Jaki motor wybrac na poczatek
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki motor wybrac na poczatek
Witam,
Planuje kupic swoj 1 motor.
Bylbym wdzieczny gdyby ktos kto juz mial w swoim zyciu kilka motorw mogl mi doradzic jaki motor wybrac.
Chcialbym cos tzn dobrego na poczatek do nauki, tak na 2-3 sezony.
Zastanawialem sie np. nad Honda CBR 125. Chyba ze ma ktos jakies inne propozycje.
Tylko wydaje mi sie i wszystkie motory o poj. 125 sa dosyc male a to moze byc problem gdyz mam 190 cm.
Jaki motor wybrac aby byl dla mnie odpowiedni i na poczatek nie za mocny?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Planuje kupic swoj 1 motor.
Bylbym wdzieczny gdyby ktos kto juz mial w swoim zyciu kilka motorw mogl mi doradzic jaki motor wybrac.
Chcialbym cos tzn dobrego na poczatek do nauki, tak na 2-3 sezony.
Zastanawialem sie np. nad Honda CBR 125. Chyba ze ma ktos jakies inne propozycje.
Tylko wydaje mi sie i wszystkie motory o poj. 125 sa dosyc male a to moze byc problem gdyz mam 190 cm.
Jaki motor wybrac aby byl dla mnie odpowiedni i na poczatek nie za mocny?
Z gory dziekuje za odpowiedz
- Maciek_1985
- Świeżak
Aha zapomnialbym:
Jesli chodzi o cene to jest ona bez wiekszego znaczenia czy bedize to 5000zl czy 20000zl
wiem ze na poczatek teoretycznie mozna kupic wszystko i poprostu byc rozsadnym i ostrzonie jezdzic albo chodzi mi o cos na czym mozna podszkolic technike itd a pozenij przesiasc sie na cos wiekszego.
Jesli chodzi o cene to jest ona bez wiekszego znaczenia czy bedize to 5000zl czy 20000zl
wiem ze na poczatek teoretycznie mozna kupic wszystko i poprostu byc rozsadnym i ostrzonie jezdzic albo chodzi mi o cos na czym mozna podszkolic technike itd a pozenij przesiasc sie na cos wiekszego.
- Maciek_1985
- Świeżak
Powiem ci tak -na poczatek moze byc ta CBRa ale 2-3 sezony to ty na niej napewno niebedziesz jeżdził, juz po 1 sezonie znudzi ci sie(zabraknie ci mocy,niebedzie czym depnąć) i bedziesz chciał czegos wiekszego
pozdrawiam

-
Kwazi - VIP Ścigacz.pl
DO KWAZI: to chyba powinno być Kamienica polska koło Poraja koło Częstochowy koło Łojek
Pozdrowienia ze ŚwiętaWieżaCity
A co do moto - z małych chopperów Marauder250, z większych maszyn (nie tylko chopperów) tradycja GS500 (sam poluję na wersję F) i inne "połówki" - ale to już jest trochę konkretniejszy wybór. Ale jak masz 190 cm to może być pewien MAŁY problem

A co do moto - z małych chopperów Marauder250, z większych maszyn (nie tylko chopperów) tradycja GS500 (sam poluję na wersję F) i inne "połówki" - ale to już jest trochę konkretniejszy wybór. Ale jak masz 190 cm to może być pewien MAŁY problem

goodbye, forum.scigacz...
- MrJ
- Świeżak
No...skoro kasa nie gra roli to...przy twoim wzroście kup wykastrowane pół litra, najlepiej CB500 ew. ER5 bo na GSie to się zmęczysz tak jak na 125. Nie kupuj 125 bo bedziesz komicznie wyglądał:)
Sztywny Pal Azji niemal:D
Sztywny Pal Azji niemal:D
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Dzieki wielkie na odpowiedzi i podpowiedzmi. Ze 125 juz zrezygnowalem i najbardziej podoba mi sie GS500F, tylko wlasnie mam obawy czy nie bedzie on za maly dla mnie??A jesli uwazacie ze tak to moze jakies inne propozycje tez 500 z podobnym osiagami bo nie chcialbym czegos mocniejszego na poczatek.
- Maciek_1985
- Świeżak
chyba wszystkie motocykle z kalsy 500 bedą podobnej wielkości więc ciężko bedzie ci znaleźć coś wysokiego pod twój wzrost bandit jest wysoki ale to już 600 i koło 78KM jak dobrze kojarze.
- Marcin_wawa
- VIP Ścigacz.pl
Jesli chodzi o choppery-to zddecydowanie nie poodbaja mi sie tak samo jak proponowane przez was CB500 czy tez ER5. Takze zdecydowanie preferowalbym cos co wyglada jak GSF
- Maciek_1985
- Świeżak
Ale cz w zwiazku z tym uwazasz/uwazacie ze wl GS500F czy inna 500 bedize dla mnie za mala i przede wszystkim bedize mi sie zle na tym jezdzic a po drugie bede wygladal komicznie?
- Maciek_1985
- Świeżak
ja mam gs500 zwykle i jest dla mmnie teraz idealna pod względem wielkości a mam 175cm. dla ciebie może byc troszku za mała a jak jesteś cieżki chłop to i po jakimś czasie za słaba. Ja słyszałem że są takie ograniczniki manetek żeby za bardzo nie rozkręcać na początek nawet to widziałem bo kolega z czymś takim jezdzi teraz na pierwszym moto bo odrazu ścigacza sobie kupił. zastanów się idz usiądz saobie na takim suzuki gs 500 zobacz jak sie na tym sam czujesz. Zawsze możesz wejść na allegro znaleeźć takie suzi koło siebie i udać sie na jazde próbną :>
- Marcin_wawa
- VIP Ścigacz.pl
NO tylko ze ciezko znalesc GS bo za wiele na allegro ich nie ma....ale napewno tak zrobie tzn pojde i zobacze...Tylko chcialem sie zorientowac bo moze nie mam po co isc bo napewno bedize za maly ? a moze jest jakis motorek troche wiekszy
- Maciek_1985
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/search.php?string=GS500&description=1&category=5557&country=1 (otwórz link)
nie jest znowu tak mało
[/url]
nie jest znowu tak mało

-
Bunny - VIP Ścigacz.pl
no malo nie jest ale nie kwesita w tym czy jest ich malo czy nie tylko czy sam motor jest maly czy nie:) Jedni z was mowie ze zdecydowanie za maly inny ze moze byc problem jeszcze inni ze bedzie okej. A czy jeszcze jakies propozycje 500 z rodzaju GSF ?? a nie choppery enduro itp.?? Czy naprawde bede meic tak duzy problem z jazda przy moim wzroscie na GSF i bede wygladal jak na jakims malutkim motorze??
- Maciek_1985
- Świeżak
- Marcin_wawa
- VIP Ścigacz.pl
hehe no jest wieciej ale GSF sa 4 a jednka chyba dodatkowe owiewki itp sprawiaja ze motor wyglada masywniej i na nieco wiekszy no i jest nieco wiekszy. Ale ja jedynie chcialbym sie dowiedziec jakie jeszcze inne motory wchodzilyby w gre wieksze ale o podobnej mocy wizualnie zblizone do GSF. I cz faktycznie jazde na gsf-ie sprawialby mi problem z powodu mojego wwzrostu i wygladalbym dosc zabawnie
- Maciek_1985
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2