Kawasaki er-5 98r
• Strona 1 z 1
Kawasaki er-5 98r
co myślicie o tym sprzęcie? Czyttałem że ma bardzo słabe hamulce i zawieszenie czy rzeczywiście jest takie słabe? Jakie są jeszcze bolączki tego motoru? acha i po ile tys km juz zaczyna sie coś poważniejszego dziać z silnikiem?
- ogarnietyy
- Świeżak
Ma przecietne hamulce (z tylu beben), a zawieszenie spisuje sie dobrze przy jezdzie bez pasazera, a po 30kkm wszystko banhla jak nalezy. Standardowa, obok CB i GS piecsetka dla poczatkujacego. Psuje sie malo, pije przecietnie, jezdzi sie fajnie.
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
http://www.scigacz.pl/Pierwszy,motocykl ... 13809.html
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Przy nieumiejętnej jeździe gumowy zabierak w tylnym kole wytrzymuje najwyżej kilka tys. km. Można żyć z rozklekotańcem, ale tylko do pierwszego ronda. O bębnie już wspominano (system 0-1), przód nie lepiej (pomaga stalowy oplot, ale nie do rocznika 98' - słowo klucz "ekonomia"). Szybko poznasz limit tyłu, i niewiele później przodu. W starszych egzemplarzach na bank przerdzewieje tłumik objawiający się (ja to nazywam) "ćwierkaniem". Osłony zegarów powiedzą ci wszystko o jego historii. Zwróć uwagę (wiem wiem, ciężko to sprawdzić) czy wskaźnik paliwa "reaguje". Obydwie klamki powinny być regulowane (moto często kupują amazonki które potrafią upuścić 200kg cacko i pozbyć się połowy klamki, a potem wymienić na tańsze).
Silnik jest raczej mocnÄ… stronÄ… tego moto, ale tylko wtedy kiedy przestrzegasz zasady "nie dajÄ™ w palnik na zimnym silniku".
ogarnietyy napisał(a):po ile tys km juz zaczyna sie coś poważniejszego dziać z silnikiem?
Silnik jest raczej mocnÄ… stronÄ… tego moto, ale tylko wtedy kiedy przestrzegasz zasady "nie dajÄ™ w palnik na zimnym silniku".
z750
- wojtoon
- Świeżak
Bez przesady, nie jest tak zle - w tej cenie (ponizej 8k PLN) to bardzo solidny, bezpieczny wybor.
Hamulec bebnowy nie jest taki tragiczny i jako tylny robi swoje. Wcale nie jest binarny.
Wersja z 98' raczej nie bedzie miala w ogole kontrolki/wskaznika paliwa, weszla ona afaik albo z liftem, albo z wersja "twister".
Jak chcesz, to mam dla ciebie niesamowita oferte - moge sprzedac, nie dosc ze drogo, to z niemieckimi papierami
.
EDIT: kontrolka paliwa weszla z modelem 98', wiec pewnie w tym co pytales - bedzie.
Hamulec bebnowy nie jest taki tragiczny i jako tylny robi swoje. Wcale nie jest binarny.
Wersja z 98' raczej nie bedzie miala w ogole kontrolki/wskaznika paliwa, weszla ona afaik albo z liftem, albo z wersja "twister".
Jak chcesz, to mam dla ciebie niesamowita oferte - moge sprzedac, nie dosc ze drogo, to z niemieckimi papierami

EDIT: kontrolka paliwa weszla z modelem 98', wiec pewnie w tym co pytales - bedzie.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości