Sportowe 600'tki
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
http://moto.allegro.pl/item394484975_ka ... _2004.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M855788
moze ten http://moto.allegro.pl/item400568134_z7 ... 006r_.html
a najbardziej polecam
:):):):):):) to http://moto.allegro.pl/item401524656_tr ... _cbr_.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M855788
moze ten http://moto.allegro.pl/item400568134_z7 ... 006r_.html
a najbardziej polecam

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Raczej nikt za ciebie moto nie wybierze .Nie wiesz co ci się podoba? .Wejdź na Allegro.pl i zobacz co możesz w tej cenie kupić .
Mogę wiedzieć czemu dostałem ostrzeżenie???!!! za nie edytowanie postów??w tym temacie??? chyba jakaś pomyłka! z kolegą scigant88
Mogę wiedzieć czemu dostałem ostrzeżenie???!!! za nie edytowanie postów??w tym temacie??? chyba jakaś pomyłka! z kolegą scigant88
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-
mlodygolek - Świeżak
ostrzezenie dostales za to, ze na pisales cos w temacie, w ktorym nic nie piszemy tylko wrzucamy foty, edytuj swoje posty bo wylapiesz drugie, jak bedziesz chcial cos dopisac to puknij sobie "edytuj" i po sprawie, mlodygolek faktycznie dostal przez przypadek ostrzezenie za ciebie ale spokojnie moze to odkrecic jak napisze do simona
wracajacc do tematu to dlaczego mialbys nie pojezdzic? jak masz se zrobic krzywde na litrze to na 600 tez sobie ja zrobisz, litrowki wiecej pala ale to chyba nie o ekonomie ci chodzi
wracajacc do tematu to dlaczego mialbys nie pojezdzic? jak masz se zrobic krzywde na litrze to na 600 tez sobie ja zrobisz, litrowki wiecej pala ale to chyba nie o ekonomie ci chodzi
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
koniami jedziesz, przyspieszasz momentem, ja mam w litrze 110 koni, ladnie brzmi, wyglad to kwestia gustu, duzo pali ale i tak bym jej nie zamienil na zadna 600tke, zreszta to twoja decyzja, za 15tys juz jest w czym wybierac
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
Dominik_YZF - Bywalec
Saimek napisał(a):przestancie pisac ze moc nie jest potrzebna do przyspieszania i moment jest najwazniejszy bo to glupota i juz nie raz pisalem na forum co i jak...
jedno jest zalezne od drugiego,wszystko jest wazne, na miescie moment jest o wiele bardziej wazny (przydatny) niz moc, wiadomo, ze na samym momencie nie pojedziesz ale ogromna ilosc KM nic nie zrobi z kiepskim momentem, ogromny moment zrobi wiele z niska moca, ja mam niby 110 KM ale dmucham 140 konne, duzo lzejsze maszynki bez najmniejszych problemow na przyspieszenie, glupota-nie glupota bo jedno bez drugiego nie pojedzie ale ogolne przekonanie wiejskich chlopakow opiera sie na ilosci KM czyli kto ma wiecej ten jest szybszy a to gowno prawda

na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
fizyki nie przeszkoczysz.. mozesz byc szybszy jedynie wtedy gdy oni sa na niskich obrotach i z powodu malego momentu i malo rpm maja malo MOCY
jak ktos ma 40 km wiecej i jest lzejszy jezeli bedzie poruszac sie w gornym zakresie obrotow to nie masz szans.

jak ktos ma 40 km wiecej i jest lzejszy jezeli bedzie poruszac sie w gornym zakresie obrotow to nie masz szans.
-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
po czym wnioskujesz? po wysokości obrotów...
jeśli masz r4 i max moment jest przy 10000obr. a max moc jest przy 12500obr to trzymając w tym zakresie masz najlepsze na ten silnik przyspieszenia.
jednak jeśli zsestawisz to z v2 które będzie słabsze, ale będzie miało wyższy moment np. już przy 3500obr i będzie trzymać silnik w tym zakresie, to o ile nie osiągamy v max twina to r4 nie powinno mieć jakiejś istotnej przewagi.
jeśli masz r4 i max moment jest przy 10000obr. a max moc jest przy 12500obr to trzymając w tym zakresie masz najlepsze na ten silnik przyspieszenia.
jednak jeśli zsestawisz to z v2 które będzie słabsze, ale będzie miało wyższy moment np. już przy 3500obr i będzie trzymać silnik w tym zakresie, to o ile nie osiągamy v max twina to r4 nie powinno mieć jakiejś istotnej przewagi.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Saimek napisał(a):fizyki nie przeszkoczysz.. mozesz byc szybszy jedynie wtedy gdy oni sa na niskich obrotach i z powodu malego momentu i malo rpm maja malo MOCY
rozmawiamy caly czas o przyspieszeniu gdzie powiedziales, ze moment nie jest najwazniejszy i ten kto tak twierdzi gada glupoty, ja po czesci przyznaje ci racje bo tak jak juz wspomnialem jedno bez drugiego nie da sobie rady ale przystawiajac moja staruszke do np mocniejszej (KM) i lzejszej r6 mam szanse, nawet nie tyle ja mam co ona nie ma, roznice wiadomo, ze nie sa ogromne ale jednak, pojemnosciami w tej kwesti nie ma sie co zaslaniac bo one akurat nie maja najmniejszego znaczenia
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości