Wykastrowane motocykle
• Strona 1 z 1
Wykastrowane motocykle
Witam, mam pytanie - jak to jest ze zdławionymi motocyklami - na jakie kraje uważać i w jakich rocznikach ?
Z mojej bardzo ograniczonej wiedzy wiem że we Francji coś mocno kombinują, ale co i jak to nic więcej.... może ktoś rozwinie temat ?
Z mojej bardzo ograniczonej wiedzy wiem że we Francji coś mocno kombinują, ale co i jak to nic więcej.... może ktoś rozwinie temat ?
- Bies601
- Świeżak
W niemcowni jest dużo tego typu maszyn, tam na motocykle o mocy bodajże do 35kw nie ma podatku czy coś takiego.
Spora część moto z niemiec ma w papierach właśnie wbite 35kw co niekoniecznie oznacza że są zablokowane.
Takie blokady to najczęściej zwężki w krućcach ssących - bardzo łątwe do założenia jak i zdemontowania.
Spora część moto z niemiec ma w papierach właśnie wbite 35kw co niekoniecznie oznacza że są zablokowane.
Takie blokady to najczęściej zwężki w krućcach ssących - bardzo łątwe do założenia jak i zdemontowania.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Moja GS'ka była blokowana w niemczech, i słyszałem że tam to norma, ale czy uważać na to ? przynajmniej maszyna na dotarciu nie jest żyłowana xD
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Tak we fracji motocykle nie mogą mieć więcej jak 100KM. Nawet jak kupimy sobie litrowego sporta to jest on fabrycznie skastrowany na 100km co można np zobaczyć na oficjalnej stronie Kawasaki czy innych firm. W niemczech też kiedyś wiele motocykli było blokowanych do 100km bo powyżej mieli bardzo wysokie podatki. A to 35KW to jest przepis jak u nas i więksosci krajów UE. Że dopiero po 2 latach posiadania prawa jazdy na motocykl można jezdzić legalnie motocyklem z większą mocą. temu wiele sprzętów o małej pojemnosci jest w niemczech zblokowanych do 35KW
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Swego czasu widziałem na otomoto sporo starszych yamah ( gaźnikowych) właśnie z Niemiec, jedyne blokady jakie mieli, to zwykłe dławiki w gaźnikach, mój ojciec kupił kiedyś taką ze względu na niską cenę, zdjął blokadę i sruuuu....
-
fzr - Bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości