rdza
• Strona 1 z 1
rdza
Witam,
W grudniu kupilem motorek yamaha fazer..
I mam teraz maluczki problem, moze ktoś z bardziej doświadczonych kolegów mi podpowie.
Bowiem, jak przewozilem motorek, dostalo mu się troche podczas podróży, w sensie była sniezno deszczowa pogoda, sypanie soli itp. Jak dojachelm na miejsce bylo spoko. Motorek stal zime u kumpla w garazu.
Niedawno jak go ogladalem, sa slady soli na motorku i przewodach a na tarcze weszla mala rdza. Jak się tego pozbyć najlepiej?
JakieÅ› dobre rady? Co robic..
Jestem dopiero początkujący, a nie chciałbym zrobić czegoś źle.
Dzięki
W grudniu kupilem motorek yamaha fazer..
I mam teraz maluczki problem, moze ktoś z bardziej doświadczonych kolegów mi podpowie.
Bowiem, jak przewozilem motorek, dostalo mu się troche podczas podróży, w sensie była sniezno deszczowa pogoda, sypanie soli itp. Jak dojachelm na miejsce bylo spoko. Motorek stal zime u kumpla w garazu.
Niedawno jak go ogladalem, sa slady soli na motorku i przewodach a na tarcze weszla mala rdza. Jak się tego pozbyć najlepiej?
JakieÅ› dobre rady? Co robic..
Jestem dopiero początkujący, a nie chciałbym zrobić czegoś źle.
Dzięki
- Wasyl
- Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Ślady soli dobrze spłukaj, żeby ogniska korozji nie powychodziły w innych miejscach np. na lagach. punkty takie jak lagi można popryskać sprayem do konserwowania metalu, a tarczami sie nie przejmuj zawsze troche rdzewieją i przy kilku chamowaniach to zejdzie.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
jezeli sol weszla juz dosc gleboko to niestety, ale juz sie jej nie pozbedziesz. Mozesz ja co najwyzesz jak radzi ci icid porzadnie zabezpieczyc. Jezeli chodzi o rdze na tarczy mozesz sprobowac ja zetrzec jakims srodkiem, ale nie zadnym odrdzewiaczem kwasowym.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości