KAWASAKI ZX 9R to o tym sÄ…dzicie????
• Strona 1 z 1
KAWASAKI ZX 9R to o tym sÄ…dzicie????
Witam
właśnie wczoraj zakupiłem kawe 9 z 99r Chciałbym się spytać jakie wy macie zdanie na temat tego sprzętu... mysle że błędu niepopełniłem??

- Norb
- Świeżak
Sam sprzęt jest kozacki, ale rozmawiałem kiedyś z kolesiem który miał 9-ke, powiedział że pali mu minimum 7l na 100 w mieście nawet 11. Tyle że też nie wiem jak on tym pomykał i wspominał jeszcze coś o skrzyni miał z nią problemy. Zapodawaj foty.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Zx9r to jedna wielka pomyłka firmy Kawasaki, która zniszczyła im opinię na kilka ładnych lat.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
cichy napisał(a):Zx9r to jedna wielka pomyłka firmy Kawasaki, która zniszczyła im opinię na kilka ładnych lat.
cichy napisz coś więcej bo byle kisiel takie takie ochłapy potrafi wywalić.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
osobiscie nie mialem 9-tki, ale z opowiadan szwagra ktory jezdzil przez 2 lata nia, wynika ze nie jest zbyt awaryjne, nie jest zbyt wygodna(dla niego 194cm wzrostu
) ale za to ma naprawde mocnego powera.powodzonka w ujezdzaniu nowej bestyjki 

zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
falconiforme napisał(a):cichy napisał(a):Zx9r to jedna wielka pomyłka firmy Kawasaki, która zniszczyła im opinię na kilka ładnych lat.
cichy napisz coś więcej bo byle kisiel takie takie ochłapy potrafi wywalić.
O awaryjności nie bedę dyskutował, bo to rzecz względna, poza tym ze ramy były wiotkie.
ZX9R na początku produkcji był całkiem spoko w porównaniu do konkurencji, ale żeby przez tyle lat nic nie usprawnić w swoim flagowym modelu.
Najpierw była R1 w 98r. Potem nowy fireblade w 2000r. i gwóźdź do trumny GSXR K1 w 2001r. kiedy to kawasaki zostało daleko na szarym końcu za konkurencją, i tak się co ciągnęło aż do zx10r.
Kawasaki długo się wzbraniało przed zastosowaniem wtrysku, podczas gdy cała konkurencja już go miała. Dawał oto więcej mocy i lepszą kontrolę nad nią.
Firma kawasaki twierdziła że nie stosuje zawieszenia typu USD, ponieważ chociaż lepsze, jest cięższe od tradycyjnego. Co ciekawe kwawa pozostawała prawie 20kg cięższa od Hondy, czy Suzuki, a 20kg to już sporo. Motocykl prowadził się bardziej ociężale, dodatkowa masa nie pomagała także w hamowaniu.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
z kawami jest tak samo jak z motocyklistami, najczesciej jezdzacymi scigaczami, wiekszosc spoleczenstwa jest do nas uprzedzona ze my to i tamto a w wiekszosci przypadkach myla sie
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
[quote="bolokolo" wiekszosc spoleczenstwa jest do nas uprzedzona ze my to i tamto a w wiekszosci przypadkach myla sie[/quote]
Z tym się zgodzę...ale sądzą tak tylko ludzie którzy w głębi nam zazdroszczą, że to my jesteśmy panami drogi...lub Ci dla których szczytem uderzenia adrenaliny jest włączenie telewizora, czy przeczytanie rozdziału w książce...
a jeśli chodzi o kawy to uważam że jako marka nie odbiega swojej konkurencji...a wszystkie oszczerstwa to są raczej uprzedzenia...najlepiej niech się wypowiadają osoby mające te motocykle, a jeszcze lepiej Ci którzy jeździli na maszynach różnych marek...bo tak to jest tylko gdybanie...
Z tym się zgodzę...ale sądzą tak tylko ludzie którzy w głębi nam zazdroszczą, że to my jesteśmy panami drogi...lub Ci dla których szczytem uderzenia adrenaliny jest włączenie telewizora, czy przeczytanie rozdziału w książce...
a jeśli chodzi o kawy to uważam że jako marka nie odbiega swojej konkurencji...a wszystkie oszczerstwa to są raczej uprzedzenia...najlepiej niech się wypowiadają osoby mające te motocykle, a jeszcze lepiej Ci którzy jeździli na maszynach różnych marek...bo tak to jest tylko gdybanie...
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Kedar-88 napisał(a):a jeśli chodzi o kawy to uważam że jako marka nie odbiega swojej konkurencji...a wszystkie oszczerstwa to są raczej uprzedzenia...najlepiej niech się wypowiadają osoby mające te motocykle, a jeszcze lepiej Ci którzy jeździli na maszynach różnych marek...bo tak to jest tylko gdybanie...
no to Cichy Ci już napisał, co jeszcze? I mimo że też nie lubie tych mitów o kawasaki, to tutaj nie sposób się z nim nie zgodzić, prawda?
Icid fajną masz gejówke na avatarze, pojazd debilów?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Robie cie dzieciaku jak młodego postawił bym na to całą wypłate. Aha i mam wyje**** na takie komentarze misiaczku ja latam z najlepszymi a nie bajeruje z frajerami.mar111cin napisał(a):Kedar-88 napisał(a):a jeśli chodzi o kawy to uważam że jako marka nie odbiega swojej konkurencji...a wszystkie oszczerstwa to są raczej uprzedzenia...najlepiej niech się wypowiadają osoby mające te motocykle, a jeszcze lepiej Ci którzy jeździli na maszynach różnych marek...bo tak to jest tylko gdybanie...
no to Cichy Ci już napisał, co jeszcze? I mimo że też nie lubie tych mitów o kawasaki, to tutaj nie sposób się z nim nie zgodzić, prawda?
Icid fajną masz gejówke na avatarze, pojazd debilów?
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Twój własny nie obliguje cie do zabierania głosu i wogóle to nie wiem po **** te komentarze co kogo interesuje twoje zdanie na temat lakieru na moim moto. Nie masz jakiś innych problemów.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
to nie rób z forum meliny i przestań się wyrażać, u siebie w domu nie jesteś, żegnam.
(jak komuś nie pasuje że ja zaczełem, to icid miał tutaj wcześniej taki piękny komentarz że moderatorzy to usuneli i został tylko mój.)
(jak komuś nie pasuje że ja zaczełem, to icid miał tutaj wcześniej taki piękny komentarz że moderatorzy to usuneli i został tylko mój.)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości