proszę powiedzcie co myślicie :(
• Strona 1 z 2 • 1, 2
proszę powiedzcie co myślicie :(
Witam wszystkich
Od 15 do 18 roku życia jeździłam na skuterze. Odkąd zrobiłam prawo jazdy na auto jeżdzę tylko nim... W chwili obecnej mam 21 lat... Od zawsze kocham motory i chcę zrobić prawo jazdy na motor... Ale to tylko wstęp...
Problemy pojawiają się dopiero teraz... Przy moim wzroście 163 cm i wadze 50 kg wszyscy uważają, że jestem głupia, a motor to tylko mój idiotyczny wymysł... Każdy traktuje mnie jak idiotkę a ja naprawdę lubię te maszyny... Chciałam zrobić prawko i kupić Kawasaki Ninja 250. A wszyscy uważają, że się zabiję, rozradzają żeby nie zaczynać wogóle się w to bawić... Nie mam nikogo kto wspierał by mnie w tym... Poradzcie proszę czy jest jakaś szansa dla mnie i mojego marzenia?
Dodam jeszcze że od pewnego czasu, kiedy to już przekonałam się, że to nie fanaberia tylko coś czego naprawdę chcę trochę jeżdzę na WSK 175. Ale to tylko jazda polnymi drogami bo jest nie zarejstrowana...

Problemy pojawiają się dopiero teraz... Przy moim wzroście 163 cm i wadze 50 kg wszyscy uważają, że jestem głupia, a motor to tylko mój idiotyczny wymysł... Każdy traktuje mnie jak idiotkę a ja naprawdę lubię te maszyny... Chciałam zrobić prawko i kupić Kawasaki Ninja 250. A wszyscy uważają, że się zabiję, rozradzają żeby nie zaczynać wogóle się w to bawić... Nie mam nikogo kto wspierał by mnie w tym... Poradzcie proszę czy jest jakaś szansa dla mnie i mojego marzenia?
Dodam jeszcze że od pewnego czasu, kiedy to już przekonałam się, że to nie fanaberia tylko coś czego naprawdę chcę trochę jeżdzę na WSK 175. Ale to tylko jazda polnymi drogami bo jest nie zarejstrowana...
-
Joasia - Świeżak
Joasiu, w dziale " chce kupić motocykl" jest kilka tematów odnośnie moto dla szczupłych niskich Was
Ja mogę życzyć Ci żebyś zrealizowała swoje marzenie, Ninja 250 sie swietnie nadaje.
PS. 163 cm to tak w sam raz

Ja mogę życzyć Ci żebyś zrealizowała swoje marzenie, Ninja 250 sie swietnie nadaje.
PS. 163 cm to tak w sam raz

- stareRadio
- Świeżak
Nie dziw siÄ™ bliskim, ze tak na to patrzÄ….
Ninja 250 wyglÄ…da z zewnÄ…trz zbyt sportowo.
Rozsądny kierowca może się spokojnie przemieszczać takim motocyklem ale również taki pojazd kusi jeźdźca wyglądem i pozycją, to uważaj.
spróbuj czegoś takiego jak na np xg250 tricker. doskonale nadaje się na miasto możesz dalej ćwiczyć w terenie, jeździć na wycieczki, a potem jak się otoczenie oswoi zmień na ninję lub coś innego. Powodzenia
Zobacz też CB250, YBR250 itp wygladaja spokojniej:)
Ninja 250 wyglÄ…da z zewnÄ…trz zbyt sportowo.
Rozsądny kierowca może się spokojnie przemieszczać takim motocyklem ale również taki pojazd kusi jeźdźca wyglądem i pozycją, to uważaj.
spróbuj czegoś takiego jak na np xg250 tricker. doskonale nadaje się na miasto możesz dalej ćwiczyć w terenie, jeździć na wycieczki, a potem jak się otoczenie oswoi zmień na ninję lub coś innego. Powodzenia
Zobacz też CB250, YBR250 itp wygladaja spokojniej:)
Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
Nie rozumiem dlaczego aż tak się przejmujesz tym co Ci powiedzą inni... Też jestem w podobnym wieku, nie mam wsparcia w rozwijaniu motocyklowej pasji, ale mimo to niczym się nie przejmuję. Na przekór innym zapisałem się na kurs, mam zamiar go ukończyć i kupić jakiś motocykl. Udowodnij że reszta nie ma racji, realizuj swoje zainteresowania, nie przejmuj się tym co mówią inni. Twoja waga i wzrost nie mają z tym nic wspólnego, zawsze znajdzie się jakiś motocykl odpowiedni dla Ciebie 

- false
- Świeżak
Jenny Tinmouth
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _EFVF3pDw#!
Ona zaczynala troche pozno...mimo to ukonczyla jeden z najniebezpieczniejszych wyscigow swiata Isle of Man TT z srednim czasem 188 km/h.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... _EFVF3pDw#!
Ona zaczynala troche pozno...mimo to ukonczyla jeden z najniebezpieczniejszych wyscigow swiata Isle of Man TT z srednim czasem 188 km/h.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Dziewczyno jeśli to Twoja pasja i masz możliwość to ją realizuj. Dużo z nas tutaj nie miało lekko. W moim otoczeniu nie ma nikogo kto miałby za pasję motocykle. Też słyszałem te słowa co Ty, ale trwa w swoim przekonaniu bo jest moje.
Pamiętaj o jednym:
To Ty będziesz jeździć nie oni, to Ty będziesz odczuwać swoją pasję nie oni. Nie daj się bądź silna walcz o marzenia.
Pamiętaj o jednym:
To Ty będziesz jeździć nie oni, to Ty będziesz odczuwać swoją pasję nie oni. Nie daj się bądź silna walcz o marzenia.
- asq_rex
- Świeżak
Mam w zasadzie takÄ… samÄ… wagÄ™ i wzrost.
Nie przejmuj się, co powiedzą inni, rób to, czego czujesz że potrzebujesz.
Też się nasłuchałam wiele na temat dawców et consortes.
Poza wyborem motocykla poświęć czas na
1. dobry kask (!)
2. porzÄ…dne ciuchy
Taka rada - jednak nie bierz (chyba że baaardzo chcesz i potrzebujesz) maszyny, która wygląda sportowo. Wygląd rzeczywiście kusi kierowców. Puszkarzy do zajeżdżania, a dwuśladów, do prowokowania wyścigów (a później zdziwko, że nie koniecznie masz ochotę ganiać się po ulicy).
Sama obecnie pracujÄ™ nad zmianÄ… pseudo sportowej 500 na nakeda - bo mniej rzuca siÄ™ w oczy...
Nie przejmuj się, co powiedzą inni, rób to, czego czujesz że potrzebujesz.
Też się nasłuchałam wiele na temat dawców et consortes.
Poza wyborem motocykla poświęć czas na
1. dobry kask (!)
2. porzÄ…dne ciuchy
Taka rada - jednak nie bierz (chyba że baaardzo chcesz i potrzebujesz) maszyny, która wygląda sportowo. Wygląd rzeczywiście kusi kierowców. Puszkarzy do zajeżdżania, a dwuśladów, do prowokowania wyścigów (a później zdziwko, że nie koniecznie masz ochotę ganiać się po ulicy).
Sama obecnie pracujÄ™ nad zmianÄ… pseudo sportowej 500 na nakeda - bo mniej rzuca siÄ™ w oczy...
-
tiarus - Świeżak
dziękuję wam
studiuję Prawo (na prywatnej uczelni) więc nie dziwcie się, że mam sztywnych znajomych
ale bardzo cieszę się, że znalazłam to forum bo dzięki wam mam siłę na to wszytsko :* czuję, że bardzo często będę z wami pisać

-
Joasia - Świeżak
życie jest tylko jedno. Nie ma sensu ciągle czekać, bo kiedyś może się okazać, że naszego czasu zostało niewiele
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Twój wzrost, Ciebie nieograniczań. Problem się pojawia tylko przy wsiadaniu i siadanie, czego możesz się nauczyć i przyzwyczajać (ja na swoim dosięgam palcami jednej nogi do ziemi).
Ja też długo się zastanawiałem przed kupnem motocykla (musiałem wydać wszystkie oszczędności, nie znałem nikogo kto by jeździł...), było to dawno temu, po dziś dzień nie żałuje. Życie jest całkowicie inne, gdy ma się motocykl.
Ja też długo się zastanawiałem przed kupnem motocykla (musiałem wydać wszystkie oszczędności, nie znałem nikogo kto by jeździł...), było to dawno temu, po dziś dzień nie żałuje. Życie jest całkowicie inne, gdy ma się motocykl.
- cochler
- Świeżak
wiesz co, 15 razy przeczytaj posta od 'tiarus' to ważne co tam pisze:)
I wsiadaj koniecznie, tyle że z głową. ja mam 168 wiec szału też nie ma i przy przymiarkach do motocykla sprawdzałam zawsze czy stanę całą stopą bo jednak, szczególnie jak się jeździ po mieście, trochę średnio walczyć z utrzymaniem motocykla na światłach;p no i fajnie jeszcze jak waga byłaby taka bez przesady.. ja sie niestety musiałam nauczyć tego na swoim błędzie, przesiadając się z tych kursowych motorków ważących ze 120kg na normalnie ok 200kg motocykl.. ale teraz jest już spoko:D
a, i jeszcze jedno. nawet na prawie zdarzają się pozytywne wyjątki. zobaczysz, jak podjedziesz motocyklem to okaże się nagle że wszyscy są zainteresowani. więc nie skreślaj tych swoich znajomych tak od razu
pozdrawiam, studentka prawa;p
I wsiadaj koniecznie, tyle że z głową. ja mam 168 wiec szału też nie ma i przy przymiarkach do motocykla sprawdzałam zawsze czy stanę całą stopą bo jednak, szczególnie jak się jeździ po mieście, trochę średnio walczyć z utrzymaniem motocykla na światłach;p no i fajnie jeszcze jak waga byłaby taka bez przesady.. ja sie niestety musiałam nauczyć tego na swoim błędzie, przesiadając się z tych kursowych motorków ważących ze 120kg na normalnie ok 200kg motocykl.. ale teraz jest już spoko:D
a, i jeszcze jedno. nawet na prawie zdarzają się pozytywne wyjątki. zobaczysz, jak podjedziesz motocyklem to okaże się nagle że wszyscy są zainteresowani. więc nie skreślaj tych swoich znajomych tak od razu

pozdrawiam, studentka prawa;p
- antonka
- Świeżak
Ja jestem wielkim zwolennikiem dziewczyn jeżdżących na motorach. Spotkać swoją drugą połówkę z taką samą pasją to byłoby coś niesamowitego. Nie patrz na innych. Nie przeżyją za Ciebie twojego życia! Powodzenia ;]
- Delord
- Świeżak
Uważam że to dobry pomysł. Kawasaki ninja 250 ccm w sam raz jeżeli juz jeżdziłaś na moocyklu o pojemności 175 ccm i uważasz ze jest wszystko ok to nie masz sie czym martwić.
Tylko pamiętaj Jazda na motocyklu ma ci sprawiac frajde. 

Pal gumÄ™ nie dusze. ;]
- wojtas1991
- Świeżak
ogarnij jakas ekipe motocyklowa jak jestes ładna to Cie bede wspierac
Akcesoria do moto z carbonu Potrzebujesz ? pisz !
-
DostojnyKocur! - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości