masa na sucho motóra!!!!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
masa na sucho motóra!!!!
Witam mam pytanko pewne śmieszne co dla niektórych, ale mi wcale nie do śmiechu
Chodzi o ciężkość motóra!!! mam suzi GS 500F. Masa na sucho - 180 kg. Ja jestem szczupłą osoba waże 52 kg i 170 cm wzrostu. Prosiłabym o rade jak można sobie z nią poradzić z moim Skarbenkiem. Gleby jeszcze nie zaliczyłam. Problem jest w tym ze pociągają mnie motóry a nie rowery. Pomocy!!!!

- olahehe
- Świeżak
jeśli "motór" waży 180 kg to do podniesienia już nie zostaje dużo, to w razie W jakiś miły pan zawsze pomoże na drodze
a jeśli sama chcesz podnosić to poćwicz przysiady bo ze schylonej pozycji to niezdrowo na kręgosłup dźwigać 

cbr 1000f dual
- Cidman
- Świeżak
Moje zapytanie o mase motóra, jego ciężkość i sposób radzenia sobie wiąże sie z tym ze od niedawna dopiero śmigam. Rozpoczęłam niedawno kurs na prawo jazdy kat A i rzuciłam sie na głęboką wodę kupując Suzi GS 500F. Każdy mi tłumaczył abym kupiła coś o mniejszej pojemności ale kobieta z reguły jest uparta, a na dodatek rowery mnie nie interesują:)
- olahehe
- Świeżak
Właśnie śmigałem moim szalenie ciężkim sprzętem i minąłem sie z jakimś dziadziem jadącym na Suzi GS 500 a kask to dziadziu miał chyba jeszcze ze starego rometa, tak to wyglądało 

cbr 1000f dual
- Cidman
- Świeżak
Re: masa na sucho motóra!!!!
olahehe napisał(a):Problem jest w tym ze pociągają mnie motóry a nie rowery. Pomocy!!!!
To po co kupowałaś GS 500?

- fv
- Świeżak
ja mam suzi GSF 600N i wazy ona 207kg jak dobrze pamietam.jak pierwszy raz siadlem to myslalem ze zaraz sie wyloze na postoju taki mi sie ciezki wydawal.mam 168cm wzrostu to mi jeszcze jest trudniej bo w zasadzie to nie siegam do asfaltu calymi stpoalmi.ale pomykalem kilka dni i w zasadzie ogarnalem moto.teraz tylko nauka - kaja 

GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
JM a nie mam racji?
najgorszy moment to chyba tak po kilku ms. jeżdżenia
wydaje Ci się, że jesteś już master i w ogóle a tak naprawdę
to tak samo nic nie umiesz jak na poczÄ…tku
ja szczerze się przyznam, że już się boję momentu jak wsiądę po takiej długiej przerwie

najgorszy moment to chyba tak po kilku ms. jeżdżenia
wydaje Ci się, że jesteś już master i w ogóle a tak naprawdę
to tak samo nic nie umiesz jak na poczÄ…tku

ja szczerze się przyznam, że już się boję momentu jak wsiądę po takiej długiej przerwie
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
na przeciez przyznalem ci racje:D.i teraz tez przyznam, ze czlwiek w miare ogarnie moto i czuje sie juz panem szos.ja wczesniej jezdzilem na 125cc i nic nie moglem.ani wyprzedzic samochodu z przyczepa kepingowa ani starej baby.a strach mi towarzyszy przy kazdym wyjezdzie.to chyba mnie mobilizuje do zdwojonej uwagi i jak do tej pory nic wiekiego mi sie nie stalo.
to tak jak z samochodem sie mowi, ze moldy czlwiek po pierwszych 5 latach czuje sie ze juz wszystko widzial na drodze i wtedy najwiecej jest wypadkow takich piecioletnich kierowcow
pozdrawiam
to tak jak z samochodem sie mowi, ze moldy czlwiek po pierwszych 5 latach czuje sie ze juz wszystko widzial na drodze i wtedy najwiecej jest wypadkow takich piecioletnich kierowcow
pozdrawiam
GSF 600N | | http://uk.youtube.com/watch?v=-lPBgtRLmIE
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości