Pomocy Suzuki GSX600F
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powiedz mi jak to wiesz i skad ze lezał na obu stronach mi tam sie jakos nie wydaje zeby co kolwiek było z nim nie tak ale powiedz sakd wiesz ze był walony, wszystkie wasze opinie sa dla mnie bardzo wazne. No fakt sruba wkrecona prawie max wiec wymiana napedu do wymiany.
(

- lontas86
- Świeżak
Ja nie twierdze ,że był walony.
To że miał ślizgi z obu stron widać ze zdjęć , ale ślizgi nie świadczą o tym że motocykl jest nic nie warty.
Skoro nie widzisz wad to koniecznie kupuj motocykl z mechanikiem.
Za te pieniądze to można kupić poprzedni model tego motocykla nikt prezentów nie robi , a to jest drogie hobby.
To że miał ślizgi z obu stron widać ze zdjęć , ale ślizgi nie świadczą o tym że motocykl jest nic nie warty.
Skoro nie widzisz wad to koniecznie kupuj motocykl z mechanikiem.
Za te pieniądze to można kupić poprzedni model tego motocykla nikt prezentów nie robi , a to jest drogie hobby.
- hENY
- Świeżak
Mój kuzyn ma taki motocykl dokładnie taki sam nawet kolor ten sam i jest identyczny te same naklejki wszystko jest tak samo i ten motorek mojego kuzyna nie był walony i nie miał slizgu z zadnej strony wiec nie wiem po czym wnioskujesz ze miał slizg jednej i drugiej strony bo ja sie patrze na to moto i za cholere nie widze gosc sciagał bak zeby zobaczyc swieczki i nie ma uszczelki gdzie jest laczenie baku i plastyków przysłałmi zdjecie ze to juz jest zrobione. Niewiem jak wstawic tu zdjecia, wiadomo moto z tego rocznikia nie wyglada jak z salonu wiec troszke zadrapan jest tam i indziej> Jesli znasz sie na motocyklach to podaj meil wysle ci te zdjecia i ocenisz i mi pomozesz:) Dziekuje ci kolego za twoje oceny biore je pod uwage i jeszzce raz dziekuje:)
- lontas86
- Świeżak
Jedź i kup ,najlepiej przelej kasę bezpośrednio na konto a moto odbierzesz w grudniu przy okazji.Może przy płatności z góry doda ci końcówki kiery ,osłonę łańcucha i kilka śrubek które pewne nie pasowały do image bo nie były żółte.
- hENY
- Świeżak
Nie rozumiem wogóle jak można na podstawie takich zdjąć twierdzić , że był walony nie wiadomo jak . Nawet jak by stał na słońcu to trudno nieraz ocenić , który element był malowany , trzeba patrzeć nieraz pod różnymi kątami . Jeć i obejrzyj go na żywca , wtedy bedziesz mógł z pewnością coś o nim powiedzieć .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
No wkoncu jakis konkretny gosc dzekuje ms407 gadam cały czas z gosciem i jest ok zdjecia sle i odpowiada logicznie na pytania wiec narazie jest ok . Moze go trzoszke bronie ale cóz dziekuje koledzy i wypowiadajcie sie czekam i dziekuje
- lontas86
- Świeżak
A to , że heny pisze , że napęd do wymiany to mnie rozbroiło
Po czym ty żeś to stwierdził ? No chyba , że jesteś wróżką to sory . Ogólnie ja jestem sceptycznie nastawiony do moto z UK , ale trafiają sie dobre okazje nieraz .

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Gisc przysłałmi zdjecia z dosc bliska tarcz i łancucha i łonczen baku i owiewek i powiem wam ze ja tam zadnych dziwactw nie widze a łancuch ma jeszcze połowe zywota wiec 2 sezony da rade ma nowe opony. Gosc mówi ze sprzegło sie nie slizga, zadnych sumów i luzów w łozyskach w kołach niema. Tylko ma zastrzezenia co do gazników i czyszczenia bo cos nie równo chodzi na zimnym silniku a potem mówi ze jest ok, wiec chyba ma racje co do czyszczenia gazników moze regulacja zaworów tez>>> Przepraszam za bledy
- lontas86
- Świeżak
ms407 napisał(a): Ogólnie ja jestem sceptycznie nastawiony do moto z UK , ale trafiają sie dobre okazje nieraz .
Jakby ludzie nie kupowali szrotów to by ich nie sprowadzano.
A gadanie, że w UK sa złomy mnie rozwala, bo to nie zalezy od kraju tylko właściciela.
Zapraszam do mnie na oględziny mojej CBR.
A oglądając ogłoszenia w portalach to widzę, że większość kotocykli posiadających jakieś historie serwisowe są właśnie z tych "waszych" nieszczęsnych Wysp.
Będąc w Niemcowni widziałem wiele szrotów, ale nie posuwam się do stwierdzenia, że są tram same złomy, bo konkretnie zadbane motocykle były także.
Sorry za offtop, ale rodzą się mity podobne do "pękających lawinowo ram we wszystkich kawach".
Tyle...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Na spokojnie zobacz motocykl z bliska. Ślizgiem w ogóle się nie przejmuj. Znaleźć motocykl 10-letni bez ślizgu to tak jak znaleźć 25-letnią dziewicę
Kiedyś musi być ten pierwszy raz...
Popatrz tylko co kryje się pod owiewkami. Jaki jest stan ramy, jeśli było coś prostowane, malowane to widać od razu i to dyskwalifikuje motocykl. Patrz także na te rzeczy których wymiana będzie konieczna co na początku zwiększy cenę motocykla przygotowanego do jazdy np. opony, napęd, tarcze.
Spytaj się także dlaczego nie ma ciężarków przy kierownicy. Sprawdź też koniecznie czy kiera jest prosto, być może poszedł dobrym ślizgiem, uszkodzone zostały ciężarki, zgięta (nawet minimalnie ) kiera a to jest bardzo męczące podczas jazdy.
Sprawdź datę produkcji na przewodach hamulcowych i tego typu elementach. Często podczas poważnego dzwonu ulegają one uszkodzeniu i trzeba je wymienić na nowe.
Nieoryginalność śrubek, zaślepek też nam pokazuje co było naprawiane.
A jak chcesz mieć pewne moto to kup ode mnie
Tylko byłoby z 4tys drożej 

Kiedyś musi być ten pierwszy raz...

Popatrz tylko co kryje się pod owiewkami. Jaki jest stan ramy, jeśli było coś prostowane, malowane to widać od razu i to dyskwalifikuje motocykl. Patrz także na te rzeczy których wymiana będzie konieczna co na początku zwiększy cenę motocykla przygotowanego do jazdy np. opony, napęd, tarcze.
Spytaj się także dlaczego nie ma ciężarków przy kierownicy. Sprawdź też koniecznie czy kiera jest prosto, być może poszedł dobrym ślizgiem, uszkodzone zostały ciężarki, zgięta (nawet minimalnie ) kiera a to jest bardzo męczące podczas jazdy.
Sprawdź datę produkcji na przewodach hamulcowych i tego typu elementach. Często podczas poważnego dzwonu ulegają one uszkodzeniu i trzeba je wymienić na nowe.
Nieoryginalność śrubek, zaślepek też nam pokazuje co było naprawiane.
A jak chcesz mieć pewne moto to kup ode mnie

VFR 02'
-
navi - Świeżak
Kolego karolr powiedz mi gdzie widzisz ten wgniecony wydech:) Gadałem z gosciem i mówi ze jezdzi nim od 08-2008 i jest zadowolony i ze nie był walony i po zadnym slizgu, ale w dalszym ciagu zastanawiam sie dlaczego taka mała cena:) szok! fakt mam zdjecie od niego i tarcze na dwa sezony wystarcza opone z tyłu ma nowa a z przodu moze jeszzce sezon objezdzi, klocki przód nowe a tył 3 mm, dekle silnika sa ok z tego co na zdjeciach, koledzy zalezy mi na waszych opiniach wiec prosze piszcie co sadzicie o tym moto??? Pozdrawiam
- lontas86
- Świeżak
Daj se na luz. Teraz nie ma takiego popytu na moto jak na wiosnę więc okazji jest multum. Pojedź tam, obejżyj na żywo, posłuchaj silnika, przejedź się, weź ze sobą najlepiej kogoś obeznanego w temacie i tyle. Co Ci da pisanie na forum? Jeden będzie odradzał, drugi zachęcał. Zdania są jak zawsze podzielone.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator

edit: widzę, że się napaliłeś, ja Ci nie odradzam tylko mówię co zauważyłem (o ciężarkach/końcówkach kierownicy mowa już była) Twoja kasa, Twoja decyzja, jak Ci się podoba jedź obejrzyj na żywo jak będzie ok to weźmiesz
Honda to Honda..
-
karolr - Bywalec
Kolego tak maja seryjne tlumniki do tych motorków niewiem jak sie zdjecia wstawia to bym ci pokazał bo mam zdjecie zblizone tego tlumnika i tak one maja i napewno nie był spawany mój kuzun tez tak ma
wiec jak sie zdjecia wstawia

- lontas86
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości