Zobacz wÄ…tek - Serwis CBR 600 f3
NAS Analytics TAG

Serwis CBR 600 f3

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Serwis CBR 600 f3

Postprzez Roti » 16/12/2007, 15:59

Mam pytanie do posiadaczy motocykli Cbr 600, jak częto przy dość intensywnej jeździe serwisujecie swoje maszyny, jak wygląda taki serwris i jakie są jego koszty? Czy takie motorki można naprawiać u siebie w garażu (jak dotej pory bawiłem się tylko silnikami WSK-i czy MZ-ki), czy lepiej zostawić to specjalistycznym serwisom? Pozdr.
Roti
Świeżak

Postprzez skwy » 16/12/2007, 17:51

Jeżeli czujesz się na siłach to sam naprawiaj ale wiedz że jak spieprzysz sprawę to nikt po tobie nie będzie naprawiał.
Jeśli chodzi o kase w serwisie to od 150zł(robocizny)+ materiały.To zależy co klijent chce?
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 16/12/2007, 19:15

ja podobnie jak i wiekszosc motocyklistow serwisuje motocykl wraz z koncem sezonu. Sprawa inaczej sie przedstawia jezeli pokonujesz w sezonie znacznie wiecej niz 6000 km. Wtedy trzeba sie troche bardziej zatroszczyc o motocykl.
Druga sprawa - co znaczy "dosc intensywnie" ??

z najprostszymi czynnosciami serwisowymi powinienes sobie poradzic, a jezeli nie to najwyzsza pora sie ich nauczyc. Jezeli nie wiesz od czego zaczac - polecam ksiazke M.Pfeifer "Sam naprawiam motocykl". Za czynnosci bardziej skomplikowane na razie nie proponuje sie zabierac. Wszystkie czynnosci serwisowo - obslugowe sa wymienione w ksiazce serwisowa, w ktora radze sie zaopatrzy(w dziale mechanika motocyklowa jest przyklejony temat).

W obecny serwis motocykla tj. Honda Cbr 600 f2 wloze prawie 1000zl. I z takimi wlasnie kosztami trzeba sie liczyc. Dodam, ze motocykl nie jest serwisowany w ASO a wiekszosc czynnosci wykonuje sam. Dodtkowo serwis nie obejmuje kilku czynnosci i wymian, gdyz nie zachodzi taka potrzeba.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez bomba » 11/1/2008, 14:24

Wszystkie czynności serwisowe można wykonać we własnym zakresie.Naprawy radzę kierować do wyspecjalizowanych serwisów.Kiedyś też grzebałem w MZtkach,Pannoniach , Junakach i szczerze mówiąc bardzo się to przydało.Teraz latam R1 2002 i sam dbam o swój motocykl
bomba
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê