Zobacz wÄ…tek - Honda CBR250 '87
NAS Analytics TAG

Honda CBR250 '87

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Honda CBR250 '87

Postprzez hali » 25/4/2008, 19:48

Witam,
mam pytanie czy ktoÅ› coÅ› wie na temat takiego motocykla o jakim mowa w temacie, czyli Hondzie CBR 250 z '87?
Otóż kolega niedawno sprowadził taki właśnie sprzęcik z GB, trochę pojeździł i chciałby sprzedać. Jest szansa, iż to właśnie ja mógłbym stać się posiadaczem motocykla, o którym mowa, jednak chciałbym najpierw wiedzieć coś więcej na jego temat zanim się zdecyduję na zakup.
Szukałem w internecie jakichkolwiek informacji, ale nic...:( Jest CBR z '88, ale ten motor wygląda zupełnie inaczej. Po prostu nigdzie nie widziałem takiej samej Hondy! Nie ma takiego sprzęta na allegro, mobile.de, ebay'ach, youtube... NIGDZIE!
Trudno opisywać wygląd motocykla, ale postaram się. Nie ma on podwójnej okrągłej lampy z przodu ani z tyłu (bo takie są np. na youtube). Przedni reflektor podobny nieco do GPZ500. Tylna lampa prostokątna, i dwa mniejsze też prostokątne kierunki nie na pałąkach. Silnik 4T, cztery gary w rzędzie, chłodzony cieczą. Aha, nie wygląda to też tak jak Honda VTR. Zegary takie same lub bardzo podobne jak w CBR z '88 takie jak na youtube.
Z góry dzięki za wszelkie info:] pozdr
Honda CB500 Five stars '95
hali
Świeżak

Re: Honda CBR250 '87

Postprzez Ciechan666 » 26/4/2008, 19:26

hali napisał(a):Witam,
mam pytanie czy ktoÅ› coÅ› wie na temat takiego motocykla o jakim mowa w temacie, czyli Hondzie CBR 250 z '87?
Otóż kolega niedawno sprowadził taki właśnie sprzęcik z GB, trochę pojeździł i chciałby sprzedać. Jest szansa, iż to właśnie ja mógłbym stać się posiadaczem motocykla, o którym mowa, jednak chciałbym najpierw wiedzieć coś więcej na jego temat zanim się zdecyduję na zakup.
Szukałem w internecie jakichkolwiek informacji, ale nic...:( Jest CBR z '88, ale ten motor wygląda zupełnie inaczej. Po prostu nigdzie nie widziałem takiej samej Hondy! Nie ma takiego sprzęta na allegro, mobile.de, ebay'ach, youtube... NIGDZIE!
Trudno opisywać wygląd motocykla, ale postaram się. Nie ma on podwójnej okrągłej lampy z przodu ani z tyłu (bo takie są np. na youtube). Przedni reflektor podobny nieco do GPZ500. Tylna lampa prostokątna, i dwa mniejsze też prostokątne kierunki nie na pałąkach. Silnik 4T, cztery gary w rzędzie, chłodzony cieczą. Aha, nie wygląda to też tak jak Honda VTR. Zegary takie same lub bardzo podobne jak w CBR z '88 takie jak na youtube.
Z góry dzięki za wszelkie info:] pozdr

Stary... ten sprzęt ma 20 lat. Myślisz, że w tym czasie nie zaliczył gleby? Któryś z poprzednich właścicieli mógł po takiej glebie zmodyfikować sprzęta (dołożyć inne plastiki itp.) i dlatego teraz sprzecior jest niepowtarzalny :D
Ciechan666
Świeżak

Postprzez icid » 26/4/2008, 23:09

Kup se pilnik najpierw żeby mieć czym części dorabiać do tego :D:D:D
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dambandit » 26/4/2008, 23:13

Jak sam widzisz motor jest unikatowy . Więc lepiej daj sobie z nim spokój .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Terror » 26/4/2008, 23:28

jesli zaczynasz przygode z moto to posłuchaj kolegów - każdy niestandardowy sprzęt a do tego wiekowy będzie kłopotliwy w serwisie. Oczywiscie pomijam zabytki
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez hali » 26/4/2008, 23:35

Dzięki bardzo za rady. Szczerze mówiąc trochę spodziewałem się takich odpowiedzi, wiec tylko upewniłem się w moim przekonaniu.

Może jak uda mi się jakieś zdjęcia tego dostać to zamieszczę.

Pozdrawiam
Honda CB500 Five stars '95
hali
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê