jestem amatorem ;] ale chce to zmienic=D
• Strona 2 z 2 • 1, 2
no jest jeden zaklad gdzie solidnie chlopaki pracują ;] ale nie wiedzialem ze az tak popularny jest
a studia... jak dla mnie tylko krakow!

- kamilszczak
- Świeżak
Łeeeee, studia to tylko Wrocek
Co do Mito - owszem, na sile sa udziwione wszystkie klucze, sruby i samo mocowanie - do tego stopnia ze albo dorabiasz, albo zmieniasz wszystko na ludzkie i normalne albo kupujesz zestaw kluczy do mito (lacznie z odopwiednimi trzymakami , blokadami, szczypcami itp, lacznie w zestawie jest 8 pierdolinkow specjalnego znaczenia).
Natomiast jest fajne ;P
A odpowiedz czym jezdze, obecnie Cagiva - ale nie mito tylko freccia - chociaz z tego co widze roznica jest _jedynie_ w wygladzie dupy i sposobie mocowania amortyzatora
Mam obie serwisowki i te same czesci, ten sam silnik itp... zreszta moja freccia ma (wedle wlasciciela poprzedniego) sporo czesci przekladanych wlasnie w taki sposob - JEDEN wielki plusik - MAM normalne krzyzakowe sruby, ocynk z OBI
caly dzisiejszy dzien je zmienialem , hehehe... stad taka pozna odpowiedz na forum 

Co do Mito - owszem, na sile sa udziwione wszystkie klucze, sruby i samo mocowanie - do tego stopnia ze albo dorabiasz, albo zmieniasz wszystko na ludzkie i normalne albo kupujesz zestaw kluczy do mito (lacznie z odopwiednimi trzymakami , blokadami, szczypcami itp, lacznie w zestawie jest 8 pierdolinkow specjalnego znaczenia).
Natomiast jest fajne ;P
A odpowiedz czym jezdze, obecnie Cagiva - ale nie mito tylko freccia - chociaz z tego co widze roznica jest _jedynie_ w wygladzie dupy i sposobie mocowania amortyzatora

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
lepiej późno niz wcale, heh, ja tez pozno bo bylem na malym wypadzie nad jeziorko
co do mito, to zarąbiscie mi sie podoba stylistyka, wygladem przypomina wiekszy motor, osiagi tez ok, ale wlasnie te szczegoly z czesciami odstraszają ;]

- kamilszczak
- Świeżak
jezeli chodzi o takie dlugie trasy - to naprawde jezeli chodzi o strone mechaniczna nie mialem nigdy zadnych problemow. Nie grzeje sie, nie mialem nigdy zadnej przykrej niespodzianki ani przymusowych postojow. Ale wspomnialem ci o przeznaczeniu, bo niestety ze strony, ze tak powiem komfortu jazdy Honda to maly problem. Wystarczylo wyjechac na calkowicie odsloniete ekspresowki i poznalem Honde zupelnie z innej strony. Motocyklem troche buja przy podmuchach wiatru, a nawet troche bardziej, osiagi spadaja. Sa male klopoty z mocowaniem wiekszego bagazu, ktory na otwartej przestrzeni zaczyna cholernie przeszkadzac. Po 150km rece mi zaczynaly cierpnac a siedzienie wbijac w dupe. Jak sie przejedziesz raz czy dwa w miesiacu to pewnie bedzie to do zniesienia, ale jak chcesz czesciej gdzies jechac to niestety odradzam
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
thx stary, o taką odpowiedz mi chodzilo, a co do predkosci 150 km, to seicento mojej mamy jechalem max 140 ( gas do spodu ) i nie powiem zeby byl jakis komfort jazdy. spocilem sie trzymając samą kierownice, i wogole autkiem nieźle rzucalo na kazdej wiekszej nierownosci, nie mowiac o tym ze myslalem ze silnik wyskoczy ;] takze mysle ze podolalbym 2 razy w miesiacu takiemu wyzwaniu 

- kamilszczak
- Świeżak
GS500 albo XJ600. Sam mam XJ i moge polecic na pierwsze moto.. co prawda jestem starszy troche (23) ale mysle ze sobie spokojnie poradzisz.
GS troche mniejszy XJ wygodna do turystyki super sprzet... jako ze chcesz smigac po miescie itp to moze nawet GS bedzie lepszy bo lzejszy troche...
o NSR zapomnij
chyba ze bardzo musisz miec plastika no to wtedy innego wyboru chyba w tej kwocie nie masz (pozatym na 1 moto to nawet ZXR400 bedzie za mocny)
GS troche mniejszy XJ wygodna do turystyki super sprzet... jako ze chcesz smigac po miescie itp to moze nawet GS bedzie lepszy bo lzejszy troche...
o NSR zapomnij

-
Saimek - VIP Ścigacz.pl
no mysle ze gs pewnie bylby lepszy, bo yamaha troche duza jak dla mnie. jedna sprawa ktora jednak mimo wszytko przekonuje mnie hondy to stylistyka... gs czy xj w rocznikach w moim zasiegu nie porywają
a co do rodzaju moto- naked albo plastik, to mnie kreci;]

a co do rodzaju moto- naked albo plastik, to mnie kreci;]
- kamilszczak
- Świeżak
bierz gs, fajne moto, sam od niego zaczynałem, bardzo lekki, zwrotny, tani w eksploatacji, nie miałem z nim zadnych problemów:-)
-
dawid 89 - Moderator
no chyba tak sie skonczy cale to moje przezywanie tego wszystkkiego bo Cieżko jest znaleść NSR w mojej okolicy ;] a jeszcze mam pytanie co do gabarytow tej hondy, mam 180 i przecietną posture, nie bede glupio wyglądał na 125? bo gdzies czytalem ze dosyc mala jest... 

- kamilszczak
- Świeżak
to nie tak stary, rozwazam obie opcje tj GS i NSR, yamaha nie bardzo mi sie podoba.
NSR ma spoko agresywny wygląd, co mnie ciagnie do tego moto,
ale GS to juz 500, 4 suwowa, naprwade spoko moto.
szukam ofert obydwu sprzetow, ale jak narazie w pld-wsch polsce w moim zasiegu nie ma wielkiego wyboru.do gs'a jestem juz w pelni przekonany i jak cos bedzie do sprzedania to na bank pojade zobaczyc, a co do nsr nie, dlatego ciągle zadaje pytania:PP
pozdro
NSR ma spoko agresywny wygląd, co mnie ciagnie do tego moto,
ale GS to juz 500, 4 suwowa, naprwade spoko moto.
szukam ofert obydwu sprzetow, ale jak narazie w pld-wsch polsce w moim zasiegu nie ma wielkiego wyboru.do gs'a jestem juz w pelni przekonany i jak cos bedzie do sprzedania to na bank pojade zobaczyc, a co do nsr nie, dlatego ciągle zadaje pytania:PP
pozdro
- kamilszczak
- Świeżak
jeszcze jedno pytanie, takie ogolne i raczej zamykajace temat, ktory sie juz pewnie nudny robi, chodzi okoszty rejstracji sprowadzonego sprzzetu, oplaty celne, rejstracja, tlumaczenie itp.??
- kamilszczak
- Świeżak
koszty rejestracji niedawno komus podawalem - ale dla ciebie zrobie to jeszcze raz
oplata celna, podatek ekologiczny - zwolniony
pierwszy przeglad rozszerzony - 119zl
oplata dla urzedu skarbowego - 150 zl
tlumaczenie dokumentów - 120 zl
oplata rejestracyjna - okolo - 60/70 zl - nie pamietam dokladnie
ubezpieczenie (jak nie masz znizki) - to kolo 140 zl
czyli jakies 600/650 zl - i raczej nie wierz w opisy na allegro - 300 zl

oplata celna, podatek ekologiczny - zwolniony
pierwszy przeglad rozszerzony - 119zl
oplata dla urzedu skarbowego - 150 zl
tlumaczenie dokumentów - 120 zl
oplata rejestracyjna - okolo - 60/70 zl - nie pamietam dokladnie
ubezpieczenie (jak nie masz znizki) - to kolo 140 zl
czyli jakies 600/650 zl - i raczej nie wierz w opisy na allegro - 300 zl
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
elcommendante dzieki bardzo za pomoc, serio równy gość jesteś, pozdro,
dzieki dla reszty chlopakow za wypowidzi, pozdrawiam wszystkich,
dzieki dla reszty chlopakow za wypowidzi, pozdrawiam wszystkich,

- kamilszczak
- Świeżak
z opłaty celnej i ekologicznej to każdy na MOTO jest zwolniony co chce sprowadzic ? czy tylko np. do jakieś pojemności ?
Śmierć nie rzuca się na odważnych; staje tylko naprzeciw nich jak zły pies i patrzy zielonymi oczyma: czy nie zmrużą powieki.
- Rafał P.
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2