Zobacz wątek - Honda CBR 600F2 VS Suzuki RF600
NAS Analytics TAG

Honda CBR 600F2 VS Suzuki RF600

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Honda CBR 600F2 VS Suzuki RF600

Postprzez StritU » 27/5/2007, 13:21

Witam!
Tak jak w temacie, ktory motocykl polecacie? Wspomne tylko ze bedzie to moje pierwsze moto :) :D Chyba ze macie cos innego do zaoferowania do 7tys :)) Szczerze wolalbym ta CBR`ke, zakochalem sie w tym bik`u :D
Pzdr i czekam na odpowiedzi :))
Feel The Power < Noisy Killer <
StritU
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 27/5/2007, 17:07

7 tys na sciga to troche malo :? moze sie pomeczysz ten sezon na nogach dozbierasz i w styczniu kupisz cos za 9,10 tys ?? CBR f3 fajne by było wtedy :wink:
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez StritU » 27/5/2007, 17:16

Czemu malo? Kumpel za te pieniadze kupil Yamahe YZF 750 97r. A z tego co wiem Hondy maja bardzo zywotne silniki :> Wiec nie rozumiem ;>
StritU
Świeżak

Postprzez R1 » 27/5/2007, 17:48

dolicz do tego jeszcze koszt ubrania, bo w spodenkach i sandałach chyba nie bedziesz śmigał ;)

Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
R1
Bywalec

Postprzez StritU » 27/5/2007, 18:41

Narazie wystarczy kask,kurtka i rekawice :) Ale nie piszemy tutaj o ubiorze tylko o motorach... Wiec nadal czekam na konkretne odpowiedzi :>
StritU
Świeżak

Postprzez Szafa » 27/5/2007, 18:53

Wiele razy pisano o RF, że to taki kloc na kółkach itd. Stare, ciężkie, Evil pisał, że coś ze skrzynią. Wg. mnie CBr to o wiele lepsze rozwiązania, ale... wolałbym dozbierać i kupić F3, ponieważ ma pompe paliwa i w pionie nie gaśnie :D
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Ścigacz.pl

Postprzez StritU » 27/5/2007, 19:05

To ma sluzyc do normalnej jazdy, a bardziej do nauki :) Nie mam zamiaru jezdzic w pionie ;p, a lekko na kolo da rade wrzuci ;>
StritU
Świeżak

Postprzez Alexen » 28/5/2007, 00:56

ja mam taka honde 93 rok i szczerze polecam ten sprzet :) a co do nauki to moim zdaniem to jest idealny motocykl, piszecie tu zeby dozbierac itd a jak to ma byc pierwszy motocykl do nauki to po co lepszy ? szkoda tlyko potem bedzie jak gdzies szlifa zaliczy sie czy cos.
Alexen
Świeżak

Postprzez StritU » 28/5/2007, 06:51

No nareszcie ktos z glowa :P :D Masz u mnie piwo stary :D Miejmy nadzieje ze nie bedzie zadnego szlifa... Bo wtedy bylo by ziaziu ;( :D to mowicie brac cbr F2 i sie nie zastanawiac? A jak to jest z serwisem, zywotoscia silnika itd. Bo spokojnie mi ten moto starczy na 3-4 sezony, jak nie dluzej :) Pzdr
StritU
Świeżak

Postprzez Alexen » 28/5/2007, 11:24

Ja bym bral bez zastanowienia CBR F2 odnosnie zywotnosci silnika to zalezy jak kto dbal o motocykl jezeli byl wporzadku utrzymany to nie bedzie komplikacji a co do serwisu itd to sie nei wypowiem bo nie bylem jeszcze ale jak sprecyzujesz o co chodzi to mysle ze ktos ci pomoze :)

ps
wal na gg jak cos
Alexen
Świeżak

Postprzez łysy_głupek » 28/5/2007, 11:43

StritU napisał(a):No nareszcie ktos z glowa :P :D Masz u mnie piwo stary :D

StritU napisał(a):to mowicie brac cbr F2 i sie nie zastanawiac?

Hmmm... jakoś mi się wydaje (nie mam pojęcia dlaczego), że nie bardzo chcesz usłyszeć agrumenty za i przeciw a raczej potwierdzenie, że "brać F2 i się nie zastanawiać" :twisted:

IMHO: Poczekaj jeszcze chwilkę, może zbierz kilka innych opinii, bo na razie dostałeś jedną typu "brać" i już kupujesz :-) Albo mi się wydaje albo jesteś napalony jak szczerbaty na suchary ;-) CHŁODNA GŁOWA przede wszystkim przy takich zakupach.
będzie co ma być... nie ma się co spinać...
łysy_głupek
Świeżak

Postprzez StritU » 28/5/2007, 13:11

Hehe :D Napalony to jestem od malego ;D Ale wiem ze to nie przelewki :) A teraz daze do swoich marzen ;) Nic mi nie stanie na drodze :D Heh a co innego mozna kupic za te 7tys? ;>
StritU
Świeżak

Postprzez łysy_głupek » 28/5/2007, 14:08

Nie powiedziałem, że F2 to zły wybór :-) Starałem się tylko trochę ochłodzić Twoją rozgorzączkowaną czaszkę ;-)

Z jednej strony sensowne są porady typu "poczekaj, pozbieraj $ i kup nowsze" a z drugiej cóż, ładny sezon się zapowiada :-)

Owszem atakuj F2 jeśli tak Ci się podoba, ale zważ na fakt, że to stareńka maszyna więc bądź bardzo ostrożny (żeby nie powiedzieć podejrzliwy) i zdecydowanie skorzystaj z porady jakiegoś doświadczonego kolegi. W przypadku braku doświadczonego kolegi spróbuj przynajmniej znaleźć takiego, który będzie miał chłodną głowę (bo Ty jej na pewno nie będziesz miał, wiem po sobie) :-)
łysy_głupek
Świeżak

Postprzez StritU » 28/5/2007, 15:19

Nie nie, mam kolege ktory sie na tym zna :) I jak co napewno zachowa "zimna glowe" :P Bo ja bym ja stracil od razu po odpaleniu motoru... Kto wie moze i bym sie jeszcze zapalil :D Ale spokojnie ;) Hmm to ze stara nic sie na to nie poradzi :( Ale mniejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :p Ale jak kupie cos nowszego, to szkoda to zniszczyc? Bo przypominam ze jestes niedoswiadczonym kierowca :)
StritU
Świeżak

Postprzez kosta » 28/5/2007, 17:46

jak kupiłem na pierwsze moto f3 i jestem mega zadowolony także idąc dalej za ciosem myślę że f2 jako poprzedniczka będzie dawała mnóstwo frajdy :lol:

P.S
Rób jak uważasz , uważaj jak robisz :)
kosta
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mateo Fazer 600 » 28/5/2007, 18:01

StritU napisał(a):Czemu malo? Kumpel za te pieniadze kupil Yamahe YZF 750 97r. A z tego co wiem Hondy maja bardzo zywotne silniki :> Wiec nie rozumiem ;>

yzf za 7000zł z 97r. tak ale mocno zużytego 8) 8) 8) np. bez owiewek albo sam sprowadził bo raczej za 7k to sie niekupi :lol: :lol: :lol:
mateo Fazer 600
Świeżak

Postprzez Alexen » 28/5/2007, 21:01

łysy_głupek napisał(a):Z jednej strony sensowne są porady typu "poczekaj, pozbieraj $ i kup nowsze" a z drugiej cóż, ładny sezon się zapowiada :-)

Owszem atakuj F2 jeśli tak Ci się podoba, ale zważ na fakt, że to stareńka maszyna więc bądź bardzo ostrożny (żeby nie powiedzieć podejrzliwy) i zdecydowanie skorzystaj z porady jakiegoś doświadczonego kolegi. W przypadku braku doświadczonego kolegi spróbuj przynajmniej znaleźć takiego, który będzie miał chłodną głowę (bo Ty jej na pewno nie będziesz miał, wiem po sobie) :-)

pozbieraj $ ? ile i przez ile ?? zanim nazbiera na cos lepszego to polowa sezonu minie i nastepna 1/4 na szukaniu odpowiedniego sprzetu .... ja swojej hondy szukalem prawie 2 miesiace .... a gdybym mial teraz czekac i odkladac kase a potem szukac motocykla to by mnie szlak trafil :) bo jak nei mialem motocykla a slyszalem ryk silnika to mnie az telepalo.

i dam ci dobra rade i znajdziesz odpowiedni sprzet i wyda ci sie ze jest w porzadku to dzwon i umawiaj sie nawet na ten sam dzien zeby obejzec bo okazje znikaja bardzo szybko a potem mozesz zalowac .

stareńka maszyna ? no i ?? nie wazne czy starenka czy nie tylko trzeba patrzec jak byla eksploatowana i w jakim jest stanie a nie na to czy jest stara czy nie :|
Alexen
Świeżak

Postprzez łysy_głupek » 29/5/2007, 06:32

Alexen napisał(a):
łysy_głupek napisał(a):Z jednej strony sensowne są porady typu "poczekaj, pozbieraj $ i kup nowsze" a z drugiej cóż, ładny sezon się zapowiada :-)

pozbieraj $ ? ile i przez ile ?? zanim nazbiera na cos lepszego to polowa sezonu minie i nastepna 1/4 na szukaniu odpowiedniego sprzetu ....

a czy ja napisałem coś innego? ;-)

Alexen napisał(a):stareńka maszyna ? no i ?? nie wazne czy starenka czy nie tylko trzeba patrzec jak byla eksploatowana i w jakim jest stanie a nie na to czy jest stara czy nie :|

i znowu, w którym miejscu kolega nie zgadza się ze mna? Czy ja nie rozumiem tego co piszę? W którym miejscu napisałem, żeby nie kupował?
łysy_głupek
Świeżak

Postprzez Alexen » 29/5/2007, 15:09

poprostu zrozumialem ze jestes przkeonania stary motocykl - to juz nie wiadomo co . no ale widocznie zle zinterpretowalem twoja intencje
zwracam honor :)
Alexen
Świeżak

Postprzez łysy_głupek » 29/5/2007, 20:03

Po prostu sam się przymierzałem do zakupu czegoś starszego i pamiętam jakie miałem "styki" żeby trafić coś w dobrym stanie ;-) Na początku to miała być SC33 (mniej więcej 10-letnia).

Koniec końców udało mi się wysupłać ciut więcej $ i mam moto 5-letnie, więc jak dla mnie względnie świeże, a i tak przez pierwsze parę dni po zakupie spać nie mogłem bo nie miałem pewności czy nie wpadłem na "minę" mimo, że niby obadałem go gruntownie :-) Teraz po nakręceniu paru tysi kilometrów i własnoręcznym pogrzebaniu (na tyle na ile to oczywiście możliwe) przy moto jestem troche spokojniejszy :-)

Pozdrowionka
łysy_głupek
Świeżak

Następna strona

Powrót do Motocykle