Zobacz wątek - PERFIDNA KRADZIEŻ MOTOCYKLA
NAS Analytics TAG

PERFIDNA KRADZIEŻ MOTOCYKLA

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez rambo wwa » 19/10/2007, 16:55

Ja piernicze swiat schodzi na psy. A to co mowicie z tym braniem dokumentow, to jeszcze moze ma jakis sens, ale pieniadze :shock: lol.
Sry, ale jak sie idzie obejrzec moto to sie raczej 13 tys, czy iles tam w kieszeni nie trzyma. Druga sprawa jak by mi gosciu powiedzial, ze da mi sie przejechac na moto dopiero jak ja mu dam kluczyki do samochodu to tez chyba bym zbaranial. Sory, a jaka mam pewnosc, ze on mi w tym czasie samochodu nie rabnie.
Wiem, paskudna sprawa. Ufac ludziom juz nie mozna.
A swoja droga tak jak mowie wziecie dowodu osobistego chyba jest dobrym zabezpieczeniem, nie jest go chyba latwo podrobic, sam nie wiem..

Mam nadzieje, ze zlodzieji zlapia, a Ty odzyskasz kase lub moto. 3maj sie, Pzdr
rambo wwa
Świeżak

Postprzez LEX » 19/10/2007, 18:00

skwy napisał(a):####Pieprzeni bracia rodacy!!!!!!
To chyba tylko polak potrafi takie jaja robić!!!
Dlatego w świecie nie na darmo mówi sie że Polak to Złodziej lub ***.
Kiedyś miałem podobną sytuacje tylko z samochodem(mały dostawczak) a nie z moto.
Zabrakło mi paliwa w małej wiosce na Pomorzu o 24.00.
Do CPNu miałem jakieś 15km wiec udało mi się złapać stopa.Dojechałem zatankowałem i pora wracać.
Przeszedłem jakieś 5km z buta i widzę restauracje a przy niej kilku gości.Podchodzę kulturalnie pytam czy mnie podwiozą-jasne drobna opłata (20zł) i nie ma sprawy.
Dojechaliśmy na miejsce,koleś jeden mówi sprawdź autko czy radyjko jest itp.
Stwierdziłem że nie ma potrzeby i zacząłem tankować samochód,nawet jeden koleś mi pomógł trzymać lejek,pełna kultura.
Zatankowanie 10l paliwa zajmuje ok. 30 sekund.
A w tym czasie pozostali goście oskubali mi autko.
Że bym był sam na sam to może bym coś wskórał ale trzech na jednego ????
Ale żeby było śmieszniej to jeszcze musiałem zapłacić 20 zł za transport.Taka to polska rzeczywistość aż WSTYD!!!!!!!

CO ZA KOSZMAR!!! MYSLAŁEM ŻE JEDNK CORAZ WIECEJ LUDZI JEST SWIATLYCH. ALE PO TWOIM POSCIE WSZELKIE NADZIEJE ZMALALY:)
LEX
Świeżak

Postprzez Adamo _CBR » 19/10/2007, 18:33

Faktycznei dobry "aktor".Wzbudził za ufanie sprzedajacego i wykorzystał to jak pisał kolega "bydle".Niektorzy tu pisza ze czabyło kase w zastaw wziasc lub kluczyki,ale popatrzcie na to z innej strony, czy wy widzac takiego człowieka:miłego,sympatyczenego i wogule nie dalibyscie si emu przejechac??

Zycze miłego odnalezienia;] w jakiej okolicy to sie zdarzyło??
Motur nigdy nie umiera :) Motur jest wieczny :)
Adamo _CBR
Świeżak

Postprzez Grzybu » 19/10/2007, 19:01

Już nie raz spotkałem się w PL z tekstem - "najpierw kasa w zastaw i możesz jechać" -i wcale się nie dziwię. Motocykl to nie zabawka, już nie mówiąc o mocy. Zwinąć sprzęta to jedno, ale równie dobrze klient może się zdrowo wyłożyć na maszynie - wtedy dopiero trudno negocjować (szczególnie jak sam odniósł obrażenia) A tak masz zastaw.

Co do Bandita - kolesie chyba przyjechali autem -przynajmniej ten mechanik - są zarejestrowane na kamerach numery auta? to już by było coś...

Wawa to nie mój rejon, ale będę czujny - nigdy nic nie wiadomo.
I życzę powodzenia.

Wniosek - warto w ogłoszeniach zaznaczyć, że chętnie sprzęta udostępnię, ale tylko za zastawem. Wtedy strony wiedzą na czym stoją.
Grzybu
Bywalec

Postprzez harry89 » 19/10/2007, 20:19

lex, z calym szacunkiem ale takie rysopisy to mozna o kant d.upy... w polsce zyje 300 tysiecy ludzi o takich rysopisach jak te podane powyzej. poza tym podawanie sposobu w jaki byli ubrani jest bezcelowe - przeciez ubranie mozna zmienic w 5 minut.

co do kamer na stacjach benzynowych - jesli zarejestrują twarze lub numery rejestracyjne samochodu ktorym przyjechali to wszystko powinno sie skonczyc dobrze (tzn. przynajmniej powinni zostac zlapani i ukarani; odnalezienie moto to inna sprawa). ale slyszalem, ze jakosc z tych kamer pozostawia wiele do zyczenia... no nic, miejmy nadzieje ze w tym przypadku tak nie bylo. daj znac, jesli cos sie ruszy w sprawie ;)
Kawasaki ZX-6R
harry89
Bywalec

Postprzez LEX » 20/10/2007, 03:57

Adamo _CBR

Całe zdażenie miało miejsce na stacji benzynowej Statoil przy ul Puławskiej przy wyscigach konnych na służewiu. okolo godziny 16.
LEX
Świeżak

Postprzez LEX » 20/10/2007, 03:59

harry89

Może i masz racje z tymi ubraniami.
Ale im wiecej poda się szczegułów to wieksza szansa że cos moze to wsura:).
Pozdrawaim
LEX
Świeżak

Postprzez LEX » 20/10/2007, 04:03

Grzybu
Serdeczne dzieki. Ja niewim szczerze z kąd oni byli. twierzili że z pod warszawy ale kto go wie. Dziękuje za oczy i uszy szrko otwarte!

Pozdrawiam!
LEX
Świeżak

Postprzez gumis » 20/10/2007, 05:51

wspolczuje ci ALE:

EDYTUJ posty...przez takie pisanie jeden pod drugim zle sie czyta...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle