pierwszy moto do 10k
• Strona 1 z 1
pierwszy moto do 10k
witam
szukam naked bika do 10k na poczatek przygody z motorem. podobna gs 500 jest dobry ale nie ma on z tego co widze wskaznika ilosci paliwa poza tym szybko brakuje w nim mocy. podobny jesr er 5. z tego co czytalem nie mozna na nim "fajnie" ciac zakretow i jest tak wyprofilowany zeby jezdzic z pozycji wyprostowanej ;| podoba mi sie jeszcze bandit 600 ale nie wiem czy jest ok na poczatek nauki? moze inne typy?
pozdro
szukam naked bika do 10k na poczatek przygody z motorem. podobna gs 500 jest dobry ale nie ma on z tego co widze wskaznika ilosci paliwa poza tym szybko brakuje w nim mocy. podobny jesr er 5. z tego co czytalem nie mozna na nim "fajnie" ciac zakretow i jest tak wyprofilowany zeby jezdzic z pozycji wyprostowanej ;| podoba mi sie jeszcze bandit 600 ale nie wiem czy jest ok na poczatek nauki? moze inne typy?
pozdro
-
Honest_Sith - Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
bandita nie moge znalesc w miare nowego na allegro do 10k ale bardzo mi sie podoba tak samo jak ten sv. ale czy 600ccm to nie za duzo jak na poczatek?
pozdro
pozdro
-
Honest_Sith - Świeżak
- fandzoilisz
- Bywalec
sv lzejszy od bandita i podobno lepszy dla poczatkujacych
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! 

-
Honest_Sith - Świeżak
Ja kupiłem na pierwsze moto Ducati 750 S i jestem baaardzo zadowolony. Też wcześniej się naczytałem, że najlepiej to gs500, albo er 5, ale teraz nie żałuję. Mocy ma w sam raz, pięknie ciągnie od niskich obrotów i jest bardzo przewidywalny.
Także myślę, że jak ma się w głowie poukładane to i można mieć trochę więcej pod siedzeniem
Także myślę, że jak ma się w głowie poukładane to i można mieć trochę więcej pod siedzeniem

- desmo
- Świeżak
desmo napisał(a):Ja kupiłem na pierwsze moto Ducati 750 S i jestem baaardzo zadowolony. Też wcześniej się naczytałem, że najlepiej to gs500, albo er 5, ale teraz nie żałuję. Mocy ma w sam raz, pięknie ciągnie od niskich obrotów i jest bardzo przewidywalny.
Coś w tym jest. Może też odrazu coś mocniejszego kupie, bo po 3 dniach jezdzenia skuterem juz mi sie znudzil. Za wolny

-
Neos007 - Świeżak
Z "fałką" to jest tak ze nie potzreba odkręcać by moto miało kopa. Uważam ze jest to plus dla początkującego, wysokie obroty maj coś do siebie, ze silnik ryczy, a motocykl robi sie troszeczke jakiś taki trudniejszy w opanowaniu.. Jeśli bedziesz pragnął ogromnych predkości to znudzi sie też.. Ale jak bedziesz czerpał przyjemność z jazdy to nigdy sie nim nie nasycisz. Mam an myśli oczywiście Suzuki SV650 !!!!
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
wszystko z glowa wiem ze ten sv 650 ma troche wiecej mocy niz powinien wiec nie bede przeciez od razu manetki krecil do konca chce tylko zeby z czasem jak bede przyspieszal bede bardziej "wprawiony" w jezdzie na tym motorze zeby nie brakowalo mocy, czyli co sv 650 moze byc na pierwszy moto?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M441816
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M441816

-
Honest_Sith - Świeżak
Neos007 napisał(a):desmo napisał(a):Ja kupiłem na pierwsze moto Ducati 750 S i jestem baaardzo zadowolony. Też wcześniej się naczytałem, że najlepiej to gs500, albo er 5, ale teraz nie żałuję. Mocy ma w sam raz, pięknie ciągnie od niskich obrotów i jest bardzo przewidywalny.
Coś w tym jest. Może też odrazu coś mocniejszego kupie, bo po 3 dniach jezdzenia skuterem juz mi sie znudzil. Za wolny
czyli jednak nie masz poukladane w glowie. poza tym chyba nie to kolega z pierwszego posta mial na mysli...
-
harry89 - Bywalec
osobiście uważam ze tak...dalem sie przewieźc kuzynowi "w bezpeicznym terenie" który tez jeżdzi skuterem, ma 17 lat i poradzil sobie bez problemu z opanowaniem.......wiadomo ze z glowa to co innego..
SV nie są drogie, ale są produkowane od 99 i mialy choroby wieku dziecięcego - wszytko ok ale nie wolno jeżdzic na kole(<2003).. polecam model który ma cylindry w kolorze srebrnym.. ten na zdjeciu tez wyglada dobrze, o ile sprzedawca mowi prawde co do przebiegu to spoko.
jezeli chcesz wiecej informacji na tewmat SV to polecam stronke poswieconÄ… temu motocyklowi:) :
http://www.sv650.fora.pl
temu na zdjeciu z linka brakuje naklejek na baku co moze wskazywac ze był malowany... poza tym ten odcien błekitu wydaje mi sie jakis taki unikatowy
brakuje mu tez cięzarków na kierownicy i uchwytu dla pasażera
szczerze mowiÄ…c to z tym wydechem i tym przebiegiem to jakiÅ› tani...chyba ze ma coÅ› wiecej do ukrycia
SV nie są drogie, ale są produkowane od 99 i mialy choroby wieku dziecięcego - wszytko ok ale nie wolno jeżdzic na kole(<2003).. polecam model który ma cylindry w kolorze srebrnym.. ten na zdjeciu tez wyglada dobrze, o ile sprzedawca mowi prawde co do przebiegu to spoko.
jezeli chcesz wiecej informacji na tewmat SV to polecam stronke poswieconÄ… temu motocyklowi:) :
http://www.sv650.fora.pl
temu na zdjeciu z linka brakuje naklejek na baku co moze wskazywac ze był malowany... poza tym ten odcien błekitu wydaje mi sie jakis taki unikatowy
brakuje mu tez cięzarków na kierownicy i uchwytu dla pasażera
szczerze mowiÄ…c to z tym wydechem i tym przebiegiem to jakiÅ› tani...chyba ze ma coÅ› wiecej do ukrycia
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
dzieki bardzo Bartman
jka usiade na svce i mi sie spodoba to go wezme bo wszystko mi w nium pasuje... a wlasnie jak to jest z tym wskaznikiem paliwa? podobno nie ma wiec skad mam wiedziec kiedy trzeba zatankowac ? 

-
Honest_Sith - Świeżak
jest kontrolka, która zaczyna migac chyba jak jest cos ok 4, czy 5 litrow w baku.... jak jest cos ok 1l to juz swieci. jakoś tak..
w praktyce to u mnei wyglada tak ze robie ok 250km i z migająca kontrolka zjeżdzam na stacje, szybko wymnazam ile spalił, resetuje licznik i w droge. dodam ze trzeba sie wysilic zeby spalił wiecej jak 5.5......zazwyczaj spala ok5.. rekord 4.1. serwis też jest tanszy bo tylko dwa gary.
gdyby bylo tak ze kupisz to staraj sie jak najdluzej jeździć poniżej 7tys rpm, przynajmneij na kilkaset pierwszych km sobie odpuść szaleństwa i powtarzaj sobie ze na wszystko jest jeszcze czas. powyżej 7k rpm "załącza mu sie drugi cylinder":)
w praktyce to u mnei wyglada tak ze robie ok 250km i z migająca kontrolka zjeżdzam na stacje, szybko wymnazam ile spalił, resetuje licznik i w droge. dodam ze trzeba sie wysilic zeby spalił wiecej jak 5.5......zazwyczaj spala ok5.. rekord 4.1. serwis też jest tanszy bo tylko dwa gary.
gdyby bylo tak ze kupisz to staraj sie jak najdluzej jeździć poniżej 7tys rpm, przynajmneij na kilkaset pierwszych km sobie odpuść szaleństwa i powtarzaj sobie ze na wszystko jest jeszcze czas. powyżej 7k rpm "załącza mu sie drugi cylinder":)
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
aha czyli nie bede mial problemu z tym paliwem ?
dzieki bardo za cenna rade z tymi obrotami bo nie wieidzialem a zycie w koncu ma sie tylko jedno
teraz jeszcze pare innych spraw mianowicie:
1. czy bardzo potrzebana jest szybka? jesli tak to po co? bez niej jest sporo ladniejszy.
2. czy svka mozna wchodzic w zakret tak lekko polozynym?
3. czy to prawda ze v max to ok 220 km/h?
4. teraz troche z innej polki jesli moto kupie za 10k to mam 1k na kurtke rekawice i kask moze troche wiecej, co proponujesz?
5. czy obowiazkowe sa buty i spodnie?

1. czy bardzo potrzebana jest szybka? jesli tak to po co? bez niej jest sporo ladniejszy.
2. czy svka mozna wchodzic w zakret tak lekko polozynym?
3. czy to prawda ze v max to ok 220 km/h?
4. teraz troche z innej polki jesli moto kupie za 10k to mam 1k na kurtke rekawice i kask moze troche wiecej, co proponujesz?
5. czy obowiazkowe sa buty i spodnie?

-
Honest_Sith - Świeżak
polecam polecam, polecam http://www.sv650.fora.pl
tam wiele osób które wypowiadały sie min na twoje pytania więc łatwiej jest wyrobić sobie opinie niz tylko od jednej osoby
no ale w skrócie
1. szybka pozwala jeżdzić latwiej z wyższą prędkością - zawsze można dokupić w razie potrzeby
2. SV w wielu krajach służy do ścigania sie na torach - jest idealna na winkle
3. podobno niektórzy potrafią z niej tyle wicisnąc
4. co kto lubi.. ja osobiście wolę tekstylne rzeczy...firma hmm, myślę ze zależy głównie od kasy
5. dobrze jest mieć, wskazane nawet jest mieć, no ale nie zawsze sie da
tam wiele osób które wypowiadały sie min na twoje pytania więc łatwiej jest wyrobić sobie opinie niz tylko od jednej osoby
no ale w skrócie
1. szybka pozwala jeżdzić latwiej z wyższą prędkością - zawsze można dokupić w razie potrzeby
2. SV w wielu krajach służy do ścigania sie na torach - jest idealna na winkle
3. podobno niektórzy potrafią z niej tyle wicisnąc
4. co kto lubi.. ja osobiście wolę tekstylne rzeczy...firma hmm, myślę ze zależy głównie od kasy
5. dobrze jest mieć, wskazane nawet jest mieć, no ale nie zawsze sie da
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
- fandzoilisz
- Bywalec
-
Honest_Sith - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości