Pierwszy motocykl.Opinie użytkowników Suzuki Bandit 600(650)
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Stasiek napisał(a):<borut> napisał(a): Suzuki SV 650 moim zdaniem jest o wiele ładniejszy ładniej śpiewa
Śpiewa może i tak ale na pewno nie jest ładniejszy
wygląd to kwestia gustu Panie i Panowie i bardzo dobrze ze jedynm podoba sie bardziej innym mniej
-
adam_89 - Stały bywalec
Osobiście uważam że jeśli ktoś miał jakieś doświadczenia to da sobie rade z banditem, jeśli ktoś jest całkiem zielony i jego doświadczenia to jedynie kurs na A to może być gorzej. Co do Sv to tak jak kiedyś pisałem nie jeździłem nim nigdy, za to śmigałem hyosungiem który jest praktycznie bliźniaczą konstrukcją. Silnik ma skłonności do nerwowych zachowań i początkującego może dleikatneie przerosnąć, szczególnie przy redukcjach w zakręcie, hamowaniu silnikiem i przyśpieszaniu. Kraje troche bardziej cywilizowane niż nasz ograniczają moc po zdaniu prawa jazdy do 50 koni przez najczęściej pierwsze 2 lara i coś w tym jest.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Stasiek napisał(a):jordan ja właśnie kupiłem 2 miesiące temu bandita 650 na pierwsze moto. Po zdaniu prawa jazdy około 5 lat temu, jeździłem tylko ze dwa razy mz i tyle. Ja mam 186 wzrostu i 90 wagi. Myślę że poradzisz sobie z nim bez problemu. Prowadzi sie doskonale i jego moc też bardzo precyzyjnie możesz dozować. Osobiście polecam
masz 2 miesiące motor i co wydaje ci się ze umiesz jezdzić dopiero wszystko przed tobą jeszcze nie raz motor cie zaskoczy . Nie pisze tego ze zlości czy coś jednak bandit to poważne moto . Jak tu piszą ludzie po ruszeniu problem jego masy znika jednak jak na niecałe 80 koni nieźle ciągnię . Ostatnio smigając na torze banditem spokojnie objeżdzałem ludzi na gsxr 600 którzy wogóle nie potrafili jezdzić .
Bandity to świetne motocykle . Uniwersalne z odpowiednia mocą , cieszace się dobra opinia użytkowników , niezwykle trwałe silniki wytrzymują nawet 200 tys km , jednak nie jest to motor dla amatora i kropka .
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Dambandit chwalisz się czy żalisz ?
On napisał swoje odczucia z jazdy Banditem, jak widać ma go 2 miesiące, dobrze sobie z nim radzi, jeździ jego moc nie sprawia mu problemów. Nie napisał tutaj, że objeżdża wszystkich i pozjadał wszystkie rozumy.
Więc po co napisałeś ,, i co wydaje Ci się że umiesz jeździć "
Może Tobie się wydaje że umiesz jeździć, ale tylko Ci się wydaje ? Zawiść ?
On napisał swoje odczucia z jazdy Banditem, jak widać ma go 2 miesiące, dobrze sobie z nim radzi, jeździ jego moc nie sprawia mu problemów. Nie napisał tutaj, że objeżdża wszystkich i pozjadał wszystkie rozumy.
Więc po co napisałeś ,, i co wydaje Ci się że umiesz jeździć "
Może Tobie się wydaje że umiesz jeździć, ale tylko Ci się wydaje ? Zawiść ?
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
ja tez zaczynalem od bandita z 2003 roku. dawalo sie rade i frajda z jazdy byla przednia. odkrecic na nim tez sie dawalo i banan w kasku wyrastal momentalnie. co do roznych manewrow podczas wyciskania z garazu lub tym podobnych to troszke ten element nalezy pocwiczyc ale jak ja sobie dalem rady to kazdy sobie da. co do parkingowek proponuje zaopatrzyc sie w gmole. sprawne urzadzenie i za taka kase naprawde grzech w nie nie zainwtesowac. nie wiem czy ktos to jzu pisal bo nie czytalem z lenistwa. pozdro
-
spazz - VIP Ścigacz.pl
bandit to fajna maszyna. na pierwsze moto nada się przy odrobinie zacięcia. moc nie jest przerażająca, ale 85KM potrafi motocykl sprawnie napędzać i trzeba o tym pamiętać odkręcając. moja maszyna jest jeszcze cięższa. (model na wtrysku) z paliwem waży 250kg. to tyle co hayabusa z dwa razy większym silnikiem, czy bmw 1200gs. tą masę czuć. zwłaszcza przy niskich prędkościach. ale trzeba też siły by utrzymać maszynę w zakręcie przy b. szybkiej jeździe. wtedy też wychodzi druga wada jaką jest wiotka rama. nie wytrzymuje b. agresywnej jazdy.
moim zdaniem na pierwsze moto nadaje się bardziej niż sv, którego silnik jest zdecydowanie dynamiczniejszy.
moim zdaniem na pierwsze moto nadaje się bardziej niż sv, którego silnik jest zdecydowanie dynamiczniejszy.
-
SQ - Mieszkaniec forum
***Na poczatku pragne nadmienic ze Bandit to moje pierwsze moto, mam go od marca br. Wczesniej jezdziłem 6 godzin na tym koreanskim gównie marki-Tajfun. Pare razy sie zx6r 01' przejechałem.***
jordan powiem Ci jedno - to co Ci juz wczesniej mówiłem. Stary, ucz sie na błedach, nie na swoich. Kup sportowy plastik. Mi sie bandit znudził po 3 tyg. Błagam. W przyszym roku r1.
A tak po za tym jakbys sie uparł:
Jest Ciezki , i co ? no własnie... co ? no nic bo ku*wa co to za róznica czy wazy 170 czy 220 kg ? zadna
przeciez nie bierzesz go na klate. Moze jest róznica gdy musisz go gdzies przetoczyc..lub jedziesz super wolno... z pasazerem.. ale jak jedziesz powyzej 8km/h to nie ma zadnej roznicy. Mówia ze ciezko postawic na nozce centralnej ? Otoz nie, trzeba poprostu obrac odpowiednia technike. proste.
Moc nie przytłacza, przyzwyczaiłem sie do niego po 2 dniach. I ciagle mi mało i mało. Wkurza mnie to ze musze go ciagnac z 15 sekund zeby dobił do tych 235... fuck, niektórzy maja tyle na 3. damn. Ale wiesz mimo to jest to wygodny sprzet, fajny na dłuzsze wypady... no ale meczy jazda po autostradzie.. za słaby. Ostatnio zrobiłem odcinek Poznan-Nowy Tomysl (60km) w 18 min.. wiesz jak mnie wszystko po tym bolało ? Stary.
A tak w ogole to.. jakie parkingówki ? wtf
A moze chcesz kupic mojego bandita ? oddam Ci go za 11. Ale jest po slizgu, jednak jezdzi tak jak powinien. 8500 przebiegu. Chetny ?
jordan powiem Ci jedno - to co Ci juz wczesniej mówiłem. Stary, ucz sie na błedach, nie na swoich. Kup sportowy plastik. Mi sie bandit znudził po 3 tyg. Błagam. W przyszym roku r1.
A tak po za tym jakbys sie uparł:
Jest Ciezki , i co ? no własnie... co ? no nic bo ku*wa co to za róznica czy wazy 170 czy 220 kg ? zadna

Moc nie przytłacza, przyzwyczaiłem sie do niego po 2 dniach. I ciagle mi mało i mało. Wkurza mnie to ze musze go ciagnac z 15 sekund zeby dobił do tych 235... fuck, niektórzy maja tyle na 3. damn. Ale wiesz mimo to jest to wygodny sprzet, fajny na dłuzsze wypady... no ale meczy jazda po autostradzie.. za słaby. Ostatnio zrobiłem odcinek Poznan-Nowy Tomysl (60km) w 18 min.. wiesz jak mnie wszystko po tym bolało ? Stary.
A tak w ogole to.. jakie parkingówki ? wtf
A moze chcesz kupic mojego bandita ? oddam Ci go za 11. Ale jest po slizgu, jednak jezdzi tak jak powinien. 8500 przebiegu. Chetny ?
-
turboponczek - MEGA TROLL
Co ty bierzesz chłopaku, daj mi telefon swojego dealeraturboponczek napisał(a):Wkurza mnie to ze musze go ciagnac z 15 sekund zeby dobił do tych 235..

-
icid - VIP Ścigacz.pl
-
O te 235
Jechałem do 200 faktycznie szedł potem zaczynają sie schody do 210 a do 220 to już nie nazwał bym tego nawet rozpędzaniem, i na tym możliwości silnika sie skończyły 

-
icid - VIP Ścigacz.pl
O twoje 235km/h
Dziwne bo Jadąc GSX600F 86koni doszlo mi raz tylko do 235km/h ale to już nie była jazda tylko zażynanie motocykla jeszcze to była lekka górka a jechałem w dół.
Oglądałem nie jeden fimik jeszcze z tych starszych Banditów a one mają wiecej Konie i 220km/h to był max
A jechałem jeszcze tym starszym co miał te węższe kapcie i moim tu taka jak by ciekawostka wiecie, że te starsze GSX600F te co miały takie super fele do 89robione byly chyba to mają trochę wiekszy V max?? Nie wiem ale jechałem takim z 1989roku i z 1996 i tamten starszy lepiej leciał licznikowo wlasnie 235km/h a tamten to 230km/h nie chciał.
Dziwne bo Jadąc GSX600F 86koni doszlo mi raz tylko do 235km/h ale to już nie była jazda tylko zażynanie motocykla jeszcze to była lekka górka a jechałem w dół.
Oglądałem nie jeden fimik jeszcze z tych starszych Banditów a one mają wiecej Konie i 220km/h to był max
A jechałem jeszcze tym starszym co miał te węższe kapcie i moim tu taka jak by ciekawostka wiecie, że te starsze GSX600F te co miały takie super fele do 89robione byly chyba to mają trochę wiekszy V max?? Nie wiem ale jechałem takim z 1989roku i z 1996 i tamten starszy lepiej leciał licznikowo wlasnie 235km/h a tamten to 230km/h nie chciał.
Ostatnio edytowano 14/7/2008, 17:51 przez <borut>, łącznie edytowano 1 raz
- <borut>
- Bywalec
hej ale przeciez nie mówiłem wam ze jechałem ze swarzedza w strone komornik na a2 ... a tam jest z górki... udało sie 235 a nawet 236 przez chwilke pokazało wiec spadófa ode mnie
i te 15 sec to od 200 mulił do 235

i te 15 sec to od 200 mulił do 235
-
Dobra nie czepiamy sie
sam bym oddał siostre za takiego Bandita bo mi się podoba
:P (z tą siostra to joke)
Ale skoro tak szybko się nudzi to po co go kupować
Od razy chłopie wskakuj na coś co przy odkręceniu manetki napełni twoje gacie kakałem

Ale skoro tak szybko się nudzi to po co go kupować

Od razy chłopie wskakuj na coś co przy odkręceniu manetki napełni twoje gacie kakałem

- <borut>
- Bywalec
Właśnie znajomy który ma bandita sprzedał mi sensacje że rozpędził go do prawie 240 że obrotomierz sie skończył, jechał koło Hanoveru z wielkiej górki, tak normalnie to 220 trudno wykręcić. Ja wczoraj sprawdziłem swojego poszedł licznikowe 245 i już naprawde koniec był a tak bez więkrzej ingerencji w silnik to też te 225 z bólem i wszystko.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
no i co icid ? Smiałes sie ze mnie a widzisz! da sie i 240!
ale jak narazie wiecej niz 236 nie wydusiłem

ale jak narazie wiecej niz 236 nie wydusiłem

-
dambandit napisał(a):masz 2 miesiące motor i co wydaje ci się ze umiesz jezdzić dopiero wszystko przed tobą jeszcze nie raz motor cie zaskoczy .
dambandit nie bardzo Cie w tym momencie rozumiem. Niektórzy po prostu szybciej łapia niektóre rzeczy a inni może trochę wolniej. Ja się bardzo szybko zakolegowałem z moim banditem i bardzo szybko się dogadaliśmy. To jest naprawdę dobre moto i jakbym przez te 2 miesiące przejechał się nim tylko kilka razy po pół godziny to na pewno nie zabierałbym głosu w tej dyskusji. Ale nawet przez 2 miesiące jak się dużo jeździ w rożnych warunkach i po prostu żyje sie motocyklem

Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów

- Stasiek
- Świeżak
ja jak zwykle powiem ze jesli masz olej w glowie to daz spoko rade,jesli olej masz tylko w motocyklu a w głowie sieczke to nie dasz;p a na powaznie,nie robmy z tego moto rocketaIII,dasz sobie rade przy odrobinie zaciecia jak ktos wczesniej pisal,ja zaczynalem od 125 koni i jakos mnie moc nie zaskakiwala(raczej skrecanie;p) ale nie na tyle zeby miec jakies straszne akcje i zeby przestraszyc sie moto,dasz sobie rade i z takim podejsciem musisz wsiadac,nie mozesz sie bac tylko czuc respekt ale to juz wałkowane bylo setki razy,motocykle sa dla ludzi z glowa i tyle a B jest mocny ale nie przesadzajmy,zreszta sam zobacz po postach ile osob od niego wlasnie zaczynalo a napewno druga polowa jeszcze sie nie wypowiedziala i doradza na 1 moto cb500 albo gpz;p;p jestes silny chlop to dasz rade , pij xpanda przed jazda i po
<joke> pozdrawiam i szerokosci

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
turboponczek...
ile Ty masz lat. tak pytam z ciekawości bo Twoja ignorancja połączona z przesadną pewnością siebie zwala z nóg.
3 tygodnie i bandit be, dajcie erłana!
ehhh...
15s. do 235km/h
według danych producenta nowy bandit 650 osiąga 200km/h po 19,5s...
co kogo masa obchodzi w motocyklu? a no obchodzi. od masy zależą: przyspieszenie, prędkość maksymalna, droga hamowania, możliwość zmiany kierunku.... problemy parkingowe też mogą okazać się ważne, jak ktoś będzie musiał owiewki kleić.
jeśli mogę doradzać, olej r1 i sięgaj po haykę. jest trochę cięższa, ale przecież masz to w du..pie
ile Ty masz lat. tak pytam z ciekawości bo Twoja ignorancja połączona z przesadną pewnością siebie zwala z nóg.
3 tygodnie i bandit be, dajcie erłana!
ehhh...
15s. do 235km/h
według danych producenta nowy bandit 650 osiąga 200km/h po 19,5s...
co kogo masa obchodzi w motocyklu? a no obchodzi. od masy zależą: przyspieszenie, prędkość maksymalna, droga hamowania, możliwość zmiany kierunku.... problemy parkingowe też mogą okazać się ważne, jak ktoś będzie musiał owiewki kleić.
jeśli mogę doradzać, olej r1 i sięgaj po haykę. jest trochę cięższa, ale przecież masz to w du..pie
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3