Zobacz wÄ…tek - Alarm do motocykla
NAS Analytics TAG

Alarm do motocykla

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Alarm do motocykla

Postprzez Sanza » 9/10/2012, 14:43

Cześć,
Jestem nowy na forum i w kraju i stosunkowo świeży w temacie moto.

Dzisiaj chcę kupić Triumpha i kombinuję właśnie gdzie i za ile założyć do niego alarm (Warszawa). Sam nie mam umiejętności ani warunków żeby cokolwiek w nim grzebać więc muszę się zdać na jakiś serwis.

Wiem, że w Warszawie jest Liberty Motors którzy mi powiedzieli, że dobry alarm (Fox 100) z montażem wyniesie mnie 1200 zł. Czy jest to jakaś kosmiczna cena i powienienem gdzieś indziej się zgłosić czy jest to akceptowalny koszt za dobry alarm?
Sanza
Świeżak

Postprzez Jasiu123 » 9/10/2012, 22:07

Dobrze się zastanów. Ja miałem i po dwóch miesiącach wywaliłem w cholere bo na głowe można dostać. Przy każdym odpaleniu musiałem naciskać w ciągu kilku sekund przycisk bo jak nie to wył, zdarzało się że na stacji wduszanie przyciku nic nie dawalo i moto wyło a ja nic nie mogłem zrobić... alram wyje i moto nie chce odpalić. Podobno miało to jakiś związek z alarmem na stacji i musiałem moto pchać jak najdalej od stacji i próbować odpalić. Niby czujesz się spokojniej bo maszyna bezpieczniejsza ale ja odradzam.
Jasiu123
Świeżak

Postprzez specificman » 9/10/2012, 23:10

Na każdym forum jest takie miejsce gdzie można się przywitać jak jest się nowym. Tutaj też. Wiem, upierdliwy jestem.
Co do alarmu to jak dla mnie cena trochę spora. Mam założony u siebie Meta Legos i polecam z czystym sumieniem. Ma dwa sposoby uzbrojenia (immobilizer albo immobilizer+ czujnik przechyłu). Spoko urządzenie. Wiatr go nie włącza ale jak tyłek posadzisz i drgniesz moto to wyje. Do tego wyje naprawdę głośno. Ma opcję panic i po 5 dniach się odłącza więc teoretycznie powinien ci uratować akumulator przed rozładowaniem jak wyjedziesz na urlop. Ceny nie znam, nie pamiętam, zarobiony jestem, bo zniknęła gdzieś w całości rozliczeń za motocykl w salonie ale 1200 o których piszesz wydaje mi się sporo.
Tak naprawdę to ten alarm służy jednemu celowi; zniżce przy ubezpieczeniu. Dlatego spytaj się w firmie gdzie wykupujesz AC i wybierz takiej firmy, którą ubezpieczyciel uznaje i daje upust.
ER-6n 2012
specificman
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 12/10/2012, 11:03

Kup se datatoola i bedziesz zadowolony.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê