Zarejestrowanie nowego moto
• Strona 1 z 1
Zarejestrowanie nowego moto
Witam wlasnie mam zamiar kupic od kolesia moto sciagniete z niemiec, ile mnie bedzie kosztowala rejestracja? motor stoi u niego od dluzszego czasu i ma papiery niemiecko-polskie czyli chyba nie trzeba tlumaczyc, i to jest 80-tka i co musze zrobic aby zarejestrowac ja na 50-tke tzn. motorower. Z gory dzieki 

YaMaHa TzR 125 R BeLgArDa 

- Padas
- Świeżak
bede tak dobry i ci powiem co musisz zrobic, to czy nie trzeba robic karty pojazdu to jeszcze nie wiesz
bo jak nie uda ci sie zalatwic a nie jest latwo to bedziesz mial swoj pierwszy motocykl a nie motorower
ja wiem co trzeba zrobic bo dawno temu mialem suzuki rg80 i moj stary zalatwil mi na motorower. Musisz miec opnie rzeczoznawcy o przeprowadzonych przerobkach w motocyklu, ogolnie ze moto porusza sie z predkoscia 50/h
oczywiscie sciema max i pozniej musisz miec opinie z okregowej stacji kontroli pojazdow ze wszystko jest tak jak rzeczoznawca nasciemnial w swojej opini, z tymi papierami idziesz do wydzialu komunikacji i rejestrujesz jako motorower, koszty z tym zwiazane to sa groszowe sprawy.

- czarny
- Świeżak
jezeli nie bedziesz mial znajomosci to nawet 3 polowki ci nie starcza... musisz miec jakies wtyki bo inaczej bedzie ciezko i z rzeczoznawca i ze stacja konroli pojazdow to samo... pamietaj ze nie moze byc zwykla stacja kontroli pojazdow tylko OKREGOWA stacja kontroli pojazdow bo tylko te moga wydawac decyzje o przeprowadzonych przerobkach w motocyklu.
- czarny
- Świeżak
czarny napisał(a):jezeli nie bedziesz mial znajomosci to nawet 3 polowki ci nie starcza... musisz miec jakies wtyki bo inaczej bedzie ciezko i z rzeczoznawca i ze stacja konroli pojazdow to samo... pamietaj ze nie moze byc zwykla stacja kontroli pojazdow tylko OKREGOWA stacja kontroli pojazdow bo tylko te moga wydawac decyzje o przeprowadzonych przerobkach w motocyklu.
Dziwne ale wyczytalem na stronce ze Pierwsze badanie moze przeprowadzic zwykla stacja kontroli pojazdow. Okregowa jest 26km ode mnie jak mam tam niby motor przetransportowac?
I jezeli by udalo mi sie z rzeczoznawca zalatwic to beda zagladac w motor z tej stacji?

- Padas
- Świeżak
nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale moja sprawa wygladala tak ze ja juz mialem zarejestrowane to suzuki jako motocykl i zeby przerejestrowac na motorower musialem zrobic tak jak oipisalem wyzej,ale jezeli twoje moto nie bylo rejestrowane jeszcze u nas to nie wiem do konca ale moze byc podobnie. Musialem miec badanie z okregowej stacji bo ze zwyklej nie chcieli przyjac w wydziale komunikacji. W moto mi nic nie zagladali bo jak juz napisalem to wszystko bylo robione po znajomosci... pierwszy rzeczoznawca ktory mial sie tego podjac sie nie zgodzil bo jakby nie bylo to ta opinia to sciema i gdyby cos sie pozniej stalo to jego by scigali.
- czarny
- Świeżak
Kolego to onna gadka w ogole jest pewnie to logiczne ze wieksze problemy by byly jak jest ZAREJESTROWANY no nic w poniedizalek ide sie dowiedziec.
Jezeli ktos sie zna to niech mi powie dokladnie.
Jezeli ktos sie zna to niech mi powie dokladnie.

- Padas
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości