GPZ 500 vs XJ600 Diversion
• Strona 1 z 1
GPZ 500 vs XJ600 Diversion
Czesc
Chce kupić motocykl i mam dylemat między tymi dwoma modelami. Kilka lat temu jeżdziłem troche na MZ 251, mam 80kg, 183cm, 28 lat.
Nie szukam w motocyklach prędkości itp. nie zależy mi czy "setke" robi w 5 czy w 8 sekund tak samo nie ważne dla mnie czy Vmax to 200 czy 150km/h
Zależy mi natomiast na wygodzie/komforcie podróżowania(choć nie sądze żebym robił trasy dłuższe niz 100km) Diversion określany jest jako spokojny turystyk, GPZ też jako turystyczny z małym przedsmakiem sportu?? Podobają mi się oba a że na motocyklach nie znam się zbytnio wieć postanowiłem Was spytać o radę. kwota niestety ok 4,5 tyś.
Dzięki i pozdrawiam
Chce kupić motocykl i mam dylemat między tymi dwoma modelami. Kilka lat temu jeżdziłem troche na MZ 251, mam 80kg, 183cm, 28 lat.
Nie szukam w motocyklach prędkości itp. nie zależy mi czy "setke" robi w 5 czy w 8 sekund tak samo nie ważne dla mnie czy Vmax to 200 czy 150km/h
Zależy mi natomiast na wygodzie/komforcie podróżowania(choć nie sądze żebym robił trasy dłuższe niz 100km) Diversion określany jest jako spokojny turystyk, GPZ też jako turystyczny z małym przedsmakiem sportu?? Podobają mi się oba a że na motocyklach nie znam się zbytnio wieć postanowiłem Was spytać o radę. kwota niestety ok 4,5 tyś.
Dzięki i pozdrawiam

- holender
- Świeżak
brałbym Yamahę
inna sprawa że za 4,5 tysia to możesz trupa nabyć i będziesz miał więcej problemów niż przyjemności - dolicz rejestracja ciuchy beret filtry płyny opony i ....
jak siÄ™ z tym czujesz?
inna sprawa że za 4,5 tysia to możesz trupa nabyć i będziesz miał więcej problemów niż przyjemności - dolicz rejestracja ciuchy beret filtry płyny opony i ....
jak siÄ™ z tym czujesz?
asfaltowe spaghetti warmii i mazur
- Bandziorno12K5
- Świeżak
na gpz jest mniej wygodna pozycja i oczywiście skrzynie biegów są jakies delikatne, xj rzeczywiście jest wygodniejsza. polecałbym xj.
Suzuki GSXR 1300
- Marcin Patrol 4x4
- Świeżak
Póki co mam na oku GPZ-tke w moim zakresie cenowym, a XJ-tki Diversion są chyba niestety droższe. Zobaczymy co powie mój znajomy - pojechał do niemcowni i miał sie pooglądać. Czekam jeszcze max 2 tygodnie. W razie czego wezme tego GPZ-a a za rok sprzedam go (chyba za duzo nie strace na cenie), dołoże i kupie XJ-tke. Jeśli wiecie jakies egzemplarz na zbycie - dajcie znać.
Dzięki
Dzięki
- holender
- Świeżak
Na twoim miejscu jeszcze bym poszukał za XJ 600 ja swojej szukałem 2 miechy ale kupiłem w końcu za 3.900 plus rejestracja z mieniłem tylko olej i filtry zrobiłem już nią 10 tyś km i nic się nie dzieje zero problemów. Fakt że miałem farta bo moto z 92 roku pierwszy właściciel, stało 3 lata nie jeżdżona nawet oryginalny lakier ma(i nieźle wygląda) 

I Decide who lives or die
-
robertsz - Świeżak
Hmm znając moje szczęście to ja też znajde.... w pażdzierniku po sezonie
. A tu ciepło i coraz cieplej ...
A tak apropos znacie jakieś inne aukcje niemieckie oprócz ebaya?? może strony jakichś komisów, gdzie można poszperać w używanych moto???

A tak apropos znacie jakieś inne aukcje niemieckie oprócz ebaya?? może strony jakichś komisów, gdzie można poszperać w używanych moto???
- holender
- Świeżak
-
robertsz - Świeżak
mam kawke gpx600, jest to motorek robiony pod gpz600, wiec moge sie tez wypowiedziec;p bralbym kawke, ja mam i jestem zadowolony, nie twierdze ze yamacha nie jesy wygodniejsza, poprostu nie mialem okazji sie yamaszka przejechac, ale kawki wedlug mnie sa wygodne, gpz500 jest nico drobniejsza niz moj gpx i ma bardziej sportowy charakter niz xj ale to juz twoj wybor;] pzdr
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
- qbas118
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości