Wybijcie mi to z głowy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wybijcie mi to z głowy
Witam.Zarejestrowałem się dziś i to mój pierwszy post, mam pytanie odnośnie motocykli z silnikami V.Na wiosnę planuję zakup pierwszego moto i wybór padł na SV650 ze względu na sportowo-szosowo-turystyczno-nijaki charakter małe spalanie oraz wygląd,ktoś moze napisać że wygląd nie jest ważny, ale dla mnie wybór pierwszego moto to jak szukanie wymarzonej kobiety, ma być idealny pod każdym względem.Niestety czytając ostatnio dosyć sporo na temat Suzi doczytałem iż to nie moto dla laika jakim niewątpliwie jestem i że wymaga sporo doświadczenia.Jestem świadomy ze przez pierwsze 10000tyś km nie wykozystam jej mozliwosci ale nurtuje mnie pytanie w czym tkwi sek,czy przy spokojnej jezdzie tez jest ja ciezko opanowac?rozumiem ktos powie ze moment obrotowy,,hamowanie silnikiem,redukcja na zakretach i trzeba sie pilnowac ale czy to naprawde taki diabeł?mam spore doswiadczenie w jezdzie samochodem,rocznie robie ok 70tys km(jeśli chodzi o technike jazdy wiem,nie ma to znaczenia),mam poukładane w głowie,czy mimo to porywam się z motyką na słońce?Bo tak wlaśnie się czuję...więc proszę wybijcie mi ją z głowy,kupię er6f ,obwaiam się jednak że będę marzył po nochach o jej cudnych oczkach i pomruku małej V-ki.
-
o5lgratis - Świeżak
Spokojnie dasz rade. Znam kilka osób co zaczynało od sv lub nawet czegoś mocniejszego. Jeździsz autem i masz respekt to wystarczy. Bierz i sie niczym nie przejmuj.
Tylko z tym spalaniem to nie wiem czy tak mało mam sv 650 2008N na której jeździ moja leprza połowa. No i podemna pali 7,5 w miescie. Ale może ja nie umiem jeździć
Tylko z tym spalaniem to nie wiem czy tak mało mam sv 650 2008N na której jeździ moja leprza połowa. No i podemna pali 7,5 w miescie. Ale może ja nie umiem jeździć
- KirkBlade
- Świeżak
Nigdy nie jeździłem na moto,teraz dopiero robie prawko 21.09 mam egzamin.Według instruktora idzie mi świetnie i po 14h jazd powiedział że niczego więcej mnie nie nauczy,teraz tylko musze kupić moto.Jeśli chodzi o spalanie czytalem ze przy spokojnej jeździe 5,5l a w trasie 4,5l ale to tylko suche informacje nie potwierdzone zadnym doświadczeniem.Może wersja f przez mniejsze opory powietrza spala mniej,ale to tylko spekulacje.Ja też nie jestem specjalnie duży mam 172cm wzrostu i 75kg wagi,to pewnie też ma znaczenie.Dzięki,uspokoiliście troszke moj wewnetrzny niepokoj.Pozdrawiam
-
o5lgratis - Świeżak
KirkBlade napisał(a):Jeździsz autem i masz respekt to wystarczy.
Moze ja jestem jakis dziwny ale po jakichs 100km mi sie wlaczyl tryb zabawy a respekt sie skonczyl

A co do sv'ki to legendarne juz chamowanie silnikiem nie jest takie straszne przynajmniej nauczysz sie dobrze redukowac z miedzygazem.
PS Kupuj jak najszybciej to jeszcze sie na ten sezon zalapiesz

PS2 Ja kupilem jako 1 moto i niezaluje.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
"ja odkręciłem po 100km",kumple którzy jeżdzą mówią że też tak zrobie bo to normalne,ważne żeby znać umiar,ja mam straszny respekt przed motocyklami i nie kupuje go dla prestiżu tylko dla zabawy i poczucia wolności.Uważam że jazda ma w sobie mnóstwo "romantyzmu" i to mnie pociąga.Fajnie że napisałeś bo zależało mi na opini kogoś kto kupił Suzi na pierwsze moto.
-
o5lgratis - Świeżak
Invi znany jest z tego, że przygoda przede wszystkim. Jak to mawia mój kolega. Pudło albo szpital
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Podobnie jak u ciebie, to mój pierwszy post. Pierwsze moto kupiłem w tym sezonie, też chwilę myślałem o SV, ale kupiłem ER-6F, którego wspominasz.
Jeździ mi się super, zresztą i wizualnie podoba mi się zdecydowanie bardziej niż wszystko inne, co brałem pod uwagę
Aha, gabarytowo wyglÄ…dam podobnie jak Ty...
To tak w ramach wybijania Ci z głowy SVa
Jeździ mi się super, zresztą i wizualnie podoba mi się zdecydowanie bardziej niż wszystko inne, co brałem pod uwagę
Aha, gabarytowo wyglÄ…dam podobnie jak Ty...
To tak w ramach wybijania Ci z głowy SVa

- sparky
- Świeżak
Nie wybijaj sobie jej z głowy, podejdziesz z rispektem i będzie miodzio (szczególnie ten dźwięk
). Mam 2 znajomych którzy zaczynali na SV i obaj żyją, maja się świetnie i ładnie jeżdżą, teraz już na szybszych sprzętach.

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Sparky, jaki rocznik ?przyznam szczerze ze ta od 2009 też bardzo mi się podoba i na pewno pięknie się prowadzi,ale między mną a Suzi jest jakaś chemia
Na 100% przed zakupem usiÄ…de na obydwu motorkach
Alternatywą miał być również gsx-f tylko troszki dużo spala i cięzki jak koń.

GSF400
-
o5lgratis - Świeżak
o5lgratis napisał(a):Sparky, jaki rocznik ?przyznam szczerze ze ta od 2009 też bardzo mi się podoba i na pewno pięknie się prowadzi,ale między mną a Suzi jest jakaś chemiaNa 100% przed zakupem usiąde na obydwu motorkach
Rocznik 2006 czyli ten starszy - który szczerze powiedziawszy nie wygląda gorzej niż nowy.
SV też fajna sprawa - szczególnie jak czujesz chemię - i podobnie jak poprzednicy sugeruję nie bać się o ile ma się trochę rozsądku

- sparky
- Świeżak
o5lgratis napisał(a):(...) ale między mną a Suzi jest jakaś chemia(...)
Chemia też bardzo ważna jest. Jak siadasz na sprzęt, który wzbudza twoje pozytywne emocje to banan i jazda fajna jest.
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
sparky napisał(a):o5lgratis napisał(a):Sparky, jaki rocznik ?przyznam szczerze ze ta od 2009 też bardzo mi się podoba i na pewno pięknie się prowadzi,ale między mną a Suzi jest jakaś chemiaNa 100% przed zakupem usiąde na obydwu motorkach
Rocznik 2006 czyli ten starszy - który szczerze powiedziawszy nie wygląda gorzej niż nowy.
SV też fajna sprawa - szczególnie jak czujesz chemię - i podobnie jak poprzednicy sugeruję nie bać się o ile ma się trochę rozsądku
Racja,też pięknie się prezentuje.A tak z innej beczki,organizujecie sobie jakieś zloty forumowiczów na "ścigaczu"??
edycja:
"przynajmniej nauczysz sie dobrze redukowac z miedzygazem."Dzięki Karol za podsunięcie tego tematu,poczytałem troszke i faktycznie znacznie to ułatwi jazde,dzisiaj miałem trase Katowice-Otwock-Rawa Mazowiecka-katowice,i cały czas próbowałem sobie w aucie tak właśnie redukowac,wiadomo auto to nie to samo bo skrzynia ma synchronizator a w motocyklu nie ma,ale staram się przyzwyczaić głowe Smile Pozdrawiam
Edytuj posty!
komarcc
-
o5lgratis - Świeżak
YY że jak to skrzynia w motocyklu nie ma synchronizatorów?
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości