Zobacz wątek - Pytanie
NAS Analytics TAG

Pytanie

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pytanie

Postprzez Rocca » 21/10/2007, 14:42

Witam,
Jako że jestem tutaj nowy chciałem się w pierwszej kolejności przywitać ze wszystkimi użytkownikami tego forum, a teraz do rzeczy.
W najbliższym czasie zamierzam kupić Honde cbr600 ;) przeglądam ogłoszenia i hmm niektóre oferty sprawiają, że zaczynam się zastanawiać jak to z tym jest np. co myślicie o :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M519500
lub
http://moto.allegro.pl/item257800758_ho ... cena_.html
Cena bardzo atrakcyjna, może nawet za bardzo. Pomijając paskudne jak dla mnie dopasowanie koloru motocykla do siedzeń w pierwszym motocyklu>.> ale to szczegół.
Czy powinienem bardziej uważać na motocykle które są z jakiegoś powodu przemalowane na nie standardowe kolory i na co jeszcze zwrócić uwagę przy tego typu "ofertach specjalnych":D
Do tej pory jeździłem na mniejszych rzeczach 250 itd. ale wszystko kupowałem od znajomych dlatego nie mam doświadczenia w kupowaniu tego typu rzeczy na rynku wtórnym. Z tego właśnie powodu proszę o jakieś rady i ewentualne uwagi na temat motocykli które dałem w linkach.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Rocca
Świeżak

Postprzez icid » 21/10/2007, 14:53

Jedź do dobrego serwisu na totalny przegląd takie super okazje tylko czekają na frajerów a po kilkuset kilometrach silnik sie rozsypuje bo np. był remontowany w jakimś warsztacie samochodowym przez ludzi którzy nie mają o tym pojęcia. Warto sprawdzić co sie da łącznie z ramą geometrią śladami prostowanie, nie fabrycznymi spawami itd. A motocykle które pokazałeś śmierdzą z daleka już po tłumikach widać że nie miały lekkiego życia pierwsza pomazana jakimś czarnym lakierem pewnie żeby na szybko zamaskować poklejone owiewki a drugą ktoś przemalował na wstrętny czarny mat tak z nudów do tego pomalował rame też prewnie z braku innych zajęć a nie dlatego żeby nie było widać spawów albo śladów prostowania :lol: :lol:
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Rocca » 21/10/2007, 15:54

Oo witam łodzianina ;)
Hehe dzięki za odpowiedź eh w tej chwili widze tyle ogłoszeń które już na 1rzut oka wyglądają dziwnie.
Może ktoś ma jakieś namiary na kogoś lub jakąś firmę która sprowadza/sprzedaje tego typu rzeczy ale przy okazji jest w miare solidna i nie handluje "trumnami na kółkach". Byłbym wdzięczny.
Najbardziej pasują mi okolice łodzi i wrocławia, ale jak będzie trzeba to dojadę wszędzie :D:D
Pozdrawiam.
Rocca
Świeżak

Postprzez BlackDevil » 21/10/2007, 16:02

Radziłbym raczej omijać przemalowane motocykle. Dobrym wyjściem jest popytać na forach pasjonatów marki czym dany model się charakteryzuje i po czym można poznać jego przeszłość (w jakimś tam stopniu). A najlepszym wyjściem jest poczekać zarobić trochę więcej i kupić młodsze roczniki. pozdrawiam
BlackDevil
Świeżak

Postprzez icid » 21/10/2007, 16:06

Wiesz co dam ci namiary na chłopaka od którego brałem swój moto on sprowadza naprawde delikatnie uszkodzone nie prostuje ram robi czasem po jakiś małych parkingowych glebach ale jest zawodowcem i jest nadzwyczaj solidny kupuje porysowane lub z uszkodzonymi jakimiś drobiazgami napewno cie nie oszuka jak zapytasz to powie ci czy motorek bezwypadkowy jak mój czy po jakimś małym przetarciu powie ci co było robione polecam :) http://www.kizimoto.k.win.pl/
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Cezarjusz » 21/10/2007, 16:27

Te 2 trupy które pokazałeś to w ogóle smieszna sprawa :)
Takie motocykle kupi chyba tylko jakis idiot...
Odradzam te sprzety i takie oferty omijaj z daleka
Jak kupujesz moto to wydaj normalna kase i kup cos pewnego , pojedz tez na serwis i tyle a takie okazje to wiesz jak kupowanie butow w E.Leclerc'u
<zx12r> / <Suzuki dr 650>

"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
Cezarjusz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Rocca » 21/10/2007, 16:42

No właśnie ;) dzięki za pomoc będe szukał a co do Twojego posta icid napewno skorzystam :)
Jeszcze raz dzięki.
Rocca
Świeżak

Powrót do Motocykle