KtóregoWybrać?kawasakiZZR600,suzukiGSX600,YamahaFZR600
• Strona 2 z 2 • 1, 2
No fakt lubi sie przydusić na ciepłym silniku ale mój ma 50 tysi i cyka jak z fabryki ciepły czy zimny nic nie stuka nie puka i nie było z nim żadnych problemów nigdy mnie nie zawiódł. Teraz stoii w serwisie bo nadszedł czas nowego łańcuszka rozrządu i regulacji zaworów i synchronizacji gaźników ale nie żauje ani złotówki bo zawsze dojechałem nim tam gdzie chciałem i to 92 rok a dalej wygląda jakby wyjechał z salonu. http://icid.fotka.pl
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Ja osobiscie bym wybral zdecydowanie gsxra600 bo tyle sie naczytalem o jego niezawodnosci i ze w ogole taki ah i oh ALE dopiero po testowej przejazdzce honda cbr600. radze Ci przejechac oboma i wtedy zdecydowac. na pewno wygodniejsza bedzie honda,przyjemniejsza i w ogole user friendly,szybszy troche bedzie suzuki.nie wiem z ktorego roku chcesz kupic maszyne ale zwroc uwage na haslo suzuki "own the race track" to nie jest own the street.to nie sa potulne maszyny do smigania tylko ogien i zywiol wykuwany na torze i przenoszony na ulice. osobiscie wg pojemnosci to wybralbym na 600: 1.honda 2.suzuki 3.kawasaki zx6r 4.yamaha r6 ale jak juz mowic o wiekszych np 750ccm to juz bym wzial suzuki gsxr 750 (pomysl czy nie lepiej to kupic,przyjdzie moment ze 600 ci sie znudzi a 750 moze dla Ciebie czyms ostatnim,motorem na bardzo dlugo,co Ci da naprawde duzooo frajdy chyba ze jeszcze Ci bedzie malo to potem masz litra-ktory w wydaniu suzuki jest ciezki do ujarzmienia co troche odbiera przyjemnosc). Natomiast zblizajac sie do litra to znow wybralbym honde np fireblade przed suzuki i yamaha,zaraz za honde. wg mnie rozroznienie jest takie:
Honda - bezawaryjna, rzadko sie psuje, solid product:) nie najszybsza ale za to najprzyjemniejsza
Suzuki - wydajność, niezawodność, najszybszy ale też wymaga sporo od kierowcy
Yamaha - moim zdaniem troche przereklamowana, owszem jezdzi szybko, czesto sie sypie (skrzynia), male gabaryty i czasem nie wiadomo co z nia zrobic.kobiecie bym zdecydowanie polecil ale facetowi zdecydowanie nie.
Kawasaki - najmniejsze doswiadzenia z tym mialem ale z tego co wiem maja tendencje wieksza niz honda i suzuki do psucia sie (wynika to z budowy silnika), sa bardzo agresywne, ale chyba bardziej ludzkie niz suzuki pod tym katem i ladniejsze.
p.s
wiem ze jako uzytkownik Hondy mam subiektywny poglad,ale jezdzilem na wymienionych maszynach i to ze ostatecznie kupilem honde cbr1000 to nie jest przypadek,ani to ze jest to juz 3 honda w moich rekach.to sa po prostu bardzo dobre motory ktorym nie ma co zarzucic
Honda - bezawaryjna, rzadko sie psuje, solid product:) nie najszybsza ale za to najprzyjemniejsza
Suzuki - wydajność, niezawodność, najszybszy ale też wymaga sporo od kierowcy
Yamaha - moim zdaniem troche przereklamowana, owszem jezdzi szybko, czesto sie sypie (skrzynia), male gabaryty i czasem nie wiadomo co z nia zrobic.kobiecie bym zdecydowanie polecil ale facetowi zdecydowanie nie.
Kawasaki - najmniejsze doswiadzenia z tym mialem ale z tego co wiem maja tendencje wieksza niz honda i suzuki do psucia sie (wynika to z budowy silnika), sa bardzo agresywne, ale chyba bardziej ludzkie niz suzuki pod tym katem i ladniejsze.
p.s
wiem ze jako uzytkownik Hondy mam subiektywny poglad,ale jezdzilem na wymienionych maszynach i to ze ostatecznie kupilem honde cbr1000 to nie jest przypadek,ani to ze jest to juz 3 honda w moich rekach.to sa po prostu bardzo dobre motory ktorym nie ma co zarzucic
"Burn rubber not your soul"
- Kubix
- Świeżak
gdzieście wygrzebali ten temat
zakładałem go jak miałem z 4 posty, ale wtedy waliłem jednego pod drugim... od tego czasu miałem już dwa moto
ale dzięki...

-
dawid 89 - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości