Zobacz wątek - KUPE SUZUKI GS 500 E Podkarpackie Aha... co z psami...????
NAS Analytics TAG

KUPE SUZUKI GS 500 E Podkarpackie Aha... co z psami...????

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez dosiek77 » 6/11/2006, 13:25

A ja wam powiem, że w mieście jeździłem 60 na motocyklu i uwazam, że szybciej jest niebezpiecznie.

Za to samochodem jade zawsze za szybko.
dosiek77
Bywalec

Postprzez Grubas » 6/11/2006, 13:33

Magik napisał(a): Przekonajcie mnie jakoś....

Postaram się….

Ja jak Polak gdy widzę coś bez sensu to myślę tak:
Ku***(cenzura) co za je***(cenzura) pajac wymyślił te przepisy. A mam je w d**(tu też cenzura) i olewam wszystko po kolei.
Tak się właśnie rodzi olewanie przepisów. Dlaczego jest źle w Polsce. Może w znacznym procencie dlatego, że przepisy są nieżyciowe.
Oczywiście nie na wszystkich to działa.

Co więcej. W ubiegłym roku miałem wątpliwą przyjemność jechać katamaranem marki Lublin. Prędkość max to gdzieś 80-90 km/h, ale na trasie więcej jak 70 jechać się nie da. Taki głośny. I wyobraź sobie, że jechałem przepisowo. Jak podjechałem do terenu zabudowanego to te 10-20 km wolniej jechać to nie jest już problem. Jednak się da.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Magik » 6/11/2006, 13:41

No widzisz... Jednak się da....

A tak na marginesie, to przecież polak wymyślił to powiedzenie "przepisy są po to by je łamać..."

Dalej jestem nieprzekonany.... Zawsze będziemy łamać przepisy....

co nie znaczy że nie mamy porypane przepisy ;)
Magik
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Michaek » 7/12/2006, 11:15

Widze, ze interesuje cie tani i dobry gs-ik. Jeżeli jestes nadal zainteresowany to pisz na email: misiek0000@poczta.fm
Michaek
Świeżak

Postprzez Driver_ » 7/12/2006, 23:45

Powiem Ci tak za brak prawka idziesz do sądu grockiego, zalezy od sytuacji ,jest tez tak mozliwosc ze za uwzglednieniem odpowiednich okolicznosci na komisarjacie bedziesz mógł przyznac sie do winy ze bardzo załujesz itp wtedy policjant mozesz sobie wymiezyc sam kare mniej wiecej 200 zł albo wiecej, spisujesz oswiadczenie, które idze do sądu dzieki czmu nie musza oni prowadzic kolejnej beznadzijnej sprawy, za dwa tygodnie przychodzi manda do zapłaty, aczkolwiek sprawa moze isc do sądu i wtedy mozesz zapłącic wysze kolegium zabrac Ci prawko itp.(WIEM Z WŁASNEGO DOSWIADCZENIA PARE LAT TEMU WSIADŁĘM NA MOTO DWA DNI PRZED EGZAMINEM ,KTÓRY NASTEPNIE ZDAŁEM)

POWIEM JEDNO NIE OPŁACA SIE WIESZ ILE STRESU SIE NAJ JESZ NAWET JAK CIE NIE ZŁAPIĄ TO ILE NA GAPISZ SIE W LUSTERKA LEPIEJ ZDAJ PRAKO 900 ZŁ KURS(20 godzi jazd, a jak masz na kat B toteori nibedą cie za wiel uczyc bo z kilkoma szcegułami jest inna, porbisz pare nudnych 8,pojezdzis za miescie jak sie postarsz to kurs zrobisz w miesiac- nie opłaca sie ryzykowac) zdasz duzo mnei stresu przyjemnosc z jazdy itp Lepiej Tego posłuchaj
a jezeli chodzi o psy to są one do egzekwowania prawa. Prawodawca ustal przepisy (1 punkt karny i 50 zł mandatu za przekroczenie powyzej 7km/h) czasmi to jest smeszne ale oni nie moga na jedno przymykac oczów a na drugie nie, tak juz mają role choć czasmi sa stroniczy, ale to jest temat rzeka ich obowiskiem jest egzekwowanie prawa jakie zostało ustalone, taki zawód (a ze nie ma na nic kasy to ustawiaj fotoradary na ulicach z ograniczeniem predkości do 40 gdzie mozna jechac spokojnie 70-80km/h i trzepia kapuche)
Driver_
Świeżak

Postprzez Saimek » 9/12/2006, 17:32

Ja kupilem motor wczoraj a prawka jeszcze nie mam. Ale jezdzi bez raczej nie bede. Prawko zrobie na wiosne i wtedy bede smigac ;) teraz to co nawjwyzej 30 m prostej na osiedlu i to wszystko ;) Tez mialem kupic GS'a ale wyszlo na Xj600 s Diversion ;)
Saimek
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle