Zobacz wątek - PROSBA TYLKO DO ZNAWCOW TEMATU
NAS Analytics TAG

PROSBA TYLKO DO ZNAWCOW TEMATU

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez mar111cin » 3/9/2007, 22:36

Kubix za to Ty masz pierwszą honde co poszła za kratki i sama nie wróciła :lol: chyba się nalepka komuś odlepiła. Skrypt forum powinien zamieniać zdanie "honda to honda" na "mity nie z tej ziemi". A zdanie "bezawaryjność hondy" na "zapraszamy do działu mechaniki motocyklowej, tam jest cała książka usterek hondy"
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cichy » 4/9/2007, 13:13

W dziale mechanika pojawiła się już któraś z kolei kawa z pękniętą ramą od gumowania, tym razem zx6r.
A wszyscy dalej krzyczą że nigdy nie pękały.
:lol:
cichy
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kamell » 4/9/2007, 13:39

honda to honda szybko jezdzi i wygląda tuż to przeciez moja honda bezawaryjna tylko leje i jezdze..........dobrze utrzymana nigdy Cie nie zawiedzie troche tylko narzekam na naciąg ale jej wybaczam....
nx 650
kamell
Świeżak

Postprzez kogut. » 4/9/2007, 15:46

Jak sie bedzie dbalo to z zadnym moto nie bedzie problemow:)
Ja bym bral suzi... Ale wybor do jazdy po miescie to jak kolega wyzej pisal rzecz gustu..jak chesz do jazdy po miescie to pod uwage bral bym pozycje ze kierownica
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
kogut.
Bywalec

Postprzez Kubix » 4/9/2007, 17:39

Hondy sa grzeczne wiec same nie wychodza zzza kratek:P a tak na powaznie to u mnie dylemat sie rozgrywal miedzy suzi a honda,wygrala honda bo byla duzo przyjemniejsza na miasto.suzi to jest nieogarniety zywiol,a honda jest user friendly,a obie marki uwazam za niezawodne.
"Burn rubber not your soul"
Kubix
Świeżak

Postprzez Cezarjusz » 4/9/2007, 18:10

A Kawasaki to juz zlom ??? Ale gadacie farmazony....
Kogut ma racje i nie gadajcie znowu ze honda to honda itp ,albo ze kawasaki to kawal sraki...
Wszystko zalezy od serwisu i urzytkowania moto.
<zx12r> / <Suzuki dr 650>

"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
Cezarjusz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez falconiforme » 4/9/2007, 19:33

Cezarjusz ma racje, jak słyszę że honda to honda to mam odruch wymiotny. Prędzej powiem Bandit to Bandit niż honda to honda.

Zresztą mam jeszcze ZX12 R od 3 lat i jeszcze w serwisie z nim nie byłem:
Załączniki
ddba_1_b.JPG
Moj zx 12 R
ddba_1_b.JPG (14.88 KiB) Przeglądane 2254 razy
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Wilku111 » 4/9/2007, 19:39

Mam identyczną :wink:

Tylko zarobiłem na niej kilkanaście dzwonów i owiewki ma do wymiany :lol:

EDIT: Tylna guma też :wink:
Wilku111
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 4/9/2007, 21:01

a jak ja słysze że honda to honda i do tego cbr f2 to mam ochote pochlastać gościa i posolić... Najbardziej zwieśniaczony pojazd wśród motocykli. Gratis chyba dają białe adidaski i krótka koszulke. Jeszcze jak dodać do tego że każdy egzemplarz ma już swoją historię i to zazwyczaj uzytkowany w celach popisowych lansowych i żeby nikogo nie uradzić to przez ludzi "nieświadomych" którzy to niezbyt dobrze traktują i serwisują motocykl. Tak że legenda o jej niezawodności wywodzi się chyba z allegro i opisów sprzedających. Ewentualnie z wieczornych opowieści na przystankach autobusowych że kupiłem japońca cbr f2 i nic nie robię, nic nie trzeba robić tylko lać benzyne. Odruch wymiotny...
Ja bym się mocno zastanawiał jakbym miał kupić cbrf2, bo już wyobrażam sobie jak trudno jest znaleźć motocykl bez histori.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez spazz » 4/9/2007, 21:04

chyba ogolnie jest kupic moto bez "historii"... zapytaj kajke
spazz
VIP Ścigacz.pl

Re: PROSBA TYLKO DO ZNAWCOW TEMATU

Postprzez falconiforme » 4/9/2007, 21:06

bertosz napisał(a):Bardzo prosze doswiadczonych motocyklistow o pomoc w wyborze scigacza.
1.kawasaki ZX10R 2.HONDA CBR1000RR 3.YAMAHA R1

Z rocznika 2003-2004

JAKIE SA MIEDZY NIMI ROZNICE. Bede nim jezdzil tylko w miescie i poza nie na torze. Prosze o pomoc tylko majacych doswiadczenie. Z gory dziekuje i o odpowiedz prosze na adres bertosz@wp.pl

Dla mnie jak ktoś zadaje takie pytania, to jest niepoważny.
ZX10R to piorun
RR to huragan
R1 to tornado
A czy pasuje pod du*ę to trzeba przymierzyć bo każdy ma inną.
Ostatnio edytowano 4/9/2007, 21:21 przez falconiforme, łącznie edytowano 2 razy
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kubix » 4/9/2007, 22:28

no i ostatni post podsumowal slusznie ta dyskusje.przy najnowszych maszynach to faktycznie roznice sa na zasadzie huragan piorun itp. i tylko do swojego tylka podpasowywac. ja nie mowilem ze kawasaki to shit.ja po prostu mowie to co widzialem i slyszalem sam.przeciez to ze wiecznie slychac ze honda jest niezawodna to chyba nie jest przypadek jakis.nie mowie o estetyce bo w kazdej marce znajdzie sie kupa.byc moze w hondzie cbrf2 taka jest.ale jeden egzemplarz nie ma nic do rzeczy przy ocenie technicznej i jezdnej motocykla.suzuki tez jezdzilem,wprawdzie nie tyle co honda ale tez sporo i rownie duzo sie nasluchalem jakie to jest niezawodne i wspaniale.najmniej podobnych opinii slyszalem o yamaszce,a skoro najmniej to stawiam ja oczko nizej-prosta kalkulacja.a kawasaki?nigdy nie jezdzilem,bardzo niewiele modeli mi sie podoba,ale te ktore mi sie podobaja naprawde robia wrazenie zas ich oceny sie nie podejmuje bo jak mowie nie znam,ale wychodze z podobnego zalozenia co u yamahy,skoro nie slyszalem takiego mnostwa opinii o niezawodnosci,a za to czesto o awariach to byc moze cos w tym jest.ZAZNACZAM BYĆ MOŻE.generalnie uwazam jak autor poprzedniego posta,ze w rocznikach od 2001-02 wzwyz to juz PRAKTYCZNIE estetyka ma znaczenie.praktycznie nie znaczy na pewno.a ile ktos bedzie sie sugerowal wygladaem a na ile historia danej marki i jej opinia to juz jego sprawa.

PEACE
"Burn rubber not your soul"
Kubix
Świeżak

Postprzez kamell » 4/9/2007, 22:40

miałem SUZUKI GSX 600F z 1995 roku teraz pc35 i wole honde jezdziłem każdym w klasie wielkiej czwórki 600 NOWYMI MODELAMI TEŻ!!!!!!!!1

kilejnośc

1.HONDA
2.SUZUKI
3.YAMAHA
4.KAWA

ALE KAŻDY Z NICH MA INNY CHARAKTER I WSZYTKIE SA SWIETNE!!!!!!!!!ZALERZY KTO CO LUBI I W JAKI SPOSÓB NAWIJA KILOMETRY NA KOŁA
nx 650
kamell
Świeżak

Postprzez tomi291 » 5/9/2007, 00:11

no ja jeździłem najwięcej oczywiście na Suzuki...

przed wyborem swojego motocykla godzinami pytałem kolegów jaki by kupili, lub jakim jeżdżą i co jest dobrego a co złego w każdym ....

Cały czas wypytywałem co mają każde z wymienionych marek, ale tak naprawdę wychodzi w realu:

Do stuntu najlepsza HONDA F 4 sport :)

do szybkiej i długiej jazdy nie ma nic lepszego niż GSXR

do "szpanowania" tylko Yamaha R1 - każda dup*a zna ten motor :P a nie każdy potrafi wypowiedzieć i zapamiętać gsxr czy zxr10 nie obrażając nikogo....

na samym końcu dałbym kawasaki tylko ze względu na słabą ramę

a wspominając najnowsze motocykle rocznik 2005 up - wszystkie są podobne, wyniki, statystyki i rozwiązania .... przy czym GSXR delikatnie odstaje konkurencji (moje osobiste zdanie po przeglądnięciu suchych danych)....

SUCHE DANE PRODUCENTÓW mówią same za siebie:
www.tomitech.pl/dokumentacja.rtf
Jest jedna rzecz dla której warto żyć GSXR i nie zmienia się nic ...:) | | tak się łatało ;] | http://pl.youtube.com/watch?v=tOEQuAQJjQM | | wheelie przy ponad 220 km/h | http://pl.youtube.com/watch?v=GrIme9GEjNM
tomi291
Świeżak

Postprzez OUTLAW. » 5/9/2007, 07:25

nie zawsze suche dane producentów pokrywają sie z prawdą, przykład: na papierze korzystniej wypada fazer 600 od gsr 600 a jaka jest prawda zapytajcie Lovtzy
OUTLAW.
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle