Zebatka mozna solo ?
• Strona 1 z 1
Zebatka mozna solo ?
Witam moje zeby w przedniej zebatce sa jakby powiginane jak banany czyli chyba juz czas do wymiany i teraz moje pytanie czy moge sama przednia wymienic bo lancuch i przednia zembatka bardzo dobrze wygladaja
- GreenJocker
- Świeżak
Re: Zebatka mozna solo ?
Troche to brzmi niewiarygodnie, chyba , ze poprzednik tez zmienial tylko jedna. Niewazne.
Zawsze wymienia sie komplet, lanuch i obydwie zebatki.
Zawsze wymienia sie komplet, lanuch i obydwie zebatki.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Możesz wymienić samą zębatkę, tylko jest kwestia tego, że nowa zębatka może szybko zdezintegrować łańcuch i nawzajem
. Z drugiej strony, jeździć na skatowanej zębatce, jest jeszcze gorszym pomysłem.
Osobiście. Jeżeli tylna zębatka i łańcuch są jeszcze w dobrym stanie, to wymienił bym tylko zdawczą i dojeździł cały zestaw, później, powiedzmy w następnym sezonie, wymienił całość. Jeżeli łańcuch jest już teraz nierówno wyciągnięty, to dla świętego spokoju wymienił bym cały komplet.

Osobiście. Jeżeli tylna zębatka i łańcuch są jeszcze w dobrym stanie, to wymienił bym tylko zdawczą i dojeździł cały zestaw, później, powiedzmy w następnym sezonie, wymienił całość. Jeżeli łańcuch jest już teraz nierówno wyciągnięty, to dla świętego spokoju wymienił bym cały komplet.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
a co to za pojazd ?
generalnie jak ktos wybrał napęd dobry, a np wrzucił kiepską jedna zebatke to taka moze troszke szybciej polecieć.
w motocyklach offroadowych, ja na komplet średniej/wyższej klasy, zuzywam ze 3-4 przednie zebatki - na jeden łancuch i jedna tylną zębatke
to przedłuża znacznie życie całego zestawu
generalnie jak ktos wybrał napęd dobry, a np wrzucił kiepską jedna zebatke to taka moze troszke szybciej polecieć.
w motocyklach offroadowych, ja na komplet średniej/wyższej klasy, zuzywam ze 3-4 przednie zebatki - na jeden łancuch i jedna tylną zębatke

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości