Ymaha fazer, a mycie .. ;]
• Strona 1 z 1
Ymaha fazer, a mycie .. ;]
Witam,
Mam pytanie. Kupiłem sobie pierwszy motorek yamahe fazer. W trakcie transportu, motorek dostał troszkę po dupie bo pogoda była lipna, i troche się zabłocił.
Czy można w jakiś sposob go umyć, w sensie czy na silnik można użyć np gąbki z jakimś płynem i ciepłej wody?
Czy mogę przez przypadek coś tam zalać?
Mam pytanie. Kupiłem sobie pierwszy motorek yamahe fazer. W trakcie transportu, motorek dostał troszkę po dupie bo pogoda była lipna, i troche się zabłocił.
Czy można w jakiś sposob go umyć, w sensie czy na silnik można użyć np gąbki z jakimś płynem i ciepłej wody?
Czy mogę przez przypadek coś tam zalać?
- Wasyl
- Świeżak
no Ja posiadam takowy spzecior
mozesz smialo myć gabką, szczotka itp tylko nie polecam używać myjki ciśnieniowej do mycia SILNIKA a dokladnie miejsca pod bakiem i gaźników!! jest tam dużo przewodów bezpieczniki itp. i łatwo zalać to wszystko bo Fazer ma silnik odsłonięty!! a pozatym cale moto mozesz smialo myć !! pozdr dla kolejnego posiadacza szóstki FZS 

< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Trzeba uważać, nie walić po zaciskach, łańcuchu zegarach itp.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
mały OFF - ale tylko mały... często od tylnej opony miałem pełno asfaltu na plastikach, takie kropki czarne z zasadą "rusz mnie, a się rozmażę" - długo nie wiedziałem czym to zciągnąć .... i idealnie zchodzi Sprayem do Czyszczenia Łańcuchów
- w sumie logiczne.. a co się nagłaskałem frotowymi ręcznikami wcześniej to moje ...

-
cezare - VIP Ścigacz.pl
podpinajac sie pod temat, dodam, ze isnieje dosc duza ilosc preparatow, srodkow, plynow itp. do mycia silnika, ktore nie kosztuja majatku, a sa dla niego bardzo bezpieczne. mozna je dostac prawie na kazdej stacji benzynowej.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1