na czym najlepiej nauczyc sie techniki?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
na czym najlepiej nauczyc sie techniki?
Witam!!Po dluzszej przerwie powracam na forum.Mialem Suzuki GS jezdzilem nim kilka miesiecy i musialem niestety sprzedac (powodow nie podam nie bede sie rozpisywal ogolnie - pieniadze) wiosna chcial bym powrocic do przygody z motocyklami (jak ktos juz zacznie to raczej nie skonczy sie tym pasjonowac) no i teraz pytanie do was.chcial bym sie dobrze nauczyc techniki dobrze pokonywac zakrenty i sie klasc.co kupic??znowu GS??czy moze lepiej np aprille rs 125 (polowa ludzi bedzie miala breche) chce po prostu dobrze zaczac.Moglbym sobie kupic np. cbr f2 tylko brak mi doswiadczenia do takiego sprzetu.Znajomy poprzedni sezon latal RS a ten R6.Doradzcie czy oplaca sie isc w 125 czy lepiej cos innego?Moze kawa zxr 400??Prosze o pomoc.Pozdrawiam!
-
sooshe - Świeżak
moim zdaniem 125ccm to przesada spokojnie mozesz kupic sobie jakas 500ccm
zxr to nie jest najlepszy pomysl bo ciezko o czesci do tego...
a jak 600ccm to np xj bylby dobry...
bandit tez bylby dobry tylko ze on ciezszy jest...
zxr to nie jest najlepszy pomysl bo ciezko o czesci do tego...
a jak 600ccm to np xj bylby dobry...
bandit tez bylby dobry tylko ze on ciezszy jest...
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
jak jezdziles kilka miesiecy gs to jakies tam doswiadcenie masz. pomysl nad fazerem moze bandit. albo cbr f3 lub cos takiego mysle ze dasz sobie rade.a ladowanie pieniedzy w 125 jak sie jezdzilo juz 500 jest bezsensowne. mysle ze powinnienes pomyslec nad 600
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
super xj sie nauczy klasc w zakretach -_-'
chyba gs bylby niezly.
Nie wydaje mi sie zeby jakas 125 cie zadowolila. moze zakrety nauczysz sie brac, ale mysle ze bedziesz sie wiecej wkurzal, jak puszki cie beda braly.
A moze jakies supermoto? Na pewno uda ci sie nauczyc techniki. Bedziesz mial frajde, w miescie najlepsza opcja, eksploatacja na rozsadnym poziomie bo to jeden gar.
chyba gs bylby niezly.
Nie wydaje mi sie zeby jakas 125 cie zadowolila. moze zakrety nauczysz sie brac, ale mysle ze bedziesz sie wiecej wkurzal, jak puszki cie beda braly.
A moze jakies supermoto? Na pewno uda ci sie nauczyc techniki. Bedziesz mial frajde, w miescie najlepsza opcja, eksploatacja na rozsadnym poziomie bo to jeden gar.
Nienawidzę głupich ludzi.
- marcinhc
- Świeżak
Rozwazam kazda opcje.Do wiosny jeszcze czas ale chce sie jakos ukierunkowac.zastanawialem sie nad xj a ten supermoto to co to??.a jak z waszymi doswiadczeniami??kazdy od czegos zaczynal. troche sie boje ze 600 mnie przerosnie.
-
sooshe - Świeżak
a tak wogole to http://pl.youtube.com/watch?v=oHii4czyjsE tu chlopaki supermoto nie lataja?? ten filmik mial kiedys ktorys z uzytkownikow forum (szacuneczek dla tego goscia film do tej pory wkreca mi szybsze bicie serca)
-
sooshe - Świeżak
Wsiadaj spokojnie na 600 jak miałeś gs 500 kilka miesięcy to znasz już podstawy i jak zaczniesz śmigać 600 taką koło 100 koni i nie będzisz chciał uczyć sie za szybko to dasz rade kupuj 600 nie zapier...... a wszystko z czasem przyjdzie samo. Pozdr.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
sooshe, supermoto to takie cos:
http://pl.youtube.com/watch?v=zpHC8HQyKgE
to enduro z kolami szosowymi, lepszymi hamulcami. Bardzo zwrotne, tanie, wytrzymale, gleby raczej nie sa az tak straszne dla portfela. Mozesz na tym skakac, brac zakrety bokami, dziury na drogach ci nie straszne. Najlepsiej kupic fabryczne supermoto lae mozne tez je zrobic z kazdego enduro. Jest to coraz bardziej modna zabawa. Jedyny minus to to ze nie za bardzo nadaja sie do szybkiej turystki. Ogolnie ich zywiol to krete waskie drogi z zakretami, dziurami i miasto. Taka 600 supermoto/enduro ma 50 koni wiec spokojnie.
http://pl.youtube.com/watch?v=zpHC8HQyKgE
to enduro z kolami szosowymi, lepszymi hamulcami. Bardzo zwrotne, tanie, wytrzymale, gleby raczej nie sa az tak straszne dla portfela. Mozesz na tym skakac, brac zakrety bokami, dziury na drogach ci nie straszne. Najlepsiej kupic fabryczne supermoto lae mozne tez je zrobic z kazdego enduro. Jest to coraz bardziej modna zabawa. Jedyny minus to to ze nie za bardzo nadaja sie do szybkiej turystki. Ogolnie ich zywiol to krete waskie drogi z zakretami, dziurami i miasto. Taka 600 supermoto/enduro ma 50 koni wiec spokojnie.
- marcinhc
- Świeżak
wow. kolesie robia drifting na maxa
no to musze sie zastanowic w ktorym kierunku pojsc.na nasze drogi taki supermoto to super sprawa.tyle tylko ze chcial bym motorkiem latac do szkoly w weekendy tj 40km w jedna strone.dystans moze nie az taki dlugi ale cos wygodnego mile widziane.a jak z czesciami to takich maszyn??mysle tu o orginalnych supermoto.
a wracajac do cbrki f2.za dobrze utrzymany model w ktorym musial bym zmienic oleje filtry i zrobic regulacje zaworow zeby wszystko bylo ladnie pieknie ile trzeba polozyc??

a wracajac do cbrki f2.za dobrze utrzymany model w ktorym musial bym zmienic oleje filtry i zrobic regulacje zaworow zeby wszystko bylo ladnie pieknie ile trzeba polozyc??
-
sooshe - Świeżak
kiedys nie kminilem o co chodzi z tym supermoto, bo wszyscy mowili ze to takie super, elo frajda i ogolnie szlenstwo. Zadalem pytanie na forum co by wybrali gdyby mieli do wyboru bandita 1200, R1 i suzyki drz400 supermoto z silnikiem o poj 400ccm. Zakladajac ze nie pokonuja czesto dlugich dystansow i duzo nie podruzuja to kazdy wzialby supermoto bo to ponoc cos super. Koles napisal ze przez 4 lata jezdzenia na scigu nie zrobil tego co na supermoto w piec minut. cos w tym musi byc.
Supermoto na pewno nie jest najwygodniejsze, ale wiesz, 40km to ludzie na rowerach robia.
Z czesciami nie powinno byc problemu jesli wezmiesz supermoto zrobione na podstawie jakiegos popularnego enduro czyli na drz400sm, czy xt660x czy jakiegos KTM. Jesli wezmiesz cos nowego to nie bedzie zadnego problemu pewnie tylko bedziesz musial troche poczekac.
A czemu chcesz oryginalne supermoto? Takie cos fabryki robia od niedawna bo zobaczyli ze ludzie sie w to bawia, wiec mysle ze ponizej 10 000 oryginala nie dostaniesz. Poza tym to fajna sprawa samemu cos takiego zrobic, ale to moze tylko moje zamilowanie do przerobek.
Ja sam kupuje w przyszlym sezonie SM i przyznam szczerze ze to co mowie nie wynika z mojego dosiwadecznia tylko z wielu godzin wetowania neta gazet i pytrania, ale zapytajkogos kto ma supermoto i pewnie powtorzy ci moje slowa.
Supermoto na pewno nie jest najwygodniejsze, ale wiesz, 40km to ludzie na rowerach robia.
Z czesciami nie powinno byc problemu jesli wezmiesz supermoto zrobione na podstawie jakiegos popularnego enduro czyli na drz400sm, czy xt660x czy jakiegos KTM. Jesli wezmiesz cos nowego to nie bedzie zadnego problemu pewnie tylko bedziesz musial troche poczekac.
A czemu chcesz oryginalne supermoto? Takie cos fabryki robia od niedawna bo zobaczyli ze ludzie sie w to bawia, wiec mysle ze ponizej 10 000 oryginala nie dostaniesz. Poza tym to fajna sprawa samemu cos takiego zrobic, ale to moze tylko moje zamilowanie do przerobek.
Ja sam kupuje w przyszlym sezonie SM i przyznam szczerze ze to co mowie nie wynika z mojego dosiwadecznia tylko z wielu godzin wetowania neta gazet i pytrania, ale zapytajkogos kto ma supermoto i pewnie powtorzy ci moje slowa.
- marcinhc
- Świeżak
Polecam ci SUze drz400sm mialem przyjemnosc przejechac sie pare razy na nim(lacznie gdzies przejechalem z 300km) i uwazam ze to super sprawa na miasto... masa mala moc wystarczajaca i niezle pobawic sie nia mozna...
marcinhc tylko glupi wybralby lytra albo wiecej do jazdy po miescie

marcinhc tylko glupi wybralby lytra albo wiecej do jazdy po miescie

YAMAHA YZ 125
-
M. - Świeżak
aż za nadto jestes ostrożny
ale to chyba dobrze...
skoro mowisz ze masz juz troche praktyki na gsie to spokojnie mozesz dopaść jakiegos fazera czy f4 i napewno nie bawic sie w gsy spowrotem , a tym bardziej w 125 które sa dobre tylko dla >18 roku życia.

skoro mowisz ze masz juz troche praktyki na gsie to spokojnie mozesz dopaść jakiegos fazera czy f4 i napewno nie bawic sie w gsy spowrotem , a tym bardziej w 125 które sa dobre tylko dla >18 roku życia.
- pk.
- Świeżak
pk. napisał(a):i napewno nie bawic sie w gsy spowrotem , a tym bardziej w 125 które sa dobre tylko dla >18 roku życia.
Nie do konca specyzowales to co miales na mysli

sprobuj sil z moja Yztka... zobaczysz ze niektore 125ccm sa dobre nawet dla starszych osob

YAMAHA YZ 125
-
M. - Świeżak
no swietni jestescie...zamiast sie rozwijac to ma sie cofac? z 500 na 125? niech kupuje cos mocniejszego a nie przesiada sie na mniejsze maszyny...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
no dobra a orientujecie sie ile taka f2 moze kosztowac w dobrym stanie. a wracajac do supermoto to chyba jednak nie moj budzet bo taka yamaha xt600 to ile pewnie ze 7k. w dobrym stanie do tego felgi z oponami no to troche kosztow jest.nie wiem sam.moim marzeniem od dziecka byla cebeera.plakaty na scianach itp. stac mnie pewnie jedynie na f2 bo bede mial gora 8koła wiec nie wiem sam. supermoto fajna sprawa bo i w terenie pewnie mozna polatac.tyle tylko ze szurac kolanem na zakretach pewnie nie poszuram a z tego ponoc najwieksza frajda... ale do tego tez dluga droga (duzo nauki i ta zasrana technika)
-
sooshe - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości