Pilne: Mam dylemat odnośnie zakupu motoru
• Strona 1 z 1
Pilne: Mam dylemat odnośnie zakupu motoru
Mam 3500 zł. Chciałbym sobie kupić motor, który by mnie właśnie z rejestracją wyszedł do tej kasy. Mam na aukcji allegro: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=111451328 motor HONDA NSR 400 wszystko OK cenę można targować tak więc zmieściłbym się bez problemu, tylko ten motor:
1. Znajduje siÄ™ 350 km od domu.
2. Jest stary 88 rok.
3. No i jest ryzyko, że to będzie jakaś kicha w końcu to net.
Gość mówi, że motorek był jeźdzony od czasu do czasu, sprowadzony z Niemiec. Bez rys, opony, oleje wymieniane, nic nie cieknie, nie był bity itp. Dwusów. Co wy sądzicie na ten temat. Nie mam się kogo zapytać, kumple mówili mi, że stary jest i potem będzie ciężko sprzedać, no i może mieć wade, która wyjdzie mnie dość drogo, nie znam sie na motorach i mało jest osób w okolicy, które się znają, większość interesuje się raczej samochodami. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o opinie. I adresy stron, komisów, centr motocyklowych, gdzie moge kupić motor w tych pieniądzach, który jest dobry.
Aa, zapomniałem dodać, że jestem początkujący i nie jeździlem na ścigaczach no i interesuje mnie pojemnośc 251-500 cm^3 Proszę o rady. Jeśli można to prosiłbym o szybkie odpowiedzi, bo jest możliwość, ze nawet dzisiaj mógłbym po niego jechać. Pozdro.
1. Znajduje siÄ™ 350 km od domu.
2. Jest stary 88 rok.
3. No i jest ryzyko, że to będzie jakaś kicha w końcu to net.
Gość mówi, że motorek był jeźdzony od czasu do czasu, sprowadzony z Niemiec. Bez rys, opony, oleje wymieniane, nic nie cieknie, nie był bity itp. Dwusów. Co wy sądzicie na ten temat. Nie mam się kogo zapytać, kumple mówili mi, że stary jest i potem będzie ciężko sprzedać, no i może mieć wade, która wyjdzie mnie dość drogo, nie znam sie na motorach i mało jest osób w okolicy, które się znają, większość interesuje się raczej samochodami. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o opinie. I adresy stron, komisów, centr motocyklowych, gdzie moge kupić motor w tych pieniądzach, który jest dobry.
Aa, zapomniałem dodać, że jestem początkujący i nie jeździlem na ścigaczach no i interesuje mnie pojemnośc 251-500 cm^3 Proszę o rady. Jeśli można to prosiłbym o szybkie odpowiedzi, bo jest możliwość, ze nawet dzisiaj mógłbym po niego jechać. Pozdro.
- xmp3
- Świeżak
jakiś straszny znafca założył odwrotnie opone na przedzie...albo mi się wydaje, ale chyba mi się nie wydaje. Ciekawe co on robił przez te 10 lat-stał na półce i był polerowany...no to kicha nie motor.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
heh Thrillco nie, ja akurat mam taką samą oponę, jest to metzeler i ona akurat jest dobrze założona, chociaż faktycznie sprawia wrażenie jakby się kręciła w drugą stronę. (ale według oznaczeń producenta jest ok
) też widziałem już dużo motorów na allegro z tą właśnie oponą i wszystkie tak miały założoną :] (na początku też bardzo wątpiłem czy napewno wszystko jest ok)
co do tego motoru, 400setka w dwusuwie to bardzo mocny motor jest, nawet za mocny i raczej będzie dość brutalnie oddawał moc (dwusuw).
Ale taki motor naprawde rzadko się spotyka, i może być mega problem z częściami do niego, a zbyt nowy to on już nie napewno czeka go kapitalka silnika, wszystkie simeringi już napewno dawno sparciały, o ile nawet łożyska nie pordzewiały.

co do tego motoru, 400setka w dwusuwie to bardzo mocny motor jest, nawet za mocny i raczej będzie dość brutalnie oddawał moc (dwusuw).
Ale taki motor naprawde rzadko się spotyka, i może być mega problem z częściami do niego, a zbyt nowy to on już nie napewno czeka go kapitalka silnika, wszystkie simeringi już napewno dawno sparciały, o ile nawet łożyska nie pordzewiały.
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości