Pytanie
• Strona 1 z 1
Pytanie
Witam,
Jako że jestem tutaj nowy chciałem się w pierwszej kolejności przywitać ze wszystkimi użytkownikami tego forum, a teraz do rzeczy.
W najbliższym czasie zamierzam kupić Honde cbr600
przeglądam ogłoszenia i hmm niektóre oferty sprawiają, że zaczynam się zastanawiać jak to z tym jest np. co myślicie o :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M519500
lub
http://moto.allegro.pl/item257800758_ho ... cena_.html
Cena bardzo atrakcyjna, może nawet za bardzo. Pomijając paskudne jak dla mnie dopasowanie koloru motocykla do siedzeń w pierwszym motocyklu>.> ale to szczegół.
Czy powinienem bardziej uważać na motocykle które są z jakiegoś powodu przemalowane na nie standardowe kolory i na co jeszcze zwrócić uwagę przy tego typu "ofertach specjalnych":D
Do tej pory jeździłem na mniejszych rzeczach 250 itd. ale wszystko kupowałem od znajomych dlatego nie mam doświadczenia w kupowaniu tego typu rzeczy na rynku wtórnym. Z tego właśnie powodu proszę o jakieś rady i ewentualne uwagi na temat motocykli które dałem w linkach.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jako że jestem tutaj nowy chciałem się w pierwszej kolejności przywitać ze wszystkimi użytkownikami tego forum, a teraz do rzeczy.
W najbliższym czasie zamierzam kupić Honde cbr600

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M519500
lub
http://moto.allegro.pl/item257800758_ho ... cena_.html
Cena bardzo atrakcyjna, może nawet za bardzo. Pomijając paskudne jak dla mnie dopasowanie koloru motocykla do siedzeń w pierwszym motocyklu>.> ale to szczegół.
Czy powinienem bardziej uważać na motocykle które są z jakiegoś powodu przemalowane na nie standardowe kolory i na co jeszcze zwrócić uwagę przy tego typu "ofertach specjalnych":D
Do tej pory jeździłem na mniejszych rzeczach 250 itd. ale wszystko kupowałem od znajomych dlatego nie mam doświadczenia w kupowaniu tego typu rzeczy na rynku wtórnym. Z tego właśnie powodu proszę o jakieś rady i ewentualne uwagi na temat motocykli które dałem w linkach.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
Rocca - Świeżak
Jedź do dobrego serwisu na totalny przegląd takie super okazje tylko czekają na frajerów a po kilkuset kilometrach silnik sie rozsypuje bo np. był remontowany w jakimś warsztacie samochodowym przez ludzi którzy nie mają o tym pojęcia. Warto sprawdzić co sie da łącznie z ramą geometrią śladami prostowanie, nie fabrycznymi spawami itd. A motocykle które pokazałeś śmierdzą z daleka już po tłumikach widać że nie miały lekkiego życia pierwsza pomazana jakimś czarnym lakierem pewnie żeby na szybko zamaskować poklejone owiewki a drugą ktoś przemalował na wstrętny czarny mat tak z nudów do tego pomalował rame też prewnie z braku innych zajęć a nie dlatego żeby nie było widać spawów albo śladów prostowania

-
icid - VIP Ścigacz.pl
Oo witam łodzianina
Hehe dzięki za odpowiedź eh w tej chwili widze tyle ogłoszeń które już na 1rzut oka wyglądają dziwnie.
Może ktoś ma jakieś namiary na kogoś lub jakąś firmę która sprowadza/sprzedaje tego typu rzeczy ale przy okazji jest w miare solidna i nie handluje "trumnami na kółkach". Byłbym wdzięczny.
Najbardziej pasują mi okolice łodzi i wrocławia, ale jak będzie trzeba to dojadę wszędzie
:D
Pozdrawiam.

Hehe dzięki za odpowiedź eh w tej chwili widze tyle ogłoszeń które już na 1rzut oka wyglądają dziwnie.
Może ktoś ma jakieś namiary na kogoś lub jakąś firmę która sprowadza/sprzedaje tego typu rzeczy ale przy okazji jest w miare solidna i nie handluje "trumnami na kółkach". Byłbym wdzięczny.
Najbardziej pasują mi okolice łodzi i wrocławia, ale jak będzie trzeba to dojadę wszędzie

Pozdrawiam.
-
Rocca - Świeżak
Radziłbym raczej omijać przemalowane motocykle. Dobrym wyjściem jest popytać na forach pasjonatów marki czym dany model się charakteryzuje i po czym można poznać jego przeszłość (w jakimś tam stopniu). A najlepszym wyjściem jest poczekać zarobić trochę więcej i kupić młodsze roczniki. pozdrawiam
- BlackDevil
- Świeżak
Wiesz co dam ci namiary na chłopaka od którego brałem swój moto on sprowadza naprawde delikatnie uszkodzone nie prostuje ram robi czasem po jakiś małych parkingowych glebach ale jest zawodowcem i jest nadzwyczaj solidny kupuje porysowane lub z uszkodzonymi jakimiś drobiazgami napewno cie nie oszuka jak zapytasz to powie ci czy motorek bezwypadkowy jak mój czy po jakimś małym przetarciu powie ci co było robione polecam
http://www.kizimoto.k.win.pl/

-
icid - VIP Ścigacz.pl
Te 2 trupy które pokazałeś to w ogóle smieszna sprawa
Takie motocykle kupi chyba tylko jakis idiot...
Odradzam te sprzety i takie oferty omijaj z daleka
Jak kupujesz moto to wydaj normalna kase i kup cos pewnego , pojedz tez na serwis i tyle a takie okazje to wiesz jak kupowanie butow w E.Leclerc'u

Takie motocykle kupi chyba tylko jakis idiot...
Odradzam te sprzety i takie oferty omijaj z daleka
Jak kupujesz moto to wydaj normalna kase i kup cos pewnego , pojedz tez na serwis i tyle a takie okazje to wiesz jak kupowanie butow w E.Leclerc'u
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1