GS 500 czy Fazer 600
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
falconiforme napisał(a):younger-brother napisał(a):uwazam sie za rozsadnego człowieka
w samochodzie mam 180 koni i jezdze raczej spokojnie...
dodam ze teraz mam 23 lata
6. Skoro jesteś rozsądnym człowiekiem, jak rozsądne jest porównywanie motocykla do samochodu i jakie ma to znaczenie kto jakim samochodem jeździ?
pozwole sie nie zgodzic. nikt rozsadny nie siada na motocykl. jest to niebezpieczne, niewygodne, drogie, niezdrowe u.v.m.
-
spazz - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):younger-brother napisał(a):uwazam sie za rozsadnego człowieka
Masz pojęcie o czym mówisz
3. Skręcając kierownice w prawo w motocyklu skręcasz w lewo , w samochodzie też tak masz ?
ze jak? jak skrecam w motocyklu kierownica w prawo to motocykl skreca w lewo? i pewnie jak skrece w lewo to motocykl spreci w prawo..
no ja tak nie mam;]
nawet w samochodzie ;]
a jesli faktycznie tak jest to stwierdzam ze kompletnie nie mam zielonego nawet pojecia o motocyklach i nie wiem jakim cudem zdalem prawo jazdy...
kto na tym forum siedzi?

- younger-brother
- Świeżak
younger-brother napisał(a):falconiforme napisał(a):younger-brother napisał(a):uwazam sie za rozsadnego człowieka
Masz pojęcie o czym mówisz
3. Skręcając kierownice w prawo w motocyklu skręcasz w lewo , w samochodzie też tak masz ?
ze jak? jak skrecam w motocyklu kierownica w prawo to motocykl skreca w lewo? i pewnie jak skrece w lewo to motocykl spreci w prawo..
no ja tak nie mam;]
nawet w samochodzie ;]
a jesli faktycznie tak jest to stwierdzam ze kompletnie nie mam zielonego nawet pojecia o motocyklach i nie wiem jakim cudem zdalem prawo jazdy...
kto na tym forum siedzi?![]()
EDIT: Pozwole sobie pogrubić:
0-20 km/h Ty kierujesz motocyklem.
20-xxx km/h motocykl kieruje się sam i jedzie prosto(a tak dla ścisłości sinusoidalnie).
120-xxx km/h nie masz tyle siły by energicznie skręcić motocyklem jest on prawie niekierowalny, ze względu na wirujące elementy. Co gorsze energia kinetyczna pędzącego motocykla jest proporcjonalna do kwadratu jego prędkości.
Jeśli wjedziesz w zakręt 120km/h ze swoim stanem wiedzy na pewno z niego wyjedziesz i będziesz miał szczęście jak znajdziesz się w rowie.
Ostatnio edytowano 27/11/2007, 14:30 przez falconiforme, łącznie edytowano 2 razy
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
younger-brother napisał(a):...nie wiem jakim cudem zdalem prawo jazdy...
Ja wiem! To zasługa nowego premiera, wszak obiecał!

A poważniej to nauka do egzaminu nie jest nauką jazdy na motocyklu, a jednie przygotowaniem do zdania egzaminu, który to z kolei nie jest weryfikacją umiejętności, a jedynie stopnia przyswojenia "sztuczek" z kursu.
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
Dobrze że ludzi nie stać na samoloty.
Mam Orlika (otwórz link) moc 490 kW, chce kupić Boeing 747 (otwórz link) albo Sokół Millenium (otwórz link) dam rade ?
Mam Orlika (otwórz link) moc 490 kW, chce kupić Boeing 747 (otwórz link) albo Sokół Millenium (otwórz link) dam rade ?
Ostatnio edytowano 27/11/2007, 14:40 przez falconiforme, łącznie edytowano 2 razy
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
@falconiforme
nadal nie rozumiem dlaczego skrecajac w prawo miałbym jechac w lewo i na odwrót:]
to pewnie ten mój niski "stan wiedzy" ... moze zapelnisz go chociaz o tą wiedze?
bo narazie medrkujesz i nic wiecej
aa i pogrub !! tę twą rególe tak by wszyscy zrozumieli
bo podejzewam ze inni tez nie wiedza dlaczego tak sie dzieje ;]
nadal nie rozumiem dlaczego skrecajac w prawo miałbym jechac w lewo i na odwrót:]
to pewnie ten mój niski "stan wiedzy" ... moze zapelnisz go chociaz o tą wiedze?
bo narazie medrkujesz i nic wiecej
aa i pogrub !! tę twą rególe tak by wszyscy zrozumieli
bo podejzewam ze inni tez nie wiedza dlaczego tak sie dzieje ;]
- younger-brother
- Świeżak
Kierownica w motocyklu jest po to żebyś miał sie czego trzymać spróbuj nią skręcać podczas jazdy to dowiesz sie o czym mówimy 

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
nastepny ;/
pozostaje mi czekac na odpowiedz falconiforme-a
bo na icid-a to z sensownymi odpowiedzami nie ma co liczyc
pozostaje mi czekac na odpowiedz falconiforme-a
bo na icid-a to z sensownymi odpowiedzami nie ma co liczyc
- younger-brother
- Świeżak
bo z ta kierownicą to nie jest tak do końca... po pierwsze działa to przy większych prędkościach, i nie jak skręcasz bo przy "tych prędkościach" nie da się skręcić kierownicy tylko ją pchnąć i wtedy zadziała "jakaś tam siła" która skieruje motocykl w odwrotną stronę... Po drugie na forum panuje pewnego rodzaju zazdrość i przechwalanie... uważam że jak byś napisał że czeka na Ciebie gs 500 a nie gsx-r 600 (nowy) to rozmowa potoczyłaby się inaczej... a co do samochodów to nie ma nawet co porównywać- 300 konna audi nie daje takiego przyspieszenia nawet w najmniejszym stopniu co 110 konny hornet...
Kupię używany Power Commander do CBR 1000RR
-
pan_blancik 15 - Świeżak
younger-brother
viewtopic.php?t=11473&highlight=przeciwskret
viewtopic.php?t=11473&highlight=przeciwskret
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
tu nie chodzi o zazdrosc..
Jezeli ktos nie slyszal nawet o przeciwskrecie i pcha sie w sporta to to jest nieporozumienie. A co do zdania prawka to swiadczy to tylko o tym, ze kursy ucza zdawac egzamin a nie jezdzic na moto.
Jezeli ktos nie slyszal nawet o przeciwskrecie i pcha sie w sporta to to jest nieporozumienie. A co do zdania prawka to swiadczy to tylko o tym, ze kursy ucza zdawac egzamin a nie jezdzic na moto.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości