Zobacz wątek - Z pamiętnika ... "zakup motocykla keeway speed 150"
NAS Analytics TAG

Z pamiętnika ... "zakup motocykla keeway speed 150"

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez flf » 21/9/2010, 11:10

Witam,

Przyłączam się do wszystkich tych osób, którym tekst przypadł do gustu :) . Minie interesują dalsze losy motorka KEEWAY - czy jeszcze jeździ? Ile przejechał bez awarii i nieprzyjemnych niespodzianek? Jeśli coś padło - to co? Koszty ewentualnych napraw dostępność części itd itp :) .
Ciekaw jestem czy to kolejny marnej jakości sprzęcik, czy coś co naprawdę potrafi dać przyjemność z jazdy przez dłuższy czas ( mam tu na myśli przebijanie się przez korki w Warszawie a nie bicie rekordów prędkości na autostradach :) ).
Na przyszły sezon chcę kupić swoje pierwsze moto. Oglądałem YAMAHĘ ybr 125 i wspomnianego speeda. Oczywiście YAMAHA to YAMAHA - tylko ta cena... Oczywiście nie jest to majątek ale zawsze drugie tyle co KEEWAY. Opcja kolejna to zakup ybr z drugiej ręki - ale czy moto nie będzie zajechane i nie okaże się za chwilę że trzeba dorzucić jeszcze parę tysi bo coś jest nie tak...
Moje pytanie brzmi następująco: Czy lepiej wejść w nówkę KEEWAY czy np. używaną YAMAHĘ z przebiegiem powiedzmy 5 - 10 tys.? Jakie niespodzianki mogą być w takiej ybr'ce i ile mogą kosztować ewentualne naprawy i co to może być? Na co zwracać uwagę?

Pozdrawiam,
flf
Świeżak

Postprzez lekmar » 11/10/2010, 16:39

Witam!
Motorek jeździ i będzie jeździł nadal tylko już u nowego właściciela. Ja nim przejechałem 10100km BEZAWARYJNIE! Spaliła się żarówka postojowych, a po 9tys km tłumik zaczął lekko brzęczeć, więc go wymieniłem. Tak poza to wymiany oleju, paliwo, świeca. Ogólnie polecam jako alternatywę dla YBR 125.
lekmar
Świeżak

Postprzez flf » 23/10/2010, 21:55

Dzięki za info :).

Pzdr,
flf
Świeżak

Postprzez MiciuÅ› » 24/10/2010, 07:48

Witam,
Lekmar z zainteresowaniem śledziłem twoje relacje z użytkowania Speed-a. Sam używam coś znacznie większego i cięższego, ale nosze się z zamiarem dokupienia czegoś mniejszego, lekkiego, taniego i bezawaryjnego. Zrobiłeś bardzo fajną rzecz, dziękuję.
Powiedz swoją drogą czym teraz jeździsz?
MiciuÅ›
Świeżak

Postprzez lekmar » 1/1/2011, 21:32

Hej! Po sprzedaży Keeway'a jeszcze nie kupiłem motocykla:( Szukam Transalpa rocznik 97-2000 ewentualnie Suzuki Freewind rocznik 2000-2003. Motocykl ma wytrzymać wyjazd nad Bajkał w tym roku, a może nawet dalej. Jak coś już kupię, to skrobnę kilka słów. Pzdr
lekmar
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości

na górê