no i czy w przeszlosci nie zaliczyl jakiegos upadku lub dzwona.
-
Kuba_599 - Świeżak
chcialem jeszcze dodac, ze kupujac moto musisz szczegolnie przyjzec sie tym "prawdziwym" okazja (w kazdej sie kryje jaki walek) lub naprawde ktos potrzebuje pieniedzy. Cena przewaznie jest adekwatna do przebiegu i stanu pojazdu(przyjzy sie czy moto nie bylo w jakim miejscu spawane, prostowane(ogranicznik skretu powie ci prawde czy moto nie mialo powaznego dzwona jesli bedzie pokrzywiony lub go wcale nie bedzie odradzam)czy nie potrzeba wymieniac odrazu elementow eksploatacyjnych takich jak opona naped hamulce no i silniczek musi pracowac bez najmniejszych szumow , stukow czy zezen(dobrym sposobem jest przytkniecie do silnika przez jakis kawalek drewnianej listwy ucha i posluchanie jak chodzi.Pozdrawiam
Ps. a tak swoja droga co planujesz kupic Reiter?[/code]
Ps. a tak swoja droga co planujesz kupic Reiter?[/code]
-
Kuba_599 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości