Czy GSX 1400 jest dobrym wyborem?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
myślę o dalszych trasach, kobietkę na tylną kanapę itd - podobno zresztą na enduraku (opony) kiepsko sie jeżdzi po asfalcie
może się mylę)
mam też pytanie - gdzie znaleźć poprawne parametry motocykli?
chodzi mi o gsx 1400 z 2005 roku.
Przeglądałem bikez.com ale w/g nich akurat z tego roku ma 74 konie a zinnych lat ponad 100? czy to możliwe?

mam też pytanie - gdzie znaleźć poprawne parametry motocykli?
chodzi mi o gsx 1400 z 2005 roku.
Przeglądałem bikez.com ale w/g nich akurat z tego roku ma 74 konie a zinnych lat ponad 100? czy to możliwe?
-
MisterBIG - Świeżak
Proponuje trzymać sie tematu, w przeciwnym razie go zablokuje
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
podobno zresztą na enduraku (opony) kiepsko sie jeżdzi po asfalcie Sad może się mylę)
Wszystko zależy od tego jakie masz opony.
Za to zawieszenie takiej np. Africi świetnie wybiera nierówności.
Zawsze jest coÅ› za coÅ›

- Haemophilus
- Świeżak
raczej nie będę zjezdzal z drogi - 99% czasu asfalt.
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
I dlaczego ktoś tam chce blokować temat, jeżeli to post o GSX 1400 jako pierwszym motocyklu i padło na jego temat pytanie i odpowiedź???
Spójrz na gore strony, nie sadze żeby to miało coś wspólnego z założonym przez Ciebie tematem
Januszrosa
Ktoś wcześniej napisał że ma kiepskie zawieszenie? czy to prawda?
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
I dlaczego ktoś tam chce blokować temat, jeżeli to post o GSX 1400 jako pierwszym motocyklu i padło na jego temat pytanie i odpowiedź???
Spójrz na gore strony, nie sadze żeby to miało coś wspólnego z założonym przez Ciebie tematem
Januszrosa
Ktoś wcześniej napisał że ma kiepskie zawieszenie? czy to prawda?
-
MisterBIG - Świeżak
Prawda!Skoro napisałem to tak jest.
Kup sobie VARADERO dobry to moto.Wygodny zrywny i dla dużej osoby jest w sam raz.
Kup sobie VARADERO dobry to moto.Wygodny zrywny i dla dużej osoby jest w sam raz.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
GSX 1400 ma mój koleś z wiochy obok!! to znaczy miał bo sprzedał i kupił silnik z rama do HD no i składa!! kilka kilosków na niej zrobiłem i musze przyznac że zrobiła na mnie wrazenie. Bardzo pozytywne oczywiście. To taki wymiatacz jakich mało, łapy prostuje i ciągle prowokuje do odkręcania. Duży i ciężki, po trasie wpadło 240 bez problemu tylko na krótką chwilę bo myślałem że ducha wyzionę bez owiewek!!:)))) nie jeździłem nim dużo więc nie będę obiektywny!! Aha co do spalania to wg kumpla poniżej 9 po mieście nie schodzi no chyba że jeździsz jak skuterem!!:)))) Pozdro!!
zapach benzyny mnie podnieca;)
- Bear
- Świeżak
dziękuję za porady.
Z tego wynika że go kupię i pierwszy sezon ostrożnie
:)
Oczywiście wszelkie możliwe rurki, gumki, styropian na kask i zawinę się w kołdrę
:)
Pytanie - jak sprawdzić czy silnik jest dławiony? Tylko po kraju pochodzenia?
Czy można w Polsce kupić dobry (1-2 letni) egzemplarz?
Czy na coś trzeba szczególnie uważać (oprócz standartowych rzeczy) przy zakupie?
Myślę że te pytania kwalifikują się do pytania czy to dobry wybór, bo może byc dobry ale niedostępny lub pod pewnymi warunkami
:P
Chyba że chodziło ci o deawoo tico - to się zgadzam
Z tego wynika że go kupię i pierwszy sezon ostrożnie

Oczywiście wszelkie możliwe rurki, gumki, styropian na kask i zawinę się w kołdrę

Pytanie - jak sprawdzić czy silnik jest dławiony? Tylko po kraju pochodzenia?
Czy można w Polsce kupić dobry (1-2 letni) egzemplarz?
Czy na coś trzeba szczególnie uważać (oprócz standartowych rzeczy) przy zakupie?
Myślę że te pytania kwalifikują się do pytania czy to dobry wybór, bo może byc dobry ale niedostępny lub pod pewnymi warunkami

Chyba że chodziło ci o deawoo tico - to się zgadzam

-
MisterBIG - Świeżak
okazało się że nigdzie nie ma już GSX1400 - skończyli produkcję, w salonach nie ma w polsce jak i na zachodzie.
Dobra uzywka jest praktycznie niedostępna.
Dziś siedziałem na XJR1300, co myslicie o tym motorze?
Troszkę mniej wygodnne siedzenie niż GSX (wyżej kolana i pod mniejszym kątem), ale daje radę.
Modele z 2007 roku mają tylko 98 koni.. według yamaha-motor.pl a poprzednie lata miały 106, dziwne...
Opłaca się go kupić? podobno konstrukcja silnika stara.
KupujÄ™ rocznik 2007, czarny
Dobra uzywka jest praktycznie niedostępna.
Dziś siedziałem na XJR1300, co myslicie o tym motorze?
Troszkę mniej wygodnne siedzenie niż GSX (wyżej kolana i pod mniejszym kątem), ale daje radę.
Modele z 2007 roku mają tylko 98 koni.. według yamaha-motor.pl a poprzednie lata miały 106, dziwne...
Opłaca się go kupić? podobno konstrukcja silnika stara.
KupujÄ™ rocznik 2007, czarny

-
MisterBIG - Świeżak
Jak sprzedam swojego bandziora po przyszłym sezonie, będę polował na XJR-a.
Z tego co wyczytałem:
- zawieszenie regulowane
- od 3000 obr/min prawie 90 Nm
- spalanie 5-9 L (średnio 7L).
- 5 biegów i na ostatnim można 60 km/h jechać
- prowadzi siÄ™ jak 750-ka
- zawory co 24000 km
Z tego co wyczytałem:
- zawieszenie regulowane
- od 3000 obr/min prawie 90 Nm
- spalanie 5-9 L (średnio 7L).
- 5 biegów i na ostatnim można 60 km/h jechać
- prowadzi siÄ™ jak 750-ka
- zawory co 24000 km
- Załączniki
-
- CB_GS_XJ_T.gif (11.67 KiB) PrzeglÄ…dane 4196 razy
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
W temacie chodzi o Big-bika, czyli duży klasyczny motocykl.
Edit: Ale palnąłem. Skojarzył z 1100XX.
Edit: Ale palnąłem. Skojarzył z 1100XX.
Ostatnio edytowano 27/11/2007, 15:03 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
-
Leitho - VIP Åšcigacz.pl
GSX1400
witam! ja smigam na gsx1400 od 3 lat kupilem model 2006 i za nic bym nie ddal...hm ..ieszkam w japoni..i tam mozna latwiej je dostac ..maja ograniczenie predksci.i maja 100koni,12.8 kg momentu obrotowego..imi to wystarczy zupelnie do radosci.a tam sa tereny gorzyste..i wiez mi z zona i kuframi..i pod gore smiga nie na malych biegach..jest dobrym motorem jak dla Ciebie..ja tak uwazam..choc ja mam 175 cm i 68 kg zywej wagi
jezeli chodzi o moc tozmien uklad wydechwy i wlotowy .kn jest dobry..ja wzucilem do mojej suzi caly wydech tytanu ..1 wydech byl Yoshimury ..ale efekt byl podobny do firmowej rurki..wiec wymienilem na inny uklad WYVERN innej japonskiej firmy i jest fenomenalny...daje strone to sobie zobacz wykresy....ale jest po japnsku http://www.rsgear.co.jp/moto_s001.html ...i ja bym radzil spkojnie od poczatku a potem jak sie przyzwyczaisz to posmigasz sobie...ale spokojnie od poczatku bo moze pobrykac i bedzie kuku...a kupic cs tanszego strata kasy..ja sie przesiadlem z GSX400 inazuma na GSX1400 i bylo ok..a maszynka jest potulna jak nie krecisz dobrze a jak dasz kopa to bedziesz mial frajde taka ze hej! pozdrawiam Piotr z Jp

Suzuki GSX1400...1400cc of muscle-ripping power ! It's impossibule not to be impresst!
- poptek
- Świeżak
ciekawÄ… polszczyznÄ… piszesz poptek - jakby mix mistrza jody ale po pijaku 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości