Zobacz wÄ…tek - streetfighter
NAS Analytics TAG

streetfighter

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez Grzybu » 12/9/2007, 07:41

91? No to faktycznie pokombinował, odmłodziło go - i w sumie dobrze, tylko jak wyżej pisałem, mnie nie chwyta ta stylistyka.

Olejak - pewnie, że pozytywnie... tylko, że miałem do czynienia z 750 w efce i 1100 w gixerze. 600 nie latałem.

Z tym winylem to faktycznie byłoby dobre. ale u nas na allegro są raczej duże na maskę auta, albo całkiem małe na klapkę od wlewu. Trzeba poszukać.

A ja czekam na zadup z "plastbike" jak przyjdzie to zaraz będę rzeźbił stelaż.

Dobrze, że pada - od Krotoszyna mam sprzęta w kawałkach :evil: :twisted:
Grzybu
Bywalec

Postprzez nurczas » 12/9/2007, 11:04

z tym winylem to trzeba poszperac znalesc kogos kto ma sprzet mysle ze w lepszych firmach reklamowych nie bylo by problemu chodzi tylko o dobra folie reszta to i tak zwykly sitodruk ja sie tym zanadto nie interesowalem bo na moj bak i tak nigdy by sie nie dalo tego przykleic :twisted: widze grzybu ze kombinujesz streeta szkoda tylko ze to bedzie kolejny wytwor plastbike ktury zna juz cala polska a nie niepowtazalny cuctomowy desing
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
nurczas
Świeżak

Postprzez Grzybu » 12/9/2007, 13:13

Przerabiam swoją cebre - troche z przymusu, bo stary ogon poczuł asfalt i żal topić kase w naprawę tego badziewia, lepiej troche dołożyć i zrobić coś dopasowanego.
Z plastbiku tylko tył biorę, a i tak mam w planach lekkie modyfikacje. Traktuje go tylko jako bazę, więc o kolejnym wytworze plasta nie ma mowy :wink:
Z resztą Nurczas - przypomnij sobie swojego pierwszego posta w tym temacie. Ja nie mam ani dużo czasu, ani dużego warsztatu, żeby w zimne wieczory dłubać do późna, chociaż i tak zimą eksploatuje swój komunistycznych rozmiarów blokowy garaż, aż mi palce nie odmarzają. :twisted:

A swoją drogą, aż tak dużo to tych plastbikowych sprzętów jeszcze nie lata.
Grzybu
Bywalec

Postprzez dawid 89 » 12/9/2007, 19:17

mam zaprzyjaźnioną firme w pile, w której robią reklamy na auta, wioze im wzór na płytce i drukują co chce, duży wybór kolorów, wypasik, ale na moim miejscu robilibyście coś z tym motorem?? prócz drobnych przeróbek w stylu kierunki, błotnik, i winyle?? tymbardziej że to ma być moto w dużej mierze do doskonalenia umiejętności, polatam nim z jeden, góra dwa sezony, nie licząc końcówki tego :) i koniec, zrobiłbym go na bóstwo o potem żal byłoby mi sie z nim rozstać :roll: dzięki, pozdr
dawid 89
Moderator

Postprzez jasql » 12/9/2007, 19:50

Jezeli planujesz tylko "doskonalenie jazdy" to lepiej wyrzuc wszystkie plastiki dopoki sa cale :twisted:
Jak juz udoskonalisz to zalozysz na sprzedaz :twisted:
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez polsky » 13/9/2007, 00:42

A ja wam podam stronke na ktorej... sami zobaczcie.
www.line-x.co.uk

Myslalem zeby pokryc tym >gumolitem> moto.
Juz nie chodzi o ochrone ale efekt wizualny,w sumie napewno super sprawdzalo by sie w motocyklach stuntowych.
Warstwa jest bardzo twarda i super przylega do metalu.Jest chropowata.
Zaczelismy ostatnio wysylac pick-up y z firmy bo te fabryczne gumy,ktore ochraniaja pake auta sie nie sprawdzaja i szybko sie niszcza.
Za zalanie paki w nowej Toyocie Hilux koszt okolo 250funciakow.
Z bliska super to wyglada.
Jest duzo lepsze od tych farb w sprayu o chropowatej strukturze.
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
polsky
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Grzybu » 13/9/2007, 12:10

Jak widzę możliwości to przerabiam. Jeśli zrobisz to dobrze to zawsze znajdzie się ktoś, kto doceni robote i gotów jest za to dopłacić. Inna sprawa (jak pisze jasql), że do nauki to szkoda Twojej pracy.
Jak wpuściłem do garażu klienta na moją Kawe , to od progu krzyknął "Perełka" i stargował tylko symboliczne 10 zł - więc moim zdaniem warto.

Polsky - a po glebie pojedziesz z tym do wulkanizatora? :D :twisted: Żartuje. Moim zdaniem spoko. Będziesz miał original design :wink:
Grzybu
Bywalec

Postprzez dawid 89 » 13/9/2007, 12:24

jasql, z tym samym ściągnieńciem plastików to nie bardzo :) chce jakoś wyglądać... chyba że wtedy by pomalować wszystko, ale jak już zaczne kombinować to tak prędko nie skończe :P w jakich kolorach są dostępne farby do malowania silników?? jak myślicie jeśli wystawiłbym na allegro owiewki to ktoś by sie na nie skusił??? bo jak już mam przerabiać to nie chce żeby mi te stare leżały niepotrzebnie w garażu :roll: jak przerabiacie zadupek, najpierw robicie owiewki a potem przypasowujecie stelaż?? czy na odwrót, ja przy kawie najpierw zrobiłem plastiki, a potem miałem problem aby dorobić do tego stelaż :? dzięki, pozdr
dawid 89
Moderator

Postprzez nurczas » 13/9/2007, 16:51

tak sobie teraz mysle ale wy pie..... jak ktos wychodzi z zalozenia ze motocykl do nauki nie powinien sciecic bo w razie w wszystko trafi szlak to wybaczcie ale moim zdaniem taka osoba powinna kupic sobie rower bo jak z gory zalkadasz ze sie rozp.... to powinienes isc do lekarza a nie wsiadac na motocykl co do farby na silnik to sa w kazdym odcieniu nawet pomaranczowe :-) jesli chodzi o kolejnosc pomiedzy bodowa stelaza a plastyku to wydaje mi sie ze lepiej jest najpierw zrobic ogon a pozniej bawic sie z stelazem wiem z doswiadczenia ze wilekim problemem puzniej jest ustawianie odpowiedniego kata tak aby wszystko ladnie pasowalo ja sie meczylem z tym caly dzien aby kat byl dobry i wszystko bylo w lini (tylko jaki idiota robi ruchomy zadupek??? :twisted: pozdro
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
nurczas
Świeżak

Postprzez jasql » 13/9/2007, 18:17

Napisalem to po przeczytaniu tego tematu.
Wydaje mi sie, ze Dawid89 nie chce wkladac kasy w ten motor. Jak mu sie obali to albo bedzie to naprawial, albo i tak i tak sie plastikow pozbedzie (jak zdejmie przed wywrotka, to ma szanse to jakos spieniezyc).
Za granica widzialem, ze niektorzy maja tylne kierunki zrobione z bocznych od samochodu (z blotnika) powycinane otwory i wcisniete w zadupek przy lampie. Czy w polsce takie cos przejdzie :?:
PS. Zima jest dluga, a zadupek najlepiej podpasowac od innego motoru. Jak go pomalujesz w niecodzienny sposob to na pierwszy rzut oka bedzie wygladal oryginalnie (inaczej).
jasql
Bywalec

Postprzez dawid 89 » 13/9/2007, 19:24

jasgl... nie żebym nie chciał wkładać w niego kasy, tylko narazie poprostu jej nie mam :roll: ale w zime sie coś znajdzie, pozatym mam mieszane uczucia co do tego moto, raiderzy z mojej wiochy mówią że wygląda ok i nie mam z nim nic robić, za to mnie ciągnie do przeróbki :twisted: wy zresztą chyba też za tym jesteście.. nikt mi nie osdpowiedział na pytanie związane z ewentualną sprzedażą owiewek :( aha jeszcze raz do jasql... nie mam zamiaru mieć gleby, żyje z takim podejściem i jak narazie przez wszystkie lata przygody z motorami nie miałem gleby :lol: i nie mam zamiaru mieć :D tak przynajmniej zakładam, więc nie boje sie o ewentualne uszkodzenia..
co do kierunków z auta ti niezły pomyzł,zpróbuje tego
dzięki. pozdr
dawid 89
Moderator

Postprzez Piotrek350 » 19/9/2007, 16:23

Witam , jestem tu nowy obserwowałem ten wątek od poczatku , jestem fanem streetfighterów :twisted: i mam pytanie jak zrobic takie wloty na baku jak na załączonym zdjeciu?

PS.sory ze odkopuje stary wÄ…tek , no moze nie tak stary ;D
Załączniki
motorradmesse-custom-bike.jpg
(220.43 KiB) Pobrane 259 razy
Piotrek350
Świeżak

Postprzez jasql » 19/9/2007, 17:37

Takie jak na zbiorniku czy takie jak sa zaznaczone strzalka :?:
jasql
Bywalec

Postprzez Piotrek350 » 19/9/2007, 17:56

Takie jak zaznaczone strzałką , i jeszcze jak by ktos miał do sprzedania forme zadupka (cos takiego jak mruczasa) to bym odkupił chetnie...
Piotrek350
Świeżak

Postprzez dawid 89 » 19/9/2007, 19:01

o ile pamiętam nurczas ma na sprzedaż, ja mam chyba gdzieś jeszcze jak robiłem kumplowi kawe, ale na 1 miejsce,i z tyłu dosyć szeroki i mocno zadarty... a z tymi wlorami to zależy, jeśli zamierzasz malować moto to wyciołbym takie kromki ze styropianu, przykleił do baku na taśme dwustronną i następnie mata szklana itd, tak samo jak z zadupkiem, potem jak zaschnie to bierzesz jakiś nóż, albo śrubokręt i wydłubujesz ten styropian, moim zdaniem najprostszy sposób... pozdr
dawid 89
Moderator

Postprzez Leitho » 19/9/2007, 19:09

sorki za offtopa ale co oni zrobili temu v-max'owi ??!!
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piotrek350 » 19/9/2007, 19:17

dawid 89 mozesz zapodac jakies foto tego zadupka? o ile iem to nurczas jest teraz w angli a zadupek w Polsce gadałem z Bratem nurczasa straszny ...... chcial za to 500zł :roll:
Piotrek350
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 19/9/2007, 20:47

wogole bezsens wloty na baku :twisted: niedosc ze nie dziala to i niewyglada...
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dawid 89 » 20/9/2007, 14:39

Leitho napisał(a):sorki za offtopa ale co oni zrobili temu v-max'owi ??!!

masz racje :) spedalony taki jakiÅ›... pozdr
dawid 89
Moderator

Postprzez Piotrek350 » 20/9/2007, 14:42

Panowie ma ktos wkoncu takÄ… forme ? na zadupek ?
Piotrek350
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê