Zobacz wątek - Yamaha Bulldog 1100 - szukam innych wlascicieli
NAS Analytics TAG

Yamaha Bulldog 1100 - szukam innych wlascicieli

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez BKU » 10/6/2009, 20:57

Witam,

Chcialbym poinformowac za jestem kolejnym uzytkownikiem Bulldoga

PS Odrazu pytanko, pisze mi na wyswiatlaczu 'check oil'
Czy to oznacza ze poziom za niski czy serwis i jak to ewentualnie skasowac

Pozdrwiam
BKU
Świeżak

Postprzez bady » 10/6/2009, 21:46

Pisze tak bo to głupi komputer jest i pisze tak po określanej ilości kilometrów niezależnie od dokonanej wymiany oleju. Serwis przy wymianie oleju resetuje komputer a dokonując go samemu ludzie najczęściej nie wiedzą jak to zrobić. Musisz się dopytać poprzedniego właściciela lub po prostu wykonać wymianę na dzień dobry ( ja zawsze tak robię po zakupie używanego moto). Poziom oleju sprawdź w szybce z boku silnika, a jeśli poziom jest niski to jak mocno przechylisz bulldoga to zapali się kontrolka od oleju. A jak wykasować komunikat na pewno pomogą Ci na www.yamahabulldog.com.pl tam są już prawie wszyscy użytkownicy co tu pisali.......

pozdrawiam
bady
Świeżak

Postprzez r!ddler » 10/6/2009, 23:29

Witam.
Taki mały problem,..."Kshem" proszę Cię o wykasowanie mojego konta na naszym nowym forum,ponieważ rejestrując się popełniłem "literówkę" w adresie e-mail,przez co nie mogę aktywować konta.
Z góry dziękuję,pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
r!ddler
Świeżak

Postprzez schwedoo » 15/6/2009, 20:32

Witam po przerwie. przepraszam za ciszę mimo, że byłem już wywoływany do tablicy. Jak napiszę że dużo pracy to bądzie głupio wyglądało. ale... Jeszcze raz przepraszam. W tak zwanym międzyczasie dotarły do mnie tłumiki Laser.... bajka Panowie. Opcja drogowa(norma europejska) podobne do oryginału.Wersja sport nooooo... . Po wyjęciu końcówki opcja duży V-twin(baaaaasy), no i po zdjęciu kominów, wersja na kolektorach, coś jak w Ciechocinku w niebieskim Bulldogu. Niestety moje stelaże SW- Motech nie pasują do tej orkiestry, a jak wiecie turystyka mnie pociąga. Ale wymiana wydechów to kilka minut. A jeśli już o turystyce. Propozycja lipcowa aktualna,("Ciechocinek" wie o co chodzi) szersze grono też da się ogarnąć... o ile jeszcze jesteście zainteresowani. Wiem, wiem cisza była może myląca, ale ofertę podtrzymuję. I dalej .. Jutro wyjeżdżam do Norwegii( Nordkapp itp...) Wracam 28-30.06. Odezwę się. No i kilka zdjęć Bulldoga przywiozę :) P.S. Toni to ja mówiłem o tym 220 na BT jak znajdę tem filmik to przeslę linka. Pozdrawiam Wszystkich
Bulldog
schwedoo
Świeżak

Postprzez schwedoo » 15/6/2009, 21:02

Aha i w dn. 16.07 -18.07. będzie u nas festiwal bluesowy. Oj będzie się działo....(że zacytuję klasyka :) )
Bulldog
schwedoo
Świeżak

Postprzez bady » 16/6/2009, 16:12

Shwedoo mykaj na http://www.yamahabulldog.com.pl/, tu już nas nie ma:)
bady
Świeżak

Yamaha Bulldog.

Postprzez durius » 18/9/2010, 11:39

[quote="marfisch"]Nie produkują go od 2006r.

Piszesz że Bulldog'a nie produkuje się od 2006 roku?

To co powiesz na ten link?

http://motos.coches.net/ocasion/yamaha/ ... 564378.htm

Też szukam tej maszyny,może jakieś oferty?Interesuje mnie rok powyżej 2005.Pozdrawiam miłośników Bulldoga.
durius
Świeżak

Dzięki.

Postprzez durius » 23/9/2010, 15:43

Dziękuje za pouczenie.Mieszkam w Hiszpanii i to co piszesz w związku z tymi datami ,jest prawdą.Dla nich tutaj ważna jest data pierwszej rejestracji a nie rok produkcji.Tak jak ktoś mi juz napisał ,Bulldoga przestali produkować w 2006 roku ,a ja mam okazje kupić z 2008 i sie zastanawiam.Może jakieś wskazówki?. Mile widziane.
durius
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle