Hayabusa TURBO
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Zzzubek nie wierzysz?
http://pl.youtube.com/watch?v=gpQP4v_Z0 ... re=related
Zajonc mogę ci życzyć powodzenia. Ale jak widać na filmie jest to możliwe.
-
pablomotors - Świeżak
pablomotors napisał(a):Zzzubek nie wierzysz?
po 1 widzialem ten filmik jakies 2 lata temu albo dalej.
po 2 nie uda mu sie osiagnac 400km/h.
po 3 reszta moze sie udac, kwestia kasy.
po 4 nie ma sensu gdybac i o tym rozmawiac czy pisac. zrobi » pokaze » uwierze.
"walczyc moge tylko o cos, co miluje, miluje tylko to, co szanuje, a szanuje jedynie to, co rozumiem." « kto to napisal ? jak ktos zgadnie dostaje czupaczupsa.
w niczym kobieta nie wygląda tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
Hitler?
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
jot napisał(a):Hitler?
odpowiedz nie moze byc pytaniem

-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
Poleconym ;] lubię jeździć na pocztę i stać w tych ogromnych kolejkach
A co do samego projektu, bez odpowiedniej wiedzy i zaplecza techniczno-finansowego ja bym sobie darował ;]

A co do samego projektu, bez odpowiedniej wiedzy i zaplecza techniczno-finansowego ja bym sobie darował ;]
"You`re an accident waiting to happen" | | http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M961749 | ______ | fzs 600
- jot
- Świeżak
zzzubek napisał(a):ahaha Tyś chlopie chyba cartoonnetwork za duzo ogladaszjak szajba ma rekord polski 309km/h gdzie walczyli o ta predkasc troche czasu calym zespolem i im sie udalo a twoj motor bedzie jechal 400 i bedzie mial pińcet koni
jak Ci sie uda to ja chce Ci reke uscisnac, sam piszesz ze nie jestes profesjonalista.
Jak to 309 km/h ? Nowe R1 lecą ponad 300 km/h bez problemu.Nie pomyliło ci się coś ? Pytam,bo nie za bardzo jestem w temacie.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
xed napisał(a):"Tym razem 293 km/h. Ciągle za mało, ale jest już tak blisko. Niech mi ktoś powie, że jechał ponad 300 km/h to się szeroko uśmiechnę – mówi Szajba – na liczniku miałem już prawie 350 km/h."
tekst ze strony szajby
No wlasnie, juz kilka razy bylo o tym na forum, predkosc licznikowa a rzeczywista to dwie rozne sprawy

Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
-
the69x - Świeżak
widze Labiss ze juz Ci ktos odpowiedzial na pytanie. ciesze sie ze co niektorzy potrafia czytac 

-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
W takim razie mam pytanie jaka jest realna predkosc powiedzmy 1000 skotro licznik przeklamuje w takiej haybusie az o 50 km przy predkosciach maskymalnych, im wieksza przedkosc tym mnie precyzyjne wskazania? I czy sygerowano sie wskaznikami cyftowymi czy manualnymi, z przekladnie slimakowa?
-
hohenDNP1 - Świeżak
hohenDNP1 napisał(a):W takim razie mam pytanie jaka jest realna predkosc powiedzmy 1000 skotro licznik przeklamuje w takiej haybusie az o 50 km przy predkosciach maskymalnych, im wieksza przedkosc tym mnie precyzyjne wskazania? I czy sygerowano sie wskaznikami cyftowymi czy manualnymi, z przekladnie slimakowa?
to moze zalezec od kilku rzeczy, wystarczy np ze zmienisz kapcia szerszego niz zalecany jest w danym moto i juz nawet o 20km/h sie zmieni.
Prędkość zmierzona została przy pomocy urządzenia GPS marki Garmin, model Zumo.
Ostatnio edytowano 29/6/2008, 19:38 przez zzzubek, łącznie edytowano 1 raz

-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
Ale na tym filmie widać spokojnie, że koleś na tej Hayabusie jedzie ponad 300km/h wystarczy popatrzeć ile ma na liczniku kierowca czerwonego ściga który ma tam 296km/h a ten go tą hayabusą na jednym kole wyprzedza i to widać, że z dosyć dużą przewagą prędkości. Więc "uśmiechnąć" to się może ten pan na tej hayabusię tak zwany (Ghost Rider) do Szajby.
- <borut>
- Bywalec
<borut> napisał(a):Ale na tym filmie widać spokojnie, że koleś na tej Hayabusie jedzie ponad 300km/h wystarczy popatrzeć ile ma na liczniku kierowca czerwonego ściga który ma tam 296km/h a ten go tą hayabusą na jednym kole wyprzedza i to widać, że z dosyć dużą przewagą prędkości. Więc "uśmiechnąć" to się może ten pan na tej hayabusię tak zwany (Ghost Rider) do Szajby.
skoro szajby motocykl przy 350 ma 309hm/h to koles jak Ty to okresliles z czerwonego sciga ma jakies 250km/h wiec wszystko sie zgadza, mogl go wyprzedzic nawet nie na jednym kole albo bez uzywania jednego kola

-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
Two Wheels Technology uzbraja takie sprzęty w turbiny, możesz dorzucić też podtlenek, jakąś mokrą instalacje. Jak planujesz taką konstrukcje to szykuj sie na to że standardowe tłoki i korbowody nie wytrzymają podobnie jak zawory. Najpierw wypadało by przygotować silnik, założyć kute tłoki i korbowody, wzmacniane pierścienie, zrobić wydajniejszy układ chłodzenia i smarowania, wyprowadzić smarowanie dla turbiny i przygotować motocykl od strony elektronicznej bo na standardowych ustawieniach po założeniu turbiny nawet nie odpali. Poza tym przy takiej mocy ja go nie przedłużysz to możesz wykręcić przednie koło i tak nie będzie nigdy dotykało ziemi
Poza tym dopiero jak zaczniesz tym jeździć to dowiesz sie co trzeba zmienić, ja swojego podkręciłem o 20 koni i po kilku dniach okazało sie że niektóre elemęty nie wytrzymały więc sie zatrzymałem bo był też pomysł zakładania turbiny 

-
icid - VIP Ścigacz.pl
Labiss napisał(a):Przecież Patrick (Ghost Rider z filmiku) ustanowił rekord świata na jednym kole.312 km/h o ile wiem.
zzzubek - nie chcę być złośliwy i tylko grzecznie zapytam - nabijasz posty ?
tak i chce byc najfajniejszym gosciem. nie a czemu tak sadzisz ?

-
zzzubek - VIP Ścigacz.pl
Szajba faktycznie sam składał moto ale gdy sie okazało że nie wykręcił z hay oczekiwanego efektu to zawiózł moto do Anglii na wszelkie badania itd. do specjalistycznej firmy która to zajmuje sie przygotowywaniem motocykli na 1/4mili . I nie ma szans aby samemu złożyć moto z turbinką bez jakiegokolwiek zestrajania na specjalistycznym sprzęcie.
(Ghost Rider z filmiku) ma także na koncie 299 na jednym kole z pasażerem .
(Ghost Rider z filmiku) ma także na koncie 299 na jednym kole z pasażerem .
Dwa trupy wstają z grobu i znajdują w rzece motor. Jeden mówi:
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-Spróbuję go naprawić.
-To próbuj. Ja zaraz wracam.
Motor odpalony i kolega taszczy dwie tablice nagrobkowe.
-Po co ci to?
-Chciałeś jechać bez dokumentów!??!
-
mlodygolek - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3