Jaka prędkość?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaka prędkość?
Mam takie dość nietypowe pytanie, jaka prędkosć obowiązuje motor w mieście? co do auta to jestem przekonany że 50km/h i 60km/h po 23godzinie. Ale jak jeszcze chodziłem na prawko, to w testach było jedno takie pytanie ile może jechać motocyklista, a na rysunku był motor na drodze w mieście w dzień i prawidłowa odpowiedź to było 60km/h.
To jak jest z motorami, naprawde mogą jechać 10km/h więcej, czy ja coś źle zinterpretowałem tamto pytanie? a jeżeli faktycznie może jechać 60km/h (zgodnie z przepisami) to jak jest na innych drogach?
(ps. przydał by się Wiewiór o ile to jeszcze wogle czyta:) )
To jak jest z motorami, naprawde mogą jechać 10km/h więcej, czy ja coś źle zinterpretowałem tamto pytanie? a jeżeli faktycznie może jechać 60km/h (zgodnie z przepisami) to jak jest na innych drogach?
(ps. przydał by się Wiewiór o ile to jeszcze wogle czyta:) )
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Re: Jaka prędkość?
mar111cin napisał(a):(ps. przydał by się Wiewiór o ile to jeszcze wogle czyta:) )
Czyta, czyta

Prędkość motocykla jako pojazdu określa -o ile dobrze pamiętam - Art. 20. KRD.
I tak:
W terenie zabudowanym w godz. 23:00-05:00 to 60 km/h,
W terenie zabudowanym w godz. 05:00-23:00 to 50 km/h.
Dodatkowo - jeśli przewozicie pasażera do lat 7, prędkość maksymalna jest zawsze określona na poziomie 40 km/h, a w strefie zamieszkania - 20 km/h.
Pozdrawiam, WR81
Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Ale to może wam się wydac dziwne-praktycznie zaden z mi znanych policjantów nie lubi rozmawiac o swojej pracy, szczególnie technicy...za to jak się czegoś nie wie w ramach przepisów to odpowiedź z pełną informacją murowana. Dzęki temu od czasu jak mam okazje od czasu do czasu z chłopakami popracować (jakieś 2 lata) to jeszcze mi się nie przydażyło karygodne pogwałcenie przepisów:D
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Policjanci to wbrew pozorom też ludzie
A że nie lubią rozmawiać o swojej pracy? Często nie mogą, bo obowiązuje ich tajemnica służbowa... ale z drugiej strony - często przy piwku opowiedzą to i owo
A z przepisami trzeba być na bieżąco... bo inaczej zdarzają się takie sytuacje jak mi ostatnio. Siedzę sobie w ogródku pubu, sączę bezalkoholowe
, a na skrzyżowaniu przede mną pani wjeżdża panu w bok
Śliczna kolizja. Oczywiście obydwoje wyskakują z aut i dawaj sobie udowadniać, czyja jest wina. Niestety, jakoś nie mogli dojść do porozumienia. Traf chciał, że ulicą szło dwóch chłopaków z OP - podeszli, a pani się ich pyta, czyja jest wina... i zgadnijcie, co zrobił jeden z policjantów. Kto zgadnie, ma u mnie piwo lub cztery
pozdro, WR81

A z przepisami trzeba być na bieżąco... bo inaczej zdarzają się takie sytuacje jak mi ostatnio. Siedzę sobie w ogródku pubu, sączę bezalkoholowe

Śliczna kolizja. Oczywiście obydwoje wyskakują z aut i dawaj sobie udowadniać, czyja jest wina. Niestety, jakoś nie mogli dojść do porozumienia. Traf chciał, że ulicą szło dwóch chłopaków z OP - podeszli, a pani się ich pyta, czyja jest wina... i zgadnijcie, co zrobił jeden z policjantów. Kto zgadnie, ma u mnie piwo lub cztery

pozdro, WR81
-
gelo007 napisał(a):Pani jest winna?
Nie

Podpowiedzi:
1. Nie spodziewalibyście się takiej riposty
2. Odpowiedzią nie była wypowiedź, tylko czynność

WR81
-
Kaja napisał(a):zakuł w kajdankii wywiózł do lasu, zgwałcił, poćwiartował i zakopał
Niestety nic tak wyuzdanego...

Zatrzymał przejeżdżającą naukę jazdy i poprosił instruktora o konsultację, czyja jest wina w danej sytuacji

Piwo wygrała oczywiście Kaja, bo:
1. Jej odpowiedź była najciekawsza,
2. Jest kobietÄ…, a kobiety majÄ… u mnie preferencyjne warunki,
3. Ja tu ustalam zasady przyznawania piwa

Thrillco, nie martw się, jak uda się gdzieś spotkać, to tyż się coś znajdzie

WR81
-
gelo007 napisał(a)::D Kaju, a ja to jestem ciekaw skąd Ci takie pomysły przychodzą do głowy?
Ty lepiej nie pytaj... ostatni, który pytał leży teraz poćwiartowany w lesie. I obyło się bez gwałtu, więc nawet nie można powiedzieć, że było warto

WR81
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości