Motocykle z USA
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motocykle z USA
Chcialbym poruszyc inny aspekt motongow z za oceanu. Temat nie dotyczy "jak sciagnac" motor z USA ale o:
Wlasnie, moja kolezanka chciala by sobie kupic CBR600RR np z roku 2007. Wiec postanowila ze sie moze sie jeszcze dopyta "HONDY" jak jest z gwarancja w polsce czy jest dostepna i czy moze u nich serwisowac motor itp itd. Dowiedziala sie od PANI sprzedawczyni (chcialbym podkreslic ze byla u Autoryzowanego Dealera) bardzo interesujacych rzeczy. jako ze motory z USA sa takie tanie poniewaz sa one tam produkowane ale technologia jaka jest zastosowana odbiega od tych standardow jakie mamy w Europie i stad sa takie tanie. Przyklad ? Prosze bardzo: dowiedziala sie ze CBR niema wtrysku i ma tradycyjny gaznik.
No i jest klopot. Dziewczyna niewie co robic, czy sprowadzac, czy sie wstrzymac. Oczywiscie rozumiem ze dealer niepowie nic zlego na swoje motory poniewaz oczywiste jest ze chcialby je sprzedac
Ale chcialbym sie dowiedziec z niezaleznego zrodla jakim jest nasze forum czy jest "cos" takiego czy to jest prostu zwykle wprowadzenie klienta w blad.
Bardzo prosze o wasze posty co sadzicie o tej sprawie i fajnie bybylo jakby ktos sie udzielil kto sprowadza z za "wody" motory albo kto mial z nimi stycznosc.
Dziekuje bardzo i pozdrawiam
PS.
Przepraszam jezeli umiescilem zlym dziale temat ale to wkoncu dyskusja o motorach
Wlasnie, moja kolezanka chciala by sobie kupic CBR600RR np z roku 2007. Wiec postanowila ze sie moze sie jeszcze dopyta "HONDY" jak jest z gwarancja w polsce czy jest dostepna i czy moze u nich serwisowac motor itp itd. Dowiedziala sie od PANI sprzedawczyni (chcialbym podkreslic ze byla u Autoryzowanego Dealera) bardzo interesujacych rzeczy. jako ze motory z USA sa takie tanie poniewaz sa one tam produkowane ale technologia jaka jest zastosowana odbiega od tych standardow jakie mamy w Europie i stad sa takie tanie. Przyklad ? Prosze bardzo: dowiedziala sie ze CBR niema wtrysku i ma tradycyjny gaznik.
No i jest klopot. Dziewczyna niewie co robic, czy sprowadzac, czy sie wstrzymac. Oczywiscie rozumiem ze dealer niepowie nic zlego na swoje motory poniewaz oczywiste jest ze chcialby je sprzedac

Bardzo prosze o wasze posty co sadzicie o tej sprawie i fajnie bybylo jakby ktos sie udzielil kto sprowadza z za "wody" motory albo kto mial z nimi stycznosc.
Dziekuje bardzo i pozdrawiam
PS.
Przepraszam jezeli umiescilem zlym dziale temat ale to wkoncu dyskusja o motorach
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
nie wiem, nie znam siÄ™ ale:
dla mnie to by był szczyt głupoty, jednocześnie produkowaliby tak naprawde 2 wersje motocykla. Aż dziwne też że w amercyce gdzie wszystko jest niby "lepsze" nie zakładają wtrysków tylko gaźnik.
chociaż patrząc na to z drugiej strony często na allegro widzi się auta ktore się różnią od ich europejskich odpowiedników i bardzo to widać w kształtach karoserii.
dla mnie to by był szczyt głupoty, jednocześnie produkowaliby tak naprawde 2 wersje motocykla. Aż dziwne też że w amercyce gdzie wszystko jest niby "lepsze" nie zakładają wtrysków tylko gaźnik.
chociaż patrząc na to z drugiej strony często na allegro widzi się auta ktore się różnią od ich europejskich odpowiedników i bardzo to widać w kształtach karoserii.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ale to raczej nie przejdzie w moto.... amyrykanie mieliby miec cos gorszego?? nie wydaje mi sie.... to co jest na pewno to ciagle swiecace sie kierunki i inne "wzorki" na lampach (do czego podobno sie potrafia doczepic)...
-
kravec - Administrator
Nigdy nie importowalem motcykla i nie dowiadywalem sie o szczegoly, ale juz samo stwierdzenie, ze CBR z 2007 ma gaznik jest poprostu smieszne, malo ktore motory powyzej 125ccm maja gaznik o ile wogole sa takie produkowane seryjnie, nawet najnowsza CBR125 ma wtrysk. Jakas kompletna porazka ta informacja,
a tak patrzac na Polskie realia to duza czesc motocykli, szczegolnie sportowych jest sprowadzana z USA i jakos ludzie daja rade je serwisowac, wiec sadze ze i w tym wypadku nie bedzie jakiegos wiekszego problemu, bo serwisy sie juz nastawily, ze nie beda przyjmowac pod swoje skrzydla tylko Europejskich maszyn.

Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
heh niesamowite jest to do czego sie mozna posunac aby zlapac klienta.
choc wydaje mi sie to tak niedorzeczne co ta pani z serwisu powiedziala ze az mam wrazenie ze niebardzo miala pojecie wogole o czym mowi.
cbr 600rr 2007 na gazniku...
dla samego zainteresowanego
serwisuwka z pierwszego lepszego sklepu z czesciami
http://beaverdamhondakawasaki.com/fiche ... fveh=12197
rozwinac liste i wybrac fuel injector
i to bylo by chyba tyle w tym temacie..
choc wydaje mi sie to tak niedorzeczne co ta pani z serwisu powiedziala ze az mam wrazenie ze niebardzo miala pojecie wogole o czym mowi.
cbr 600rr 2007 na gazniku...
dla samego zainteresowanego
serwisuwka z pierwszego lepszego sklepu z czesciami
http://beaverdamhondakawasaki.com/fiche ... fveh=12197
rozwinac liste i wybrac fuel injector
i to bylo by chyba tyle w tym temacie..
- sebring
- Świeżak
Wersja USA ma wtryski na pewno
http://powersports.honda.com/motorcycles/sport/model.asp?ModelName=CBR600RR&ModelYear=2007&ModelId=CBR600RR7 (otwórz link)
http://powersports.honda.com/motorcycles/sport/model.asp?ModelName=CBR600RR&ModelYear=2007&ModelId=CBR600RR7 (otwórz link)
-
kogut. - Bywalec
racja
2007 rok na gazniku jak by mi tak powiedziala to bym parsknol smiechem odrazu
sprzety z usa roznia sie tlko swiecacymi kierunkami i po przekreceniu kluczyka odrazu swiatla sie swieca
u nas tylko problem z kupnem naklejek na takie moto gdyz nie sprowadzaja
no i podsatawa malowania moto z usa bija europe
przyklad cbr 600rr 2005 rok czarna w srebne tribale total odlot

2007 rok na gazniku jak by mi tak powiedziala to bym parsknol smiechem odrazu

sprzety z usa roznia sie tlko swiecacymi kierunkami i po przekreceniu kluczyka odrazu swiatla sie swieca
u nas tylko problem z kupnem naklejek na takie moto gdyz nie sprowadzaja
no i podsatawa malowania moto z usa bija europe
przyklad cbr 600rr 2005 rok czarna w srebne tribale total odlot

- BEOWOLF
- Świeżak
Palące się światła to akurat duża zaleta, nie zapalają się po przekręceniu kluczyka, tylko gdy silnik już zapali (dla ścisłości), Po 2, to brak immobilajzera, po 3, to kierunki są dwuobwodowe i palą się obwody 5W na pozycjach, a gdy włączymy kierunkowskaz to miga silniejszym 20W światłem, poza tym jak UE
- Marian_r6
- Świeżak
ok, bo mój przykład to r6 05r, potwierdza to "wyższość" yamy,nie rozładowuje zbędnie akumu, światło zapala się tylko po odpaleniu silnika, natomiast gaszenie jest już kluczykiem, jeśli jest imm... to jest lampka w zegarach, wersje z USA jej nie mają
- Marian_r6
- Świeżak
-
GregorMoto - Bywalec
Daj mi numer do tej pani!!!! to sam pojde kopnac ja w glowe, co za totalna bzdura, o ile sie nie myle a trzeba poczytac warunki gwarancji, to samochody motocykle itp itp maja miedzynarodowe gwarancje, bo jaki bylby sens kupowac gdyby tego nie bylo.
Co do moto z USA to sa tansze bo tam wszystko jest tansze heheheheh,
A co do jakosci motocykli to jak juz mowilem ze trzeba ta pania kopnac w glowe, w stanach jest tak wybredna kilentela ze kazda firma musi sie starac, starac,starac, tkaze nie martw sie co so jakosci napewno bedzie super moto.
Co do moto z USA to sa tansze bo tam wszystko jest tansze heheheheh,
A co do jakosci motocykli to jak juz mowilem ze trzeba ta pania kopnac w glowe, w stanach jest tak wybredna kilentela ze kazda firma musi sie starac, starac,starac, tkaze nie martw sie co so jakosci napewno bedzie super moto.
- Kasius
- Świeżak
motocykle zakupione w USA nie sa objeta gwarancja w krajach UE (niestety)
byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
ano szkoda ale zeby bylo jasne. niesa objete gwarancja nie z powodu jakosci ( oj przyjechala by tu ta pani na rozmowe o jakosci...)
dealerzy w UE musza jakos sie bronic przed tanim imortem z USA i brak gwarancji jest wlasnie jednym z tych sposobow.
pozdrawiam
dealerzy w UE musza jakos sie bronic przed tanim imortem z USA i brak gwarancji jest wlasnie jednym z tych sposobow.
pozdrawiam
- sebring
- Świeżak
dokladnie jest jak mowisz, w innym razie sprzedaz motocykli nowych spadlaby o powiedzmy 80 %
byla CBR600 F4 Sport | R6 2004 | teraz - ZX6R 2007 | | http://www.youtube.com/watch?v=9TghY-O9 ... 20Kawasaki
- fenis77
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości